טראמפ: "מוכנים וחמושים מול צפון קוריאה"
הנשיא האמריקני מאיים כי אם צפון קוריאה תפעל בחוסר זהירות, "הפתרונות הצבאיים שלנו נמצאים במקומם". במקביל, מנהיגים בעולם מנסים להנמיך את הלהבות. מרקל אמרה כי היא "לא רואה פתרון צבאי למשבר". לברוב: "וושינגטון ופיונגיאנג עברו את הגבול"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ איים היום (ו') כי הפתרונות הצבאיים מול צפון קוריאה מוכנים וחמושים. טראמפ צייץ בטוויטר כי "הפתרונות הצבאיים שלנו נמצאים במקומם, מוכנים וחמושים למקרה שצפון קוריאה תפעל בחוסר זהירות. בתקווה שקים ג'ונג און יבחר בנתיב אחר".
דבריו של טראמפ ממשיכים את ההסלמה המילולית בין ארה"ב לצפון קוריאה. יומיים לאחר שהנשיא האמריקני הצהיר כי "צפון קוריאה תיענה באש ובזעם שהעולם לא ראה מעודו" והביא לחשש עולמי מפני מתקפה גרעינית. אמש אף טען כי אמירתו "אולי אף לא הייתה תקיפה מספיק". הדברים נאמרו לאחר שפיונגיאנג איימה כי תשגר טילים לקרבת האי גואם - טריטוריה אמריקנית באוקיינוס השקט - אולי כבר בימים הקרובים.
Military solutions are now fully in place,locked and loaded,should North Korea act unwisely. Hopefully Kim Jong Un will find another path!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 11, 2017
מאוחר יותר שיתף טראמפ ציוץ של פיקוד האוקיינוס השקט של ארה"ב, ובו תמונות של מטוסי קרב אמריקניים חמושים ומוכנים להמראה. בציוץ נכתב "מפציצים מסוג B-1 לנסר של חיל האוויר האמריקני בגואם עומדים ומוכנים למלא את משימת פיקוד כוחות ארה"ב בקוריאה אם יתבקשו לעשות זאת".
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל התייחסה היום למתיחות בחצי האי הקוריאני, ואמרה כי היא "לא רואה פתרון צבאי למשבר מול צפון קוריאה". היא הוסיפה כי "ההסלמה המילולית אינה הדרך להתמודד עם צפון קוריאה".
גם שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב התייחס למתיחות, ואמר כי "הרטוריקה של וושינגטון ופיונגיאנג עברה את הגבול". הוא הוסיף כי הסכנות שבעימות צבאי בין ארה"ב לצפון קוריאה הן חמורות מאוד, ואמר כי "מוסקבה מודאגת מאוד מהאיומים ששני הצדדים מחליפים".
הבוקר נכתב במאמר בעיתון "גלובל טיימס", שנמצא בבעלות הממשלה הסינית, כי סין תתערב אם אמריקה תתקוף ראשונה את צפון קוריאה, ותישאר ניטרלית רק אם קים ג'ונג און יעשה את הצעד הראשון ויתקוף את ארה"ב. במאמר נכתב כי "סין צריכה להבהיר כי אם צפון קוריאה תשגר טילים שיאיימו על ארצות הברית וארצות הברית תגיב - סין תישאר ניטרלית. אם ארצות הברית ודרום קוריאה יתקפו בטילים וינסו להפיל את משטר צפון קוריאה ולשנות את הדפוס הפוליטי בחצי האי הקוריאני - סין תמנע מהם לעשות זאת".
המאמר פורסם זמן קצר לאחר שמשחתת אמריקנית התקרבה לאיי המריבה שסין טוענת שנמצאים בשליטתה. גורם אמריקני מסר כי המשחתת "ג'ון מקיין" הגיעה למרחק של 10 ק"מ בלבד מהאי המלאכתי מייג'י ריף, אחד מאיי המריבה, והוסיף כי ספינה סינית שלחה בעקבות זה מסרי אזהרה בקשר לפחות 10 פעמים.
לפי הודעת האזהרה הרשמית של צפון קוריאה אתמול, היא נערכת לשחרר "אש עוטפת" בסביבתה של גואם עד לאמצע אוגוסט - כלומר כבר בימים הקרובים. לפי ההודעה, המתקפה תכלול ארבעה טילי הוואסונג-12 שיחלפו מעל יפן אל עבר המים שסביב האי הקטנטן גואם, שבו חיים 160 אלף בני אדם, בהם 7,000 אנשי צבא אמריקנים בשני בסיסיים עיקריים.
יפן ודרום קוריאה הבטיחו כי יגיבו בעוצמה אם צפון קוריאה אכן תממש את האיום שלה. כלי תקשורת ביפן ובבריטניה דיווחו אתמול כי יפן החלה להעביר ללב טוקיו מערכות להגנה מפני טילים. היפנים גם משקיעים בימים האחרונים בהכנת מקלטים ולפי דיווחים היקף המכירות בתחום הלך וגדל לאחרונה. לפי תמונות של הסוכנויות הזרות ניתן לראות שמערכות של טילי פטריוט נפרסו במתחם השייך למשרד ההגנה היפני בבירה.
לאחר האיום הצפון קוריאני הזהירו גורמים ביפן גם כי יירטו טילים צפון קוריאנים שיעברו מעליה. אם תוכניתה של צפון קוריאה אכן תצא לפועל, זו תהיה מתקפת הטילים הפרובוקטיבית ביותר מצדה עד כה.
מזכיר ההגנה האמריקני, ג'יימס מאטיס, התייחס הלילה לאיומים הנשמעים מצד המדינה המבודדת בעולם ואמר: "הטרגדיה של מלחמה ידועה לנו היטב, לחימה צבאית עלולה להיות קטסטרופלית. האחריות שלי היא להבטיח אפשרויות צבאיות למקרה שהן יידרשו, אך ארה"ב מעדיפה גישה דיפלומטית מול האיום הצפון קוריאני". כשמאטיס נשאל על ידי כתב אם ארה"ב מוכנה מול צפון קוריאה, הוא השיב: "אנחנו מוכנים".