גידול משמעותי בתיירות הישראלית לתאילנד
אחד היעדים האהובים על הישראלים הציג בחצי השנה הראשונה של 2017 גידול משמעותי של יותר מ-15% בכניסות התיירים מארץ הקודש. ומאיפה הגיעו הכי הרבה תיירים לתאילנד השנה?
יעד החופשה האקזוטי והאהוב על הישראלים, תאילנד, ממשיך לשגשג. על פי נתונים רשמיים של משרד התיירות, הכלכלה והספורט בתאילנד, במחצית הראשונה של שנת 2017 נחתו בבנגקוק 78,210 תיירים מישראל, שהגיעו בטיסות ישירות ולא-ישירות. מדובר בגידול של 15% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, אז הגיעו למדינה 67,905 תיירים ישראלים.
עדכונים נוספים גם בפייסבוק ynet חופש
כמה תחסכו אם תטוסו לתאילנד בספטמבר?
הגידול הישראלי בתיירות לתאילנד במחצית הראשונה של 2017 גדול מהממוצע העולמי: הגידול הממוצע במדינות אירופה עמד על 7%, בצפון ובדרום אמריקה נרשם גידול של 13.5%, ובאוסטרליה חלה עלייה קלה של 3.7%.
המדינות שלגביהן נרשם הגידול המשמעותי ביותר מתחילת השנה הן ברזיל וארגנטינה עם זינוק של 67% ו-60% בהתאמה וכ-45 אלף תיירים כל אחת, סעודיה עם גידול של 44.8% ו-12.5 אלף תיירים ורוסיה עם 30% יותר - 719 אלף תיירים. המדינה שעדיין מובילה במספר התיירים לתאילנד היא סין, עם 4.7 מיליון כניסות של תיירים סינים למדינה במחצית הראשונה של 2017, דווקא פחות מהתקופה המקבילה בשנה שעברה (ירידה של כ-3.8%). הירידות המשמעותיות ביותר בכניסות תייירים למדינה נרשמו מסרי לנקה, נורבגיה והולנד.
הזינוק שאינו נגמר
2016 הייתה שנה שוברת שיאים בתיירות לתאילנד - כשם שהיו קודמותיה. בשנה שעברה נרשמו 32.5 מיליון כניסות תיירים למדינה, עלייה של כ-9% ביחס ל-2015, שבה נרשם זינוק של 20% בתיירות למדינה. באופן מסורתי תאילנד מדורגת, גם היום, כאחת מעשר המדינות המובילות במספר התיירים בעולם - ובמקום השני (אחרי סין) ביעדים התיירותיים במזרח.
גם התיירות הישראלית בתאילנד פרחה בשנה שעברה בזכות 161,502 בעלי דרכונים ישראלים שנכנסו למדינה, עלייה של 14.5% ביחס ל-2015. האם 2017 תשבור אף היא שיא של כל הזמנים בכניסות תיירים לתאילנד מישראל ומהעולם כולו? על פי הנתונים נכון להיום, נראה שזוהי אפשרות מציאותית למדי.
ומה באשר לטיסות? ב-2016 וגם השנה הגיעו לתאילנד (בחישוב גס) פחות מ-60% מהנוסעים מישראל בטיסות ישירות, כלומר בטיסות אל על. יותר מ-40% טסו בטיסות לא ישירות, בעיקר דרך רוסיה וטורקיה. בשנה האחרונה חל גידול גם בנוסעים הישראלים שממשיכים ליעדים במזרח בטיסות רויאל ג'ורדניאן, היינאן הסינית ואתיופיאן איירליינס.
החדשות המסעירות על הגידול העולמי בתיירות לתאילנד מרגשות פחות את המקומיים, לפחות את חלקם. למרות סכומי הכסף הגדולים שמשאירים התיירים במדינה (6% מהכנסותיה והענף הרביעי בגודלו בתל"ג התאילנדי), בשנים האחרונות הזהירו לא פעם מפני הרס הטבע בגלל מספר התיירים העצום במדינה.
בשנה שעברה, בצעד דרמטי, נסגר לראשונה אי בתאילנד למבקרים. מדובר בקו טאצ'אי, חלק מקבוצת איי סימילאן, שנסגר כאמור בשל הנזק הרב שגרמו התיירים לאי, לים ולבעלי החיים שמאכלסים אותו. "בכל רגע נתון היו במקום אלף תיירים, במקום שיכול להכיל 70 בלבד", אמרו שם. מנגד, באזורים הפופולריים במדינה, כדוגמת פוקט ופטאיה, דווקא ממשיכים לבנות מתקני אירוח ונופש כדי לקלוט את כמויות התיירים.