שתף קטע נבחר
 

מניית טבע קרסה ב-22% במחזור ענק וגררה את תל אביב לירידות

מדד ת"א 35 איבד 1.3%, מדד ת"א 125 ירד ב-1.1%; ענקית הפארמה הישראלית ריכזה מחזור עצום של 293 מיליון שקל; מיילן ירדה ב-9.2%, פריגו איבדה 2.6%; סלקום עלתה ב-4% על רקע הדלפת הדוחות

המסחר בתל אביב ננעל היום (א') בירידות לאור הקריסה במניית טבע, שאיבדה היום 22.1% במחזור ענק של 293 מיליון שקל - לעומת מחזור מסחר ממוצע של 66 מיליון שקל. מדד ת"א 35 ירד ב-1.3% וננעל מתחת ל-1,400 נקודות. ת"א 125 איבד 1.1%. מחזור המסחר הכללי עמד על 1.4 מיליארד שקל. מניית טבע מחקה 36% משוויה מאז פרסום תוצאותיה הכספיות המאכזבות לרבעון השני - שהובילו לאובדן אמון עמוק של המשקיעים בחברה.

 

הקריסה בטבע הביאה לירידות גם בשאר מניות הפארמה הגדולות. מיילן החסירה 9.2% וריכזה את מחזור המסחר השני בגובהו בבורסה אחרי טבע. פריגו ירדה ב-2.6%.

 

ליאור יוחפז, מנהל ההשקעות הראשי של IBI מתייחס למצבה של טבע: "הבעיה של טבע זה חוסר תאום בין תחזיות ההנהלה לבין הביצוע, מה שהביא לאובדן אמון. ובעוד השוק הישראלי יכול לפעמים לסלוח לחברות כאלו, השוק האמריקאי מגיב יותר באכזריות למקרים מהסוג הזה. במקרה של טבע כל זה מקבל מכפיל הנהלה וחוב. להציג דו"ח חלש כזה בחברה זה כואב, להציג דו"ח כזה בחברה בלי מנכ"ל, בלי סמנכ"ל כספים, עם איום מיידי על כ-20% מהכנסות החברה (קופקסון) ועם חוב גבוה, זה כבר יותר מדי.

 

"ובאויר מסתובבת השאלה איזה מנכ"ל בעל שם ירצה להכניס את הרגליים שלו לבוץ הזה? ההנחה של השוק הייתה שהמנכ"ל החדש שיגיע יחתוך את הדיבידנד לכמה רבעונים כדי לחזק את החברה, זה כבר היה במחיר המניה, אבל עכשיו הכלי הזה כבר נוצל, ונראה שהכלי היחיד שנותר הוא הזרמת הון. זה כואב במחיר המניה אבל נראה שזה נדרש. מה שיביא עוד לחץ על המניה".

 

 

קריסת טבע: "מוקדם מדי להספיד"    (צילום: אלי סגל)

קריסת טבע: "מוקדם מדי להספיד"    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

48 שעות של קריסה

מניית חברת הפארמה הישראלית קרסה בסוף השבוע שחלף ב־33% ומחקה למשקיעים סכום עתק של 10 מיליארד דולר משווי השוק שלה. הצניחה, שהתרחשה במשך שני ימי מסחר רצופים, הגיעה אחרי פרסום דו"חות החברה לרבעון השני של השנה בהם דיווחה על מחיקת ענק של 6.1 מיליארד דולר.

 

ביום חמישי איבדה מניית טבע 17% מערכה בבורסה הישראלית, אך מאז איבדה עוד כ־18% מערכה בוול סטריט. מצב זה יוצר פער ארביטראז' — הבדל בערך המניה בבורסות השונות בהן היא נסחרת. כתוצאה מהפער הגדול, מניית טבע צפויה לרשום ירידה משמעותית נוספת בערכה גם בישראל.

 

כדי להתמודד עם מצב זה, המסחר בבורסת תל אביב נפתח במה שנקרא "פתיחה אנגלית" - מנגנון ממתן תנודות אשר מופעל כאשר אחת ממניותיו של מדד מוביל צפויה לרדת בשיעור של מעל 7% או שהמדד עצמו צפוי לרדת בשיעור של 2.5% ומעלה.

 

לפי המנגנון, פתיחת המסחר נדחית במספר דקות שאם לאחריהן הירידה במדד עדיין גבוהה מ־2.5% צפויה דחיה נוספת. אם גם לאחר מכן המדד יורד בשיעור של יותר מ־5% מתבצעת דחייה שלישית של 45 דקות הנקראת "מנתק זרם" שאחריה המסחר צפוי להתחיל. לאחר "מנתק הזרם" ייפתח המסחר בכל מקרה שתנודת המסחר נמוכה מ־12%.

 

תצנח גם בתל אביב? טבע (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
תצנח גם בתל אביב? טבע(צילום: רויטרס)
  

המטרה של הכללים הללו היא למתן את תנודתיות השינוי בערך המדד בעקבות מניפולציות אפשריות של ספקולנטים. הפער שנוצר בערך המנייה בבורסת תל אביב ובוול סטריט צפוי להיסגר היום על ידי הסוחרים הישראלים, אלא אם אלו יראו בירידות האחרונות כסימון תחתית שעשויה להוות הזדמנות קנייה וימתנו את הירידה.

 

מניות מובילות

חברת אינטק-פארמה, חברת ביו-פרמצבטיקה בשלב הניסויים הקליניים, העוסקת בהשבחת תרופות על בסיס טכנולוגיית גלולת האקורדיון, מודיעה על קידומו של ד"ר נדב נבון, המשנה למנכ"ל, לתפקיד מנהל פעילות ראשי.

 

יוניטרוניקס הנמצאת בשליטת קרן פימי מדווחת על חוזה להקמת חניון אוטונומי: תקים חניון אוטונומי ראשון ביוסטון, טקסס תמורת כ-17.6 מיליון שקל, אשר הינו החניון ה-11 של החברה בצפון אמריקה.

 

הראל מרחיבה את פעילותה בתחום הרפואי בישראל: רוכשת 20% מהבעלות על המרכז הרפואי "עין טל" תמורת כ-6 מיליון שקל (לפי שווי של 30 מיליון שקל). בנוסף, ניתנה להראל האופציה לרכוש 30% נוספים ממניות החברה בתום פרק זמן של חמש השנים הקרובות.

 

וונטייז השלימה ביום חמישי שעבר גיוס של כ-14.4 מיליון שקל באמצעות אגרות חוב הניתנות להמרה במחיר של 1.4 שקל למניה. הגיוס המינימלי בהנפקה זו עמד על 12 מיליון שקל. אגרות החוב יפרעו בשלושה תשלומים החל מעוד שלוש שנים והן נושאות ריבית שנתית של 6%.

 

S&P מעלה את תחזית הדירוג של ישראל לחיובית

לצד טבע, חברת דירוג האשראי הבינלאומית S&P פרסמה ביום שישי האחרון את דירוג האשראי שלה עבור מדינת ישראל ועדכנה את תחזית הדירוג בנוגע לחוב של המדינה במטבע חוץ מ"יציבה" ל'חיובית". הדירוג עצמו אושרר ברמה של A+. תחזית חיובית מעריכה כי ישנו סיכוי כי בעתיד יעלה דירוג האשראי של המדינה.

 

החברה ציינה כי הדירוג מגיע על רקע הערכת האנליסטים כי כלכלת ישראל ומאזן התשלומים יישארו חזקים וכי קיים פוטנציאל לצמיחה גבוהה יותר מהצפוי. במקביל הסיכונים הביטחוניים שמעיבים בדרך קבע על דירוג האשראי של ישראל יישארו מוכלים והגיוון ושמירה על הכללים הפיסקאליים על ידי הממשלה מסייעים לשמירה על יציבות המשק הישראלי.


פורסם לראשונה 05/08/2017 21:24

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים