שתף קטע נבחר

 

גואם נערכת לתרחיש הגרוע מכול: "כך תתמודדו עם מתקפת טילים"

גורמי הביטחון בטריטוריה האמריקנית שנתונה לאיומי צפון קוריאה החלו להפיץ הנחיות לתושבים: "חפשו מראש מקלטים ואל תסתכלו ישירות על כדור האש". בהמשך יש הוראות איך להסיר חומרים רדיואקטיביים מהגוף: "שמפו מסיר חומרים מסוכנים מהשיער, מרכך מדביק אותם". ביפן ממשיכים לפרוס סוללות נגד טילים - גם בהירושימה

 

 

מודאגים בגואם: "מחר אולי לא נהיה פה"    (צילום: רויטרס)

מודאגים בגואם: "מחר אולי לא נהיה פה"    (צילום: רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

בזמן שהרוחות בין ארצות הברית לצפון קוריאה ממשיכות להתלהט ולאחר האיום הישיר של פיונגיאנג נגד גואם – האי הקטנטן באוקיינוס השקט החלו להנחות את התושבים מה יהיה עליהם לעשות במקרה של מתקפת טילים.

 

בימים האחרונים, נזכיר, איימה צפון קוריאה על רקע המתיחות האדירה עם ארה"ב והצהרותיו של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ כי "צפון קוריאה תיענה באש ובזעם" כי תשגר ארבעה טילי הוואסונג-12 מעל יפן ולעבר הטריטוריה האמריקנית באוקיינוס השקט. לפי התוכנית של פיונגיאנג, הטילים אמורים לנחות לכאורה במרחק של כ-30 קילומטרים מהאי במטרה לשלוח מסר חד וברור לאמריקנים. יפן בינתיים הזהירה כי תיירט כל טיל שיעבור מעליה ואף החלה לפרוס סוללות טילי פטריוט בבירה טוקיו ובאזורים נוספים במדינה - בהם גם בהירושימה, אחת משתי הערים היחידות בעולם שהותקפו עם פצצה אטומית.

דיווח בצפון קוריאה על תקיפה אפשרית בגואם (צילום: AP) (צילום: AP)
דיווח בצפון קוריאה על תקיפה אפשרית בגואם(צילום: AP)

שליו ושקט. כך נראה האי גואם בדרך כלל (צילום: AP) (צילום: AP)
שליו ושקט. כך נראה האי גואם בדרך כלל(צילום: AP)


 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בינתיים פרסמו אתמול (יום ו') בעמוד הפייסבוק של המשרד לביטחון המולדת של גואם ומשרד ההגנה האזרחית עלוני מידע עם עדכונים לאזרחים איך עליהם להתכונן ל"איום טילים מידי". המידע, שנפרס על פני כמה עמודים, כולל אזהרות והצעות ובהן:

 

  • הכינו רשימה של מקלטי בטון אפשריים ליד הבית, מקום העבודה ובית הספר
  • אל תביטו ישירות על הבזקים בשמיים או על כדורי אש – הם יכולים לעוור אתכם
  • שכבו על הרצפה וכבו את ראשיכם. גם אם הפיצוץ אירע במרחק מסוים מכם, ייתכן שייקח להדי הפיצוץ 30 שניות או יותר
  • אם הייתם בחוץ במהלך או אחרי הפיצוץ, השתדלו להתנקות כמה שיותר מהר כדי להסיר חומרים רדיואקטיביים
  • הסירו את הבגדים שלכם כדי למנוע התפשטות של חומרים רדיואקטיביים. הסרת השכבה החיצונית של הבגדים יכולה להיפטר מכ-90% מהחומרים הרדיואקטיביים
  • כשיתאפשר, התקלחו עם הרבה סבון ומים כדי להסיר זיהומים רדיואקטיביים. אין לשפשף או לגרד את העור
  • שטפו את השיער עם שמפו או סבון ומים. אל תשתמשו במרכך מכיוון שהוא מדביק את החומר הרדיואקטיבי לשיער

 

בהמשך ניתנים גם הסברים איך להתמודד עם השלכות קרינה רדיואקטיבית ונשורת גרעינית ואיך להגן על הגוף מפני נשורת רדיואקטיבית. "ההשפעה של נשורת גרעינית פוחתת יחסית מהר", נכתב. "עם הזמן אתם תוכלו לצאת מהמקלטים שלכם. נשורת רדיואקטיבית היא האיום הכי גדול על אנשים בשבועיים הראשונים, ובשלב הזה הקרינה כבר פוחתת ל-1% מרמתה הראשונית".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מערכת טילי הוואסונג-12 (צילום: AP) (צילום: AP)
מערכת טילי הוואסונג-12(צילום: AP)

שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און (צילום: AP) (צילום: AP)
שליט צפון קוריאה קים ג'ונג און(צילום: AP)

 

כ-162 אלף בני אדם חיים בגואם, אי שגודלו כ-540 קילומטר רבוע. כלכלת האי מבוססת בראש ובראשונה על תיירות ועל צבא ארה"ב. כמעט 30% משטח האי מכוסה בבסיסי צבא אמריקניים, שבהם חיים כ-7,000 אנשי צוות אמריקנים.

 

כאמור גם ביפן נמשכת ההיערכות המיוחדת לנוכח ההסלמה סביב צפון קוריאה. היום נפרסו סוללות פטריוט נוספות ליירוט טילים במחוזות הירושימה, שימאנה, אהימה וקוצ'י. ממשלת יפן הודיעה שהחליטה לפרוס את סוללות הפטריוט מדגם PAC-3 לנוכח איום צפון קוריאה בשיגור טילים. הסוללות הללו אמורות לפעול אם תתקבל התראה מספינות המכ"ם Aegis המשייטות ליד חופי יפן ומשתפות מידע ומודיעין עם הצבא האמריקני.

 

 

יפן פורסת מערכות הגנה מפני טילים    (רויטרס)

יפן פורסת מערכות הגנה מפני טילים    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

סוללות טילי פטריוט שנפרסו ביפן (צילום: AP) (צילום: AP)
סוללות טילי פטריוט שנפרסו ביפן(צילום: AP)
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

סוללות גם בהירושימה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סוללות גם בהירושימה(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

ראש ממשלת יפן שינזו אבה אמר לכתבים כי ממשלתו עושה "ככל שביכולתה" כדי להגן על חייהם ועל רכושם של אזרחי יפן. ביפן חוששים שצפון קוריאה תירה טילים למרחק של 30 עד 40 קילומטרים מהאי גואם, והם עלולים לחצות את שטחה של יפן. מזכיר הקבינט יושיהידה סוגה אמר ש"אנחנו בכוננות מלאה ומוכנים להגיב לכל מצב. בעוד חמישה ימים ייפגשו שרי החוץ וההגנה של יפן וארצות הברית וידונו בהידוק הברית לנוכח איומי פיונגיאנג.

 

מקור ממשלתי ביפן העריך כי "הנשיא טראמפ לבטח ינקוט צעד צבאי אם צפון קוריאה תתקוף את גואם, אבל לא יעשה זאת כנראה אם הטילים ייפלו מסביב לאי". מצבה של יפן עלול להחריף במקרה של תגובה אמריקנית ולכן טוקיו נערכת בהתאם.

 

הלילה שוחח נשיא ארה"ב דונלד טראמפ עם אדי קאלבו, מושל גואם, וביקש להרגיעו על רקע איומי התקיפה שהשמיעה צפון קוריאה בשבוע החולף. "אל תדאג, אנחנו אתכם באלף אחוזים. אתם בטוחים", אמר טראמפ לקאלבו, שאף פרסם את תיעוד השיחה בעמוד הפייסבוק שלו. עם זאת, אי ודאות גדולה שוררת בקרב תושבי האי הקסום, שאינם יודעים אם ניתן לסמוך על מסריו של הנשיא האמריקני.

 

זמן קצר לפני שיחתו עם קאלבו נשאל טראמפ במסיבת עיתונאים אם ארה"ב עומדת בפני מלחמה עם צפון קוריאה וענה תשובה מעורפלת: "נראה לי שאתם יודעים את התשובה". במהלך העדכון שמסר במועדון הגולף שלו בניו ג'רזי הוא הזהיר מהשלכות חמורות אם צפון קוריאה תתקוף את האי גואם. "אני מרגיש שהם יהיו מאוד בטוחים, האמינו לי", אמר על תושבי האי. "אם יקרה משהו לגואם, יהיו צרות גדולות מאוד בצפון קוריאה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
האי השקט והקטן שנתון לאיומי פיונגיאנג
צילום: AP
מומלצים