שתף קטע נבחר

 

מנכ"ל משרד התקשורת הורחק לחודש נוסף: "חשוד שחטא בעצמו והחטיא אחרים"

בית משפט השלום בתל אביב שדן בתנאים המגבילים על שלושה חשודים בפרשת בזק, הרחיק לחודש נוסף את מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר מהמשרד. השופטת קבעה: "החשד אינו מבוטל כלל וכלל". חוקר הרשות לניירות ערך אמר בדיון: "הוא קיבל תיקונים מאנשי בזק באמצעות תקשורת סמויה"

 

חשוד במרמה, הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה. מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר  (צילום: אוראל כהן) (צילום: אוראל כהן)
חשוד במרמה, הפרת אמונים וקבלת דבר במרמה. מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר (צילום: אוראל כהן)

 

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר, החשוד בפרשת בזק ואף עמד במוקד דו"ח חמור של מבקר המדינה, לא יוכל לשוב למשרד בחודש הקרוב. כך החליט אחר הצהריים (יום א') בית משפט השלום בתל אביב. הרשות לניירות ערך ביקשה להרחיקו למשך 90 יום, אך השופטת רונית פוזננסקי כץ קבעה כי יורחק ל-30 יום: "במהלך הדיון למדתי על החשד הסביר מחומרים שהונחו בפניי בעניינו של החשוד. הוא איננו מבוטל כלל וכלל".

 

פילבר הוא אחד משלושה שלושה חשודים בפרשת בזק, שבית המשפט קיים דיון בעניין התנאים המגבילים שהוטלו עליהם. "אין מחלוקת שראוי להרחיקו מהתייצבות ויצירת קשר", טען חוקר הרשות לניירות ערך בדיון. "אנחנו בתיק פלילי", אמר וטען כי ההרחקה ממשרד התקשורת "נועדה למנוע שיבוש חקירה והשפעה על עדים".

   

מזכירת חברת בזק בבית המשפט    (צילום: עידו ארז, אסף מגל)

מזכירת חברת בזק בבית המשפט    (צילום: עידו ארז, אסף מגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

מנכ"ל משרד התקשורת שלמה פילבר נחקר בחשד לביצוע בעבירת דיווח, מרמה והפרת אמונים, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ועבירות נוספות. הוא שוחרר לפני שבועיים ממעצר בית והורחק ממשרד התקשורת עד להכרעה סופית בעניין כהונתו של נציבות שירות המדינה. המשנה למנכ"ל משרד התקשורת, מימון שמילה, מונה כמחליף זמני של פילבר בתפקיד. 

 

בדיון בעניין פילבר טען חוקר הרשות לניירות ערך: "אנחנו חושבים שמר פילבר הסתיר עובדות מגורמים מקצועיים במשרדו וגם ממקומות נוספים. אנחנו סבורים שהוא גייס את העוזרת שלו, עובדת משרד התקשורת. קיים חשד שלא רק חטא בעצמו אלא החטיא אחרים. הוא קיבל תיקונים מאנשי בזק תיקונים באמצעות תקשורת סמויה איתם, שתואמים את צרכיהם האסטרטגיים שהתקבלו ושימשו בסיס לדיונים במשרד".

 

החשד הוא כי פילבר פעל במסגרת תפקידו בדרכי מרמה לקידום אינטרסים של בזק במשרד התקשורת. עוד נטען כי פעל בצורה שיטתית מכוונת ומתמשכת תוך שהוא מסתיר עובדות מגורמים משפטיים ומקצועיים של משרדו ופועל להעברת מסמכים מסווגים וניירות עמדה פנימיים תכתובות ועוד לחברת בזק שהעבירו לו חזרה את עמדתם עם תיקונים כאלו ואחרים, ואלו התקבלו כך ששירתו את טובת בזק והאינטרסים של החשודים.   

 

עורך הדין יובל נחמני ועורך הדין דרור ארד איילון, שמייצגים את פילבר, מסרו בתגובה: "פילבר נחקר ארוכות מספר פעמים, אך לא בשבועות האחרונים. בשום שלב לא נטען כלפיו שקיבל טובת הנאה או שהובטחה לו כזו, או שציפה לכזו עבור תפקידו. לא נטען שעשה דברים שאסור היה לו לעשות על פי שיקול דעתו. זה תקדימי שבוחנים דבר כזה למשפט פלילי. כל ההחלטות שהוא קיבל, 11 במספר כמנכ"ל בעניין בזק, כולן הכבידו על בזק ורובן היו בהתנגדות נחרצת שלה. הטענה כי פעל לטובתה באופן שיטתי מופרכת מן היסוד".

 

מזכירת בזק, עו"ד יוכלמן. "גרסאות סותרות" (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מזכירת בזק, עו"ד יוכלמן. "גרסאות סותרות"(צילום: מוטי קמחי)

הדיון הראשון נערך בעניין עורכת הדין לינור יוכלמן, מזכירת בזק החשודה שהעבירה לכאורה מסמכים ופרטים חסויים לחברת יורוקום, שאול אלוביץ' ואחרים.

 

נציג הרשות החוקרת לניירות ערך אמר בדיון לגבי עורכת הדין יוכלמן: "אנחנו מבקשים להמשיך את התנאים. אני מזכיר לבית המשפט שבהחלטות קודמות נקבע כי יש חשד סביר ומבוסס בעניינה. נקבע שהראיות והחשדות מקימים חשש ממשי לשיבוש. בית המשפט ראה את החשד שעולה משיבוש גם מהפעילות עצמה. היא נחקרה כמה פעמים וגרסאותיה סותרות ראיות אחרות. היא מכהנת כמזכירת חברת בזק והצרה את צעדיו של בודק חיצוני שנועד לבחון את המשא ומתן של עסקת בעלי השליטה לתועלתם של בעלי השליטה. במספר רב של הזדמנויות היא העבירה מידע מהותי, רגיש ומשמעותי מתוך הוועדה הבלתי תלויה לבעל השליטה (אלוביץ'). לכן אנחנו מבקשים לנתק אותה מהאנשים של בזק וגם מבזק עצמה".

 

יוכלמן, שמיוצגת על ידי עו"ד בועז בן ציון, ביקשה בדיון שיותר לה לשוב לעבודתה בבזק. יוכלמן אמרה לשופטת: "נוצר בור משמעותי בחברה, יו"ר הדירקטוריון התקשר וביקש להקדים כמה שאפשר את חזרתי לחברה. נוצר עומס רב על עובדיי". החוקר, מנגד, הבהיר לגביה: "יש עבירות פליליות ברורות. מעורבותה בשלוש מתוך ארבע פרשיות".

 

השופטת, רונית פוזננסקי כץ, החליטה על "שבועיים הרחקה מוחלטת מעבודתה, ואז שבועיים עבודה מהבית". עוד נאסר עליה להגיע למשרד התקשורת ולחברות המעורבות.

 

חשד למניפולציות בדו"חות החברה

בית משפט השלום בתל אביב שחרר לפני כשבועיים ממעצר בית את בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', תחת תנאים מגבילים למשך חודשיים. קודם לכן שוחררה מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, ששהתה במעצר בית במשך תשעה ימים בגין החשדות נגדה בעבירות של מרמה בפרשת בזק.

 

בחודש יוני האחרון  פתחה הרשות לניירות ערך בחקירה גלויה שבמהלכה עוכבו לחקירה אלוביץ', בנו אור ובכירים בחברת yes, בהם המנכ"ל רון אילון. בבסיס החשדות עומדת עסקת בעלי העניין שבמסגרתה רכשה בזק את אחזקותיה של חברת יורוקום - בבעלות אלוביץ' - בחברת yes.

 

על פי החשדות של הרשות לניירות ערך, ב-yes ביצעו מניפולציות בדו"חות החברה כדי לעמוד ביעדי תזרים מזומנים בשנים 2016-2015. עמידה ביעדים אלו נדרשה לאלוביץ' כדי לקבל עשרות מיליוני שקלים נוספים מקופת בזק במסגרת העסקה לרכישת yes; וכן לנושאי משרה בחברת הלוויין כגון המנכ"ל רון אילון, שהיו זכאים לבונוסים אישיים על הגעה ליעדים אלה.

 

 

 

 

.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אוראל כהן
שלמה פילבר
צילום: אוראל כהן
מומלצים