שתף קטע נבחר

 

הארסנל של קים: הטילים הצפון קוריאניים שמכוונים לארה"ב

המדינה המבודדת בעולם טוענת שברשותה טילים שיפגעו בשטח ארה"ב ובטריטוריות שלה באוקיינוס השקט, האי גואם למשל, אך יש שמפקפקים ביכולות הנשק שלה. סוכנות AP עושה סדר בטילים הצפון קוריאניים

 
שיגור טיל בליסטי בין-יבשתי צפון קוריאני

שיגור טיל בליסטי בין-יבשתי צפון קוריאני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
למרות האיום של צפון קוריאה לתקוף את האי גואם שבאוקיינוס השקט, קשה מאוד להאמין שההנהגה בפיונגיאנג תסתכן בהשמדתה אם תתקוף את הטריטוריה האמריקנית. עם זאת, מומחים מאמינים שלצפון קוריאה יש כמה טילים בארסנל שלה שמסוגלים להגיע לגואם - שלא פעם הפכה למטרה לאיומים מצד הצפון קוריאנים בגלל הבסיסים האמריקניים שנמצאים באי הפסיפי.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

ארה"ב מאיימת: "פעולות צפון קוריאה יובילו להשמדתה"

 

מה שפחות בטוח הוא אם הטילים של צפון קוריאה מסוגלים לגרום לנזק רציני ברגע שיגיעו לגואם, שממוקם במרחק של 3,400 קילומטרים מחצי האי הקוריאני. הטילים הצפון קוריאניים מעולם לא נוסו במצבי לחימה ומספר הניסויים שבוצעו בהם קטן מאוד באופן יחסי. לא ברור גם אם צפון קוריאה שולטת בטכנולוגיה הנדרשת כדי להגן על הטילים שלה מחום ולחץ קיצוניים עם כניסתם מחדש לאטמוספירה כדי שיוכלו לפגוע במטרה שלהם.

 

 

טיל שמונע מדלק נוזלי ונורה ממשגרים ניידים. "הוואסונג-12" (צילום: AP) (צילום: AP)
טיל שמונע מדלק נוזלי ונורה ממשגרים ניידים. "הוואסונג-12"(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
כשסימני שאלה רבים מרחפים באוויר, סוכנות הידיעות AP מסבירה על כמה מהטילים הצפון קוריאניים שמסוגלים להגיע לגואם ולשטח ארצות הברית:

 

הוואסונג-12

ההצהרה של צפון קוריאה אתמול (יום ד') שהיא מתכננת ליצור "מעטפת אש" באזורים שסובבים את גואם מתבססת על "הוואסונג-12, טיל בליסטי לטווח בינוני שבחודש מאי נרשם שיגור מוצלח ראשון שלו במהלך ניסוי. הלילה הודיע צבא צפון קוריאה כי ישלים את ההכנות לתקיפת אזור גואם עד אמצע חודש אוגוסט, ולאחר מכן ימתין לפקודת המנהיג העליון. על פי הודעת הצבא, ארבעה טילים ישוגרו למים במרחק של 40-30 ק"מ מגואם "כדי להזהיר את ארצות הברית".

 

גואם, גן העדן שקים ג'ונג און רוצה להפציץ

 

הטיל שמונע מדלק נוזלי עוצב באופן שניתן לירות אותו ממשגרים ניידים, ובעבר טענה צפון קוריאה שהיא בנתה אותו לצורך תקיפת אלסקה והוואי. לאחר הניסוי בחודש מאי של הטיל "הוואסונג-12" ביצעו הצפון קוריאנים בחודש שעבר ניסויים בטיל "הוואסונג-14". מומחים אמרו שחלק נרחב מארה"ב, כולל לוס אנג'לס ושיקגו, עשוי להיות בטווח ידם של הטילים הללו ברגע שישתכללו.

 

לפי נתונים שנאספו מהניסוי ב"הוואסונג-12" בחודש מאי, טווח הטיסה שלו נע בין 4,000 לל-7,000 קילומטרים.

 

"בעל יכולת לתקוף את האמריקנים בגזרת האוקיינוס השקט". "מוסודאן" (צילום: AP) (צילום: AP)
"בעל יכולת לתקוף את האמריקנים בגזרת האוקיינוס השקט". "מוסודאן"(צילום: AP)

 

מוסודאן

מומחים טוענים שהטווח הפוטנציאלי של הטיל שמונע מדלק נוזלי הוא 3,500 קילומטרים ושרוב יבשת אסיה ואזור האוקיינוס השקט נמצאים בהישג ידו. צפון קוריאה חוותה כמה ניסויים כושלים בשיגור של טילים בליסטיים לטווח בינוני עד הניסוי המוצלח שנערך ביוני אשתקד בטיל "מוסודאן". לאחר אותו ניסוי ביוני 2016 הכריז שליט המדינה המבודדת קים ג'ונג און שלצפון קוריאה יש "יכולת בטוחה לתקוף באופן כללי ומעשי את האמריקנים בגזרת האוקיינוס השקט".

 

לפני השיגור המוצלח של הטיל "מוסודאן" בשנה שעברה, צפון קוריאה מעולם לא ערכה ניסויי שיגור של הטיל הבליסטי, והוא רק הוצג לראווה במהלך מצעד צבאי בפיונגיאנג ב-2010.

משוגר מצוללת ומסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני. "פוקגוקסונג-2" (צילום: AP) (צילום: AP)
משוגר מצוללת ומסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני. "פוקגוקסונג-2"(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

גן העדן על הכוונת של הצפון קוריאנים. האי גואם שבאוקיינוס השקט (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
גן העדן על הכוונת של הצפון קוריאנים. האי גואם שבאוקיינוס השקט(צילום: shutterstock)

פוקגוקסונג-2

"פוקגוקסונג-2" הוא טיל קרקע-קרקע לטווח בינוני שמשוגר מצוללת, מסוגל לשאת ראש נפץ גרעיני ועדיין נמצא תחת פיתוח של המדענים הצפון קוריאנים. צפון קוריאה ביצעה ניסוי ראשון מוצלח בטיל שמונע מדלק מוצק בחודש פברואר. שלושה חודשים לאחר הניסוי המוצלח, הכריז קים ג'ונג און שהטילים מסוג זה מוכנים לייצור המוני לאחר ניסוי מוצלח נוסף.

 

מומחים אומרים ש"פוקגוקסונג-2" מקדם את יכולות הנשק של צפון קוריאה משום שטילים שמונעים מדלק מוצק משוגרים במהירות גבוהה יותר ובאופן חשאי יותר מאשר אלה שמונעים מדלק נוזלי. טילים שמונעים מדלק נוזלי חייבים להיות מוטענים לפני השיגור ולעבור לאתר השיגור במשאיות שניתן להבחין בהן באמצעות לוויינים.

 

צפון קוריאה מתארת את "פוקגוקסונג-2" כ"טיל אסטרטגי לטווח בינוני עד ארוך", אותו מושג שבו היא משתמשת לתאר את הטיל "הוואסונג-2", וכמה מומחים מעריכים שהטיל מסוגל להגיע לאי גואם. אולם, גורמים ביטחוניים בדרום קוריאה אמרו לאחר השיגור בחודש מאי שהם מעריכים שהטווח של "פוקגוקסונג-2" מגיע לסביבות 2,000 קילומטרים - טווח שיאפשר לטיל לפגוע בבסיסים אמריקניים ביפן, אבל לא להגיע לגואם.

פורסם לראשונה 09/08/2017 21:26

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
מסוגל להגיע לגואם? "פוקגוקסונג-2"
צילום: AP
מומלצים