שתף קטע נבחר

 

חם בבלקן / "עולם אחר"

המפגש הלוהט בבוסניה, קרב השבטים בבולגריה והקבוצה ששברה את ההגמוניה של דינמו זאגרב בקרואטיה. המדור השבועי מגיע ללב האתני של אירופה

הכדורגל, למרות שהוא בסך הכל ענף ספורט בידורי, מצליח לייצר יריבויות שחוצות הרבה פעמים את גבול הטעם הטוב. במדינות הבלקן יש מפגשים שלא כדאי לפספס. גם אם לפעמים עדיף לצפות בהם מרחוק.

 


 

ז'לז'ניצ'אר סראייבו - בוראץ באניה לוקה

אנחנו הישראלים מכירים טוב ומקרוב סכסוכים על שטח ואדמה, לכן כנראה שנוכל להתחבר בקלות לאחת היריבויות הגדולות של השנים האחרונות בליגה הבוסנית. וזה דווקא משתי ערים שמרוחקות אחת מהשנייה בכ-200 ק"מ.

 

צפו באוהדי ז'לז'ניצ'אר בתצוגת תכלית

צפו באוהדי ז'לז'ניצ'אר בתצוגת תכלית

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לא פראיירים בכלל. אוהדי ז'לז'ניצ'אר (צילום: עמוד הפייסבוק של ז'לז'ניצ'אר) (צילום: עמוד הפייסבוק של ז'לז'ניצ'אר)
לא פראיירים בכלל. אוהדי ז'לז'ניצ'אר(צילום: עמוד הפייסבוק של ז'לז'ניצ'אר)
 

סראייבו היא הבירה הרשמית של בוסניה, מספר תושביה הוא קצת פחות מחצי מיליון איש והיא העיר הגדולה ביותר במדינה. ז'לז'ניצ'אר היא הקבוצה הגדולה של סראייבו ואחת מהגדולות במדינה עם תקציב שחקנים של 8.3 מיליון אירו. השם של הקבוצה מוכר לחלקנו בזכות מפגשי העבר מול הקבוצות הישראליות. היא אפילו הובסה 8:0 בצמד משחקים מול מכבי ת"א במוקדמות הליגה האירופית ב-2011.

 

באניה לוקה, שמונה כמחצית מכמות התושבים של סראייבו, נמצאת בסרפסקה, רפובליקה שבעבר לא הייתה חלק מבוסניה, אך כיום היא כפופה לה. הרוב הכמעט מוחלט של תושביה הוא סרבי וקרואטי (בדיוק ההיפך מסראייבו, שם הרוב הוא בוסני). בתוך כל הבלגן הזה הם מכירים בבאניה לוקה כבירה היחידה של בוסניה. ההבדל האתני-דתי-תרבותי הזה יוצר יריבות על ומחוץ למגרש. מופעי פירוטכניקה וכמובן, לצערנו, גם אלימות בין אוהדים.

 

היריבות התחזקה בשנים האחרונות מכיוון שבוראץ משחקת בליגה הבכירה ואפילו זכתה באליפות מפתיעה ב-2011, כשיריבתה מסיימת במקום השלישי. מאז בוראץ לא סיימה מעולם מעל ז'לז'ניצ'אר בטבלה. הקבוצה מסראייבו מובילה בניצחונות 11:18, אך הדבר המעניין הוא שנדיר למצוא הפסדי בית במפגשים בין השתיים. כנראה שהקהל הוא באמת השחקן ה-12.

 

כן, גם זה קרה. משומר ומכבי חיפה מול בוראץ (צילום: AP) (צילום: AP)
כן, גם זה קרה. משומר ומכבי חיפה מול בוראץ(צילום: AP)

 

בוטב פלובדיב - ברואה סטארה זאגורה

ההיסטוריה של אירופה מלאה בשבטים. אחד הגדולים שבהם הוא שבט התראקים, שחלקים ממנו אפשר למצוא במדינות הבלקן, ולא מעט בשתי הערים הבולגריות פלובדיב וסטארה זאגורה, שמרוחקות כ-100 ק"מ זו מזו. התראקים, שהוא השבט ממנו יצא "ספרטקוס", עליו מבוססת הסדרה המצליחה. הוא פיתח והושפע לא מעט מהתרבות היוונית העתיקה, וכיום גם משחקי הכדורגל בין שתי הקבוצות נראה לעיתים כמו קרב מימי הביניים.

 

לא מעט היסטוריה נמצאת בתוך ובין שתי הערים, אך מבחינת הכדורגל אי אפשר למצוא הרבה הישגים אצל הקבוצות. ביחד הן מצליחות להרכיב תקציב שהוא כחמישית מזה של לודוגורץ, הקבוצה המובילה בבולגריה.

 

עשו לבית"ר בית ספר. בוטב פלובדיב (צילום: ראובן שוורץ) (צילום: ראובן שוורץ)
עשו לבית"ר בית ספר. בוטב פלובדיב(צילום: ראובן שוורץ)

 

בסיום העונה שעברה נלחמו שתי הקבוצות על הזכות להבטיח כרטיס למוקדמות הליגה האירופית. בוטב ניצחה בסיכום שני משחקים, הבטיחה מקום באירופה והקיץ פגשה את בית"ר ירושלים בסיבוב המוקדמות השני. שרון מימר לא שוכח עד היום את משחק החוץ ההוא בבולגריה. גם לא אלי טביב.

 

דינמו זאגרב - רייקה

המחזור החמישי בליגה הקרואטית מעניק לנו כבר את משחק העונה. הקבוצה הגדולה במדינה מול האלופה המכהנת והפתעת העונה שעברה. רייקה שברה אשתקד את ההגמוניה של דינמו זאגרב, שזכתה בתואר ב-11 השנים לפני כן ואפילו גברה עליה בגמר הגביע 1:3.

 

ליגת האלופות היא לא חלום. ריסטובסקי חוגג (צילום: EPA) (צילום: EPA)
ליגת האלופות היא לא חלום. ריסטובסקי חוגג(צילום: EPA)

 

למרות שגם כאן יש מרחק לא קטן בין הערים, כ-160 ק"מ,

זו היריבות הגדולה של השנים האחרונות בכדורגל הקרואטי. ולא מדובר רק על העונה האחרונה. בשלוש השנים לפני האליפות המדהימה, רייקה סיימה כסגניתה של דינמו זאגרב. ומה נקבל הפעם?

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוד הפייסבוק של ז'לז'ניצ'אר
אוהדי ז'לז'ניצ'אר
צילום: עמוד הפייסבוק של ז'לז'ניצ'אר
מומלצים