שתף קטע נבחר
 

מסתורין במצרים: "חדר סודי בפירמידה הגדולה"

משתמשים בטכנולוגיית לייזר למיפוי פלא העולם העתיק: ארכיאולוגים סבורים כי זיהו חדר סודי בפירמידת חופו בגיזה - ונמצאים על סף איתור מיקומו

 

מבט על הפירמידה הגדולה בגיזה

מבט על הפירמידה הגדולה בגיזה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

צוות בינלאומי של ארכיאולוגים סבור כי הוא על סף איתור מיקומו של חדר סודי שחבוי בפירמידה הגדולה של גיזה. הצוות משתמש בטכנולוגיית לייזר מתקדמת כדי למפות את פלא העולם העתיק, שנבנה במצרים לפני 4,500 שנה.

 

מדהי טאיובי, נשיא המכון לשימור המורשת במצרים ומוביל פרויקט סריקת הפירמידות, אמר כי הצוות, שמשתמש בתרמוגרפיה אינפרא-אדומה למיפוי חלקיקים תת-אטומיים, אישר את קיומו של חדר סודי בתוך המבנה. כעת הארכיאולוגים פועלים על מנת לזהות את מיקומו המדויק. "אנחנו יודעים שיש חדר סודי, אבל לא היכן הוא", צוטט טאיובי בעיתון האיטלקי "לה סטמפה".

אחת הפירמידות בגיזה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחת הפירמידות בגיזה(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

עם זאת, ב"ניוזוויק" נכתב כי ארכיאולוגים אחרים שמשתפים פעולים בפרויקט נשמעים זהירים יותר בנוגע להערכותיהם. שר העתיקות לשעבר במצרים זאהי הוואס אפיין את מה שנחשף עד כה כ"אנומליות" או "חללים קטנים" בין האבנים.

 

באוקטובר 2016 צוות החוקרים הודיע כי גילה חלל בגובה 105 מטרים בחלק הצפון מזרחי של הפירמידה. הם קיוו באותה עת כי מדובר בפרוזדור.

 

הפירמידה הגדולה של גיזה ידועה גם בשם פירמידת חופו, על שם פרעה שבתקופתו נבנתה, בין השנים 2,580 ל-2,560 לפני הספירה. בשנת 820 אחרי הספירה החלו לחפור מנהרות לתוך קירות המבנה העצום, בניסיון לחשוף את סודותיו. במאה ה-19, יותר מאלף שנים אחר כך, נעשה שימוש בדינמיט כדי לפוצץ חללים בפירמידה.

 

התקווה היא שהשימוש בטכנולוגיה החדשה יוביל לתגליות נוספות. הבריטי ניקולאס ריבס, המתמחה בחקר מצרים העתיקה, מאמין למשל כי שרידי מלכת מצרים נפרטיטי חבויים בתא סודי בקבר תות אנך אמון. צוות מדענים יחקור את האתר שבעמק המלכים, באמצעות סריקות שנעשה בהם שימוש ברפואה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
אחת הפירמידות בגיזה
צילום: רויטרס
מומלצים