טראמפ שולח שוב את חתנו: "השלום אפשרי"
ג'ארד קושנר ושליחו של הנשיא למזה"ת, ג'ייסון גרינבלט, יגיעו שוב לאזור כדי לנסות ולחדש את המו"מ עם הפלסטינים. גורם בבית הלבן: "טראמפ ביקש שיתמקדו בסלילת הדרך להתנעת המו"מ, מאבק בקיצונים והמצב בעזה". רוסיה: "נתחשב באינטרסים הישראליים במו"מ עם הפלסטינים"
נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ישלח לאזור שוב את חתנו ג'ארד קושנר ואת שליחו למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, כדי לנסות לחדש את המשא ומתן בין ישראל לפלסטינים. כך מסר אמש (ו') גורם רשמי בבית הלבן. על פי אותו גורם, "טראמפ אופטימי שהשלום אפשרי". מועד הביקור לא נמסר.
הגורם הוסיף כי טראמפ ביקש משני הבכירים להתמקד בשיחותיהם ב"סלילת הדרך להתנעת שיחות שלום בין ישראל לפלסטינים, מאבק בקיצונים והמצב ברצועת עזה". לדבריו, טראמפ עדיין סבור כי "ניתן להשיג שלום בין ישראל לפלסטינים רק באמצעות משא ומתן ישיר בין שני הצדדים".
עוד נמסר כי קושנר וגרינבלט ייפגשו בביקורם עם מנהיגים מסעודיה, איחוד האמירויות, קטאר, ירדן, מצרים, ישראל והרשות הפלסטינית. אל השניים תצטרף דינה פאוול, המשנה לענייני אסטרטגיה של היועץ לביטחון לאומי של טראמפ.
במקביל, אמר אמש שר החוץ הרוסי סרגיי לברוב כי ארצו תהיה מחויבת גם לישראל במסגרת המו"מ עם הפלסטינים. בסוכנות הידיעות הרוסית RIA דווח כי לברוב ציין כי "בכל מקרה של דיון בעתידה של ירושלים, רוסיה תתחשב באינטרסים הישראליים".
הביקור המתוכנן יהיה ביקורם המשותף השני של קושנר וגרינבלט באזור בניסיון להתניע את שיחות השלום. לפני כחודשיים הגיעו השניים לביקור בן 24 שעות בישראל וברשות הפלסטינית, ובמהלכו נפגשו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו ועם הנשיא הפלסטיני אבו מאזן.
לאחר הפגישה בין קושנר לנתניהו אז, פרסם הבית הלבן הודעה שבה נאמר: "הבכירים האמריקנים וההנהגה הישראלית הדגישו שהשגת שלום תיקח זמן ואת החשיבות של עשייה מרובה כדי ליצור אווירה התורמת לשלום". נתניהו אמר בפתח אותה פגישה כי "זו הזדמנות להשיג את המטרות המשותפות לארה"ב ולישראל – ביטחון, שגשוג ושלום".
לפני הפגישה של השניים עם אבו מאזן נערכה פגישת הכנה בין גרינבלט לגורמים פלסטינים. בכיר פלסטיני אמר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הפגישה הייתה רעה בלשון המעטה. לדבריו, הפגישה הפכה למתוחה בעיקר בשל סוגיית המשכורות שמעבירה הרשות הפלסטינית למשפחות אסירים הכלואים בישראל.
גורמים פלסטינים אמרו כי באותה פגישה עם גרינבלט לא הוזכר המושג "שתי מדינות". הגורמים ציינו כי לפני הגעתו של קושנר לרשות הפלסטינית, הם התבקשו להכין רשימה של 12 דרישות שאותן ירצו להציג במסגרת משא ומתן עתידי. לדבריהם, הם ראו במשימה תרגול טוב כדי להתמקד בסוגיות הליבה.
לפני כשבוע וחצי פרסם אתר Wired הקלטת נאום של קושנר למתמחים בקונגרס, שבה הוא הביע ספק שממשל טראמפ ימצא פתרון "ייחודי" שיביא שלום למזרח התיכון. "אולי לא יהיה פתרון, אבל זה אחד הדברים שהנשיא מבקש מאיתנו להתמקד בהם. אז אנחנו הולכים להתמקד בזה ולנסות להגיע למסקנה הנכונה בעתיד הקרוב", אמר.