שתף קטע נבחר

 

סוריה מלחמה: הנבחרת של אסד חוזרת לפרקט

באימונים שומעים את קולות מטוסי הקרב ונפילת הפצמ"רים, על הקירות תמונות הנשיא: אחרי שש שנות מלחמה חוזרת נבחרת הכדורסל הסורית לאליפות אסיה - אבל כנראה שרבים במדינה לא יעודדו אותה. צפו ב"יא אללה"

 

צילום: חגי דקל

צילום: חגי דקל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בזמן שבישראל מחכים חובבי הכדורסל לאירוח טורניר ה"יורובאסקט", גם חובבי הכדורסל בלבנון לא מקופחים הקיץ. לראשונה בתולדותיה מארחת ארץ הארזים את אליפות אסיה בכדורסל. ביום שלישי האחרון החל הטורניר היוקרתי באולם הכדורסל "נוהאד נופל" בצפון ביירות, שנחשב לגדול ביותר ומכיל 8,000 מושבים. אחת מ-16 הנבחרות שמשתתפות בטורניר היא סוריה.

 

הנבחרת שמייצגת את משטר אסד נעדרה מהתחרות בשש השנים האחרונות, בגלל המלחמה העקובה מדם שלא ממש אפשרה לה לתפקד. בחודשים האחרונים, לאור השיפור היחסי במצב הביטחוני, החלה הנבחרת במסע להחזרת יוקרתו של הכדורסל הסורי. התחנה הראשונה כאמור היא אליפות אסיה. בשנת 2003 הצליחה הנבחרת הסורית לסיים במקום הרביעי, מה שנחשב עד היום להישג השיא שלה.

ההכנות של הנבחרת לטורניר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ההכנות של הנבחרת לטורניר(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
  

בסוכנות הידיעות הצרפתית התחקו אחר הכנותיה של הנבחרת הסורית שלא נעשו בתנאים אידיאליים: החשמל לפעמים מנותק, המחסור במזגנים באולם מורגש ואפילו ניתן לשמוע את קולות מטוסי הקרב או את פצצות המרגמה שעדיין נופלות מעת לעת בבירה הסורית.

 

אחד משחקני הנבחרת הוא חליל חורי בן 19 שישחק עם חברו לנבחרת, מישל מעדנלי, שמבוגר ממנו בלא פחות מעשרים שנה. "הרבה שחקנים עזבו את המדינה ובנוסף רבים הלכו לצבא", מסביר חליל. "לכן זה טבעי שיש שחקנים שממשיכים לשחק עד גיל מאוחר".

 

האדי דרוויש מצוות האימון סיפר על ההשפעות של המלחמה על הכדורסל הסורי. "לא רק השחקנים עזבו אלא גם המאמנים. את מי שנשאר קשה להביא למגרש בגלל המצב הביטחוני", סיפר. לארגן מחנות אימונים מחוץ לסוריה זו משימה קשה בהיבט הכספי, וגם מבחינת אשרות הכניסה. "האתגר שלנו הוא שאנחנו בונים משהו", אומר דרוויש. "אנחנו בונים נבחרת לאומית שמוכנה להתמודד ולייצג את המדינה בצורה הטובה ביותר".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

בשבועות האחרונים התאמנה הנבחרת הסורית באינטנסיביות באולם הספורט אל-פיחאא בדמשק לקראת הטורניר הנוכחי כדי להראות שהיא לא בא רק לשם ההשתתפות, אלא כדי לתת פייט לנבחרות האחרות. הבית שבו היא משחקת כולל את הודו, ירדן ואיראן.

 

חשוב לציין שנבחרת סוריה מייצגת את משטר אסד ולא את מתנגדיו. באולם של הנבחרת מתנוססות תמונותיו של הנשיא. מתנגדי המשטר רואים בו כאחראי לרצח העם הסורי, ואת תומכיו כשותפים לפשע. הם לא יריעו לנבחרת גם אם תביא הישגים באליפות.

 

ליגת הכדורסל בסוריה חזרה לפעילות רק ב-2015. חרף השיפור היחסי במדינה גם היום יש אזורים שלא נמצאים בשליטת המשטר, מה שלבטח מקשה על חזרה מלאה של הליגה. לעומת סוריה בלבנון השכנה ומלאת המשברים והבעיות ליגת הכדורסל חיה ובועטת, והענף נחשב לסוג של נקודת אור. נשיא לבנון מישל עון הגיע למשחק הפתיחה של הנבחרת הלבנונית מול דרום קוריאה - ואף ביקר בחדר ההלבשה כדי לאחל בהצלחה לשחקנים. לבנון ניצחה במשחק, ונראה שבניגוד לסוריה המדממת הצלחה בטורניר עשויה לאחד זמנית את השורות בארץ הארזים.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
באימונים לפני הטורניר
צילום: AFP
מומלצים