ראאד סלאח יישאר במעצר. אשתו: איפה האנושיות?
ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסאלמית, שחשוד בהסתה לטרור ולאלימות, טען בדיון שבו הוארך מעצרו בשלושה ימים כי מדובר ברדיפה פוליטית: "מעמידים לדין את הקורבן". עורך דינו טען כי סלאח נעצר בעקבות נשיאת דרשות עם פסוקים מהקוראן
בית משפט השלום בראשון לציון האריך בצהריים (יום ג') בשלושה ימים את מעצרו של שייח ראאד סלאח, ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלאמית, שחשוד בהסתה לטרור ולאלימות. "אמרתי לחוקרים שאני מלמד במסגדים ואמרתי להם שאלה תובנות איסלאמיות שאנו מקבלים אותן מהקוראן הסוני", אמר סלאח במהלך הדיון בבית המשפט.
סלאח אמר עוד כי "אתם לא מעמידים אותי לדין, אתם מעמידים לדין את הקוראן. מה שאתם עושים הוא ביטוי להמשך הרדיפה של הציבור שלנו על ידי הממשלה הישראלית, זו רדיפה פוליטית. זה ניסיון לעשות משהו לתקשורת כדי שזו תדבר על המעצר שלי".
כוחות משטרה גדולים הגיעו לפנות בוקר לשכונת מחאג'נה באום אל-פחם ועצרו את שייח סלאח בתום חקירה משותפת למשטרה ולשב"כ שהתנהלה על דעת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
במשטרה אמרו הבוקר בעקבות מעצרו של סלאח כי "יחידת להב 433 חוקרת משעות הבוקר מסית מרכזי בתנועה האיסלאמית, שהוכרזה כהתאחדות בלתי חוקית, בגין חשד לביצוע עבירות הסתה לאלימות ולטרור ותמיכה, חברות או פעילות בהתאחדות בלתי מותרת. בכמה הזדמנויות שונות, כולן לאחר הוצאת התנועה מחוץ לחוק, התבטא המסית בפני קהל וכן פורסמו שורה מהתבטאויותיו בכלי התקשורת. התבטאויות הנוגעות לתפישת עולמה של התנועה.
"חקירה תחת לחץ של הדרג הפוליטי"
פרקליטו של סלאח, עו"ד מחאמיד מוסטפא, אמר לאחר הדיון בבית המשפט כי "המשטרה ביקשה שמונה ימים במעצר וקיבלה שלושה. היא הציגה בפני השופט תמונה חלקית ומעוותת של חומר החקירה. השופט ציין זאת במפורש וקבע שהבקשה של המשטרה אינה מוצדקת. הוא קבע במפורש שהוצג רק חלק מהחומר והשתכנע שיש חלק שהם לא הציגו בפניו".
לגופו של עניין ציין הפרקליט כי "מדובר בייחוס הסתה לשייח בנוגע לשלושה נאומים או דרשות שהוא נתן. השייח טען שאלה דרשות דתיות, שמדובר בפסוקים מהקוראן ושהפסוקים האלה אינם הסתה ואין אפשר להתייחס לקוראן כחומר מסית. השופט לא נעתר לבקשת המשטרה וציין שהמשטרה יכולה לאמת את השייח עם אותן שלוש אימרות או דרשות שמייחסים לו. אנחנו רואים כבר עכשיו שההר הוליד עכבר ושמדובר בחקירה שמתנהלת תחת לחץ של הדרג הפוליטי".
לדיון הגיעה גם אום עומאר, אשתו של סלאח. לדבריה, "הוא מכחיש את הטענה למעצרו שהוא מסית לשנאה ולאלימות. המעצר הזה הוא כמובן פוליטי, הם מפחידים אותו על בסיס הקריאות שלו ובראשון קריאות בנוגע למסגד אל-אקצה, זה כל הסיפור של מעצר השייח. אנחנו עומדים איתן ומחזקים את ידי השייח על העקרונות שהוא קורא להם ועל הדרך שהוא הולך בה. עשרות אנשים נכנסו לבית, הבת שלי נבהלה מהמעצר. איפה האנושיות?".
ח"כ ג'מאל זחאלקה (הרשימה המשותפת) תקף את ההחלטה לעצור את סלאח. "זהו מעצר פוליטי נקמני שנועד לסתימת פיות בניסיון להגביל ולהצר את חופש הפעולה הפוליטי של הציבור הערבי, ומעיד על פשיטת רגל של המשטר בישראל", אמר זחאלקה.
הוא אמר עוד כי "ישנם כיום חמישה אזרחים ערבים במעצר מנהלי, ויש קריאות מטורפות לשים את השייח סלאח במעצר מנהלי. ננהל מאבק חריף נגד מעצר ללא משפט. אנחנו קוראים לכל מתנגדי הפאשיזם להתעורר ולהביע מחאה. המעצרים האלה לא ירתיעו אותנו ואנו נמשיך במאבקנו הצודק להגן על מסגד אל-אקצה מפני ממשלה מטורפת שנותנת גיבוי לפעילות שנועדה לפגוע במסגד".