סערת עד המדינה: ח"כ מהליכוד תוקף המשטרה, במחנה הציוני קוראים לנתניהו ללכת
ח"כ דודי אמסלם, מקורבו של נתניהו, תקף את המשטרה: "יש לה שיטה, היא יורה ברה"מ עשרות כדורים כשהיא פותחת מספר תיקים". ח"כ חסון: "נתניהו צריך ללכת". ורד סוויד, שעבדה במשך שנים בלשכת רה"מ והכירה את עד המדינה הרו: "הוא גיבור. קל יותר לשתוק". בישיבת שרי הליכוד הודה נתניהו ל"אלה שהתראיינו"
ח"כ דוד אמסלם מהליכוד התראיין היום (א') לאולפן ynet ומתח ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה בהסכם עד המדינה שנחתם עם ארי הרו. "אם זה לא משטרה, זה סחיטה באיומים", אמר אמסלם. "אם זה לא משטרת ישראל, ככה מתנהל ארגון פשע". אמסלם הוסיף ואמר כי מבחינתו "עד מדינה זה דבר לא לגיטימי. עד מדינה זה עבריין שהוא חלק מהעבריינות שמאשימים בה את האחרים, אבל יש לו עוד תכונה שאין לאחרים - הוא גם מלשן ורוצה להלשין על חבריו על מנת להציל את עצמו. לכן זה לא דבר מוסרי. זה דבר בזוי".
חבר הכנסת הוסיף ואמר כי "למשטרת ישראל יש שיטה, היא יורה בראש הממשלה עשרות כדורים במובן זה שהיא בעצם מגישה או פותחת נגדו מספר תיקים במקביל. זה לא אנושי. בן אדם רגיל לא יכול להתמודד עם סדרה של תיקים". כשנשאל אם נתניהו יצטרך להתפטר אם יוגש נגדו כתב אישום, השיב אמסלם כי "במדינה דמוקרטית שלטון מחליפים לא באמצעות משטרה אלא בקלפי".
אמסלם מתח ביקורת גם על חבריו למפלגה: "יש לי תלונות לחברים שלי שראיתי אותם כשנתניהו הקים את הממשלה, הם עמדו אז בתור והתחננו והתווכחו על תפקידים ודברים שטותיים רק בשביל הכבוד שלהם, דברים שמוסיפים להם טיפה כבוד. אז היום אני מצפה מהם שיבואו ויגנו על הליכוד, זה לא ראש ממשלה. אני לא רואה את הסיפור הזה של נתניהו, אני רואה את הסיפור הזה של המחנה הלאומי. השמאל מבין שאי אפשר להחליף את הימין עם נתניהו כרגע בגזרה, לכן אני חושב שהמאבק כאן הוא לא אישי של נתניהו ואני מצפה מהם שישימו כתף במאבק הזה בגלל שכפי שאמרתי אני רואה את זה כמאבק לאומי".
כשנשאל אם שרים שלא מגינים על נתניהו צריכים להתפטר, השיב: "בוודאי. הרי למה הוא לא מגן עליו? לכאורה הוא חושב שהוא לא בסדר. אם אתה לא בסדר והוא ראש הממשלה ואתה שר בממשלה שהוא מינה אותך, אז תתפטר, תלך הביתה ותגיד מה שאתה חושב".
ח"כ יואל חסון מהמחנה הציוני התעמת עם ח"כ אמסלם במשדר ynet ואמר כי "ראש הממשלה מנסה להוביל את זה כאילו זה מאבק ימין ושמאל. לא אנחנו מינינו את מנדלבליט ולא את מפכ"ל המשטרה ולא את פרקליט המדינה, לא המצאנו את ארי הרו. אלו דברים שקורים כי ראש הממשלה הוא כנראה איש מושחת, עם סביבה מושחתת ועם אנשים שעשו דברים שכרגע נחשפים, ולציבור הישראלי לא מגיעה מנהיגות מהסוג הזה". חסון אמר כי אסור לקבל מצב שנתניהו לא יתפטר אם יוגש נגדו כתב אישום.
"מדינת ישראל גדול מנתניהו וגם הליכוד גדול מנתניהו", אמר חסון. "אתם צריכים ברגע הזה לבוא ולהבין שיש גם מדינה, כי אתה מדבר במושגים של גילדה, אתה מדבר במושגים אפילו קצת קשים, של להגן על חבר, לשמור עליו בכל מחיר. מה זאת אומרת בכל מחיר? מה זה חבר? זה ראש ממשלה שיש לו אחריות ציבורית, הוא צריך לשמור על הטוהר ועל החוק, ואם אנחנו רואים, כפי שנראה עכשיו, שבשנים האחרונות סביב נתניהו ונתניהו עצמו צמחה כזאת מוגלה, אתה כאזרח, כאדם שבאמת מאמין במדינה הזאת, צריך להיות הראשון לבוא ולהגיד: אני לא תומך בראש ממשלה מהסוג הזה". בתגובה הטיח אמסלם בחסון כי בתקופת אולמרט פעל חסון לחוקק חוקים נגד חקירות לראש ממשלה מכהן.
הבוקר במהלך ישיבת שרי הליכוד הבוקר הודה נתניהו לשרים שהתראיינו ותמכו בו. שרת התרבות מירי רגב מהליכוד אמרה הבוקר בפתח ישיבת הממשלה: "אני ממש לא מודאגת וגם ראש הממשלה לא מודאג. נתניהו חוזר ואומר לא יהיה כלום כי לא היה כלום. צריך להפסיק עם הלינץ' התקשורתי הזה. הציבור אמר את דברו בבחירות. אני מדגישה, ממשלה מחליפים בקלפי". יו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן האשים את התקשורת בכך שניסתה להקטין את ההישג של הפגנת התמיכה בנתניהו אמש בפתח תקווה.
היועץ המשפטי לשעבר של משרד הביטחון, אחז בן ארי, תקף את השרה רגב בפוסט שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו: "רגב כתבה: 'מתי תלמדו שמחליפים שלטון בקלפי ולא בכותרות'. אז גברת רגב, לפי החוק שלנו, הקלפי היא אמצעי חשוב להחלפת שלטון, אך לא היחיד. במדינה מתוקנת, ראש הממשלה שלנו כבר היה צריך להתפטר בעצמו. לא כי יש ראיות נגדו, אלא בגלל הנתונים שנאספו עד כה, שכולם מצביעים על הרקב שאחז בסביבתו".
סגנית שר החוץ ציפי חוטובלי מהליכוד התייחסה גם היא לחקירות נתניהו ואמרה כי "שלטון החוק פירושו לאפשר לרשויות לחקור ללא שיבוש. הרעש והצלצולים סביב החקירה לצד ההדלפות המגמתיות מונעת מהציבור לקבל תמונת אמת. הרצון להדיח ראש ממשלה בכל מחיר הוא פגיעה בדמוקרטיה. נדרשת הפסקת אש מכל המנסים להעמיד את נתניהו במטווח. לגיטימי לבקר שלטון. לא לגיטימי לכפות על רשויות חקירה תוצאה מוכתבת מראש".
גם ורד סוויד, לשעבר ראש הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה ויועצת ראש הממשלה לענייני חברה ורווחה, התראיינה הבוקר לאולפן ynet בעניין פרשות נתניהו ואמרה: "מבחינתי ארי הוא גיבור ישראל. הרבה יותר קל לשתוק ולהשתיק ולהחריב את המדינה הזאת. יש לנו מדינה אחת ובעת הזאת לאן שהגענו, עם כל כך הרבה חשדות ועם כל כך הרבה עננות, אני חושבת שצריך לתת להדליק משואה לאותם אנשים אמיצים שיוצאים עם האמת החוצה".
היא הוסיפה ואמרה כי הרו הוא "הילד שכל אחד היה חולם שיהיה לו. איש טוב לב, מעולם לא התרגז ולא הרים קול, גם במצבי לחץ קשים ביותר, תמיד הוא היה רך, נעים, סבלני, מכיל, ואני מאוד סומכת על האמינות שלו. מעולם הוא לא היה מעורב לא באינטריגות, לא בתככים, עלה לארץ ישראל ממניעים ציוניים, בחר לגור בגינות שומרון וזה אומר עליו הכול".
כשנשאלה עד כמה היה הרו קרוב לראש הממשלה, השיבה: "בעיניי הוא היה קרוב כמו נתן אשל. הם נראו לי אנשים מאוד מקורבים לראש הממשלה - הוא, נתן, גיל שפר, פרח לרנר, הם אנשים שהיו בסביבתו הקרובה של ראש הממשלה, הלכו איתו, ליוו אותו לישיבות ממשלה, לישיבות בכנסת, עסקו בלוח הזמנים שלו".
סוויד הדגישה כי מינויים של מקורבים הם עניין בעייתי. "הסביבה של ראש הממשלה היא הסביבה הקדושה ביותר במדינת ישראל", סיכמה, "והיא צריכה להיות מורכבת רק מאנשים שמעניינת אותם וחשובה להם טובת המדינה, מעבר לכל פוליטיקה".
עו"ד אייל בסרגליק, מומחה לפלילים, התייחס בשיחה עם ynet לדברי סוויד ואמר: "עד מדינה זה שותף לדבר עבירה שניתנה לו או הובטחה לו טובת הנאה, ומישהו שביצע עבירה חמורה ובדרך כלל ברמה הזאת של חשד לפלילים - לא חותמים איתו עסקת עד מדינה. הסיבה שחתמו איתו למרות המרכזיות שלו בפרשייה היא כפי הנראה שהאמינו שהתיקים אינם מספיק חזקים, לא הבשילו מספיק, אלא אם כן באמת יביאו דמות מפתח אינטימית שנמצאת בלב העשייה הפלילית לכאורה ויכולה לספק את המידע.
"ההאשמות נגדו, למרות כל המעשים הטובים, היו ההאשמות החמורות ביותר, נאמר שהוא השתמש בקשריו בתוך לשכת ראש הממשלה, לקח והביא גורמים לכאן בעבור כסף ממשי שהגיע אליו באמצעות חברה, וזה שחיתות ברמה הגבוהה ביותר, ללא קשר למה שהוא כן או לא יוכל לספק, צריך לזכור את זה".