חושבים בריאות: החידושים בעולם ללא גלוטן
סדרת 15 לחמי בריאות חדשה מהצומח, ללא גלוטן עשויים מחומרי גלם אורגניים מהצומח בהם קינואה, כוסמת, עדשים כתומות, שעועית מש, דוחן, בטטה, תאנים, סלק, עדשים צהובות, גזר, תמר, תפוח עץ ובננה. תהליך הייצור מתבצע בעבודת יד, וכולל השרייה או הנבטה של חומרי הגלם במים מטוהרים, טחינה עדינה ערבוב ואפייה בחום נמוך
עולם המזון מציג חידושים עם 15 סוגי לחמי בריאות מהצומח העשויים משילובים של קינואה, כוסמת, קטניות, דגנים, ירקות, פירות וללא גלוטן בשם "מונבטים". המוצרים אינם מכילים קמחים מכל סוג שהוא, תוספות סוכר או ממתיקים אחרים, שמנים ושומנים, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, ומרכיבים מן החי. הם אורגניים, טהורים וטבעונים.
סדרת הלחמים היא פרי פיתוח של בעז אוליברו, אשר בגלל מחלת מעיים (קוליטיס), חיפש תחליף איכותי, בריא ומזין ללחם ללא גלוטן, כפי שהמליצה לו הנטורופתית שטיפלה בו. הוא החל לצרוך מוצר ייחודי שהיה על המדף - לחם מקינואה מונבטת שעזר לו להשקיט את התסמינים של המחלה, אך לצערו המפעל שייצר את המוצר הפסיק לייצרו. בלית ברירה החליט אוליברו להיכנס למטבח ולנסות לייצר בעצמו - ומשם נולדו המוצרים תוך "ניסוי ותהייה", וזהו גם שמה של החברה שהקים.
המוצרים עשויים מחומרי גלם אורגניים מהצומח, בהם: קינואה, כוסמת, עדשים כתומות, שעועית מש, דוחן, בטטה, תאנים, סלק, עדשים צהובות, גזר, תמר, תפוח עץ ובננה. כמו כן המוצרים מתובלים במעט מלח הימלאיה טהור.
תהליך הייצור מתבצע בעבודת יד, במינימום עיבוד, וכולל השרייה או הנבטה של חומרי הגלם (קטניות, כוסמת, קינואה, דוחן) במים מטוהרים (בהליך של אוסמוזה הפוכה ושימוש בנורת UV לשמירה על סטריליות המוצר), טחינה עדינה של חומרי הגלם וערבובם לפי השילובים השונים של מתכוני המוצרים, ואפייה קצרה בתנור (בתבניות עגולות המעצבות את המוצר) בחום נמוך לשם התמצקות ושמירה על סטריליות המוצר. לאחר מכן המוצרים מוכנסים למקפיא, וכך גם נמכרים.
באתר החברה ניתן לקבל מגוון רחב של מתכונים מגוונים. המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות הראשית אור עקיבא.
מחיר: כ-28 שקל לאריזה המכילה 4 יחידות (לפחות 300 גרם). להשיג בבתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. אפשר להזמין משלוח הביתה בשיווק ישיר