בעוטף בונים על המכשול גם במחיר של עימות: "רק רוצים שקט"
בעוטף עזה מברכים על ההחלטה להאיץ את הקמת פרויקט המכשול לאורך הגבול. אלוף פיקוד דרום אמר שהמכשול ייבנה גם במחיר של מערכה מול חמאס ועל כך משיב ראש העיר שדרות: "מסתכלים על הטווח הארוך". תושבת נתיב העשרה חשה ביטחון, אך מבהירה: "לא פתרון לבעיית עזה"
הקמת המכשול בגבול רצועת עזה (צילום: בראל אפריים)
ביישובי עוטף עזה מעודדים מהחלטת צה"ל להאיץ את הקמת פרויקט המכשול, שנועד להגן עליהם מפני איום המנהרות מעזה. בחודשים הקרובים תואץ ההקמה, וההערכות הן שהפריסה המלאה של קיר הבטון תושלם בתוך כשנה וחצי עד שנתיים. הקיר יכסה את כל שטח הגבול, מתחת לאדמה ומעליה.
"אני סומך על אלוף הפיקוד בצורה מוחלטת", אמר אלון דוידי, ראש העיר שדרות, בעקבות דבריו של אלוף פיקוד דרום אייל זמיר, שאמר כי המכשול ייבנה גם במחיר של מערכה מול חמאס. "אני רואה את המערכה מול חמאס ארוכת טווח, ולכן צריך להסתכל על המצב לטווח הארוך ולטווח הקצר. גם כשיש ירי רקטות, או כשאנחנו יוצאים למבצעים ויש חוסר שקט, אנחנו מוכנים לספוג כל מצב שיחזיר את השקט לאזור".
"אם מערכת הביטחון החליטה שפרויקט המכשול ימנע את המוטיבציה של חמאס לפעול נגדנו, ולמעשה יביא לנטרול חדירת מחבלים דרך מנהרות או דרך הקרקע - אנחנו כמערכת אזרחית נהיה שותפים למאמץ וניתן את הגיבוי ככל שיידרש", מוסיף ראש העיר. "אם המצב ידרדר - נדע להתמודד ונאפשר לצה"ל להשלים את מהלכיו. המכשול הוא פרויקט שמשפר בצורה משמעותית את תחושת הביטחון בקרב התושבים".
ראש המועצה האזורית שער הנגב, אלון שוסטר, מעודד מפרויקט המכשול ואמר כי מדובר ב"צעד נוסף במעטפת ההגנה והביטחון על יישובי עוטף עזה". שוסטר אומר כי "השלמתו מסייעת רבות לתחושת הביטחון ביישובים - והראיה לכך היא הצמיחה הדמוגרפית שאנו חווים בתקופה הזאת. עוד ועוד משפחות מחליטות להתיישב ביישובים שלנו, שחלקם מרוחקים מהגדר במרחק של מאות מטרים".
יפעת בן שושן, תושבת נתיב העשרה, שצמוד לגבול הרצועה, מרגישה בטוחה יותר כשמולה הולך ונבנה הפרויקט באופן אינטנסיבי. "מאוד שימח אותי לדעת שהפרויקט מתקדם בצורה משמעותית ולמעשה מספק לנו הגנה מפני האיום הכי מדאיג - איום המנהרות. זה בהחלט משפר את תחושת הביטחון שלי כתושבת וכאימא לילדים".
עם זאת אומרת בן שושן כי המכשול הוא פתרון מבצעי, "אבל הוא לא פתרון לבעיית עזה". היא מסבירה שלמצב ברצועה יש השפעה ישירה על המצב ביישובי עוטף עזה. "מהצד השני של הגדר יש קרוב ל-2 מיליון אזרחים שחיים תחת שלטון חמאס ותחת מצב הומניטרי קשה.
"אומנם יש פתרון מבצעי, אבל כדי שיהיה שקט מוחלט ולטווח ארוך יש להוביל מדיניות ברורה בכל מה שקשור לרצועת עזה. זה לצערנו, לא קורה. הבעיה מול עזה תימשך גם אחרי הקמת המכשול. התרחיש שהמון אדם מסתער על הגדרות ומנסה לחדור לישראל בגלל משבר הומניטרי מדאיג מאוד, וכבר נמצא לפתחנו".
עבודות ההקמה
צילום:בראל אפרים
מומלצים