ארה"ב משדרגת את מרכז הפיקוד במזרח התיכון
בסיס חיל האוויר אל-עודייד בקטאר הוא הגדול של ארה"ב באזור, וממנו ממריאים מטוסים לתקיפות בעיראק וסוריה. כעת הוא עובר מתיחת פנים כדי לשפר את האיסוף המודיעיני, ניתוח המצב בחזית ותדלוק המטוסים
כשמסכי ענק מראים במקביל את התקיפות האוויריות של ארה"ב בעיראק, סוריה ואפגניסטן, כבר ברור שחדר המלחמה הזה הוא פלא טכנולוגי. מהמפקדה בבסיס אל-עודייד בקטאר עוקבת ארה"ב אחרי המבצעים הצבאיים הגדולים שלה במזרח התיכון.
מדובר בבסיס הגדול ביותר של חיל האוויר האמריקני באזור. למרות הקדמה הטכנולוגית הוא עובר כעת שדרוג. "המערכת ברמה הגבוהה ביותר, אבל בעתיד תהיה איטית מדי", מסביר גנרל דיוויד גולדפיין, מפקד חיל האוויר האמריקני, שביקר השבוע בבסיס עם מזכירת חיל האוויר הת'ר ווילסון.
השדרוגים יהיו במערכות המחשב המסווגות ביותר. מרכז המבצעים האוויריים המשולבים נאבק מול הכמות המסחררת של המידע שמגיע משלל מקורות: לוויינים, מל"טים, מכ"מים ומטוסים שטסים מעל האזורים המתוחים ביותר במזרח התיכון, ומעל עמדות ההפצצה של דאעש. תוכנה חדשה, שמפותחת בשיתוף עם הזרוע של הפנטגון בעמק הסיליקון, נועד להגביר את המהירות של העברת המידע לכוחות בחזית.
ג'פרי הריגיאן, ראש האגף המבצעי של חיל האוויר האמריקני באזור, אמר כי התוכנה תשפר את היעילות של הצוותיים האוויריים במזרח התיכון. המטרה היא לאחד את המידע שמגיע משלל המקורות, וכרגע לא מסונכרן זה עם זה, וכך להפוך את תהליך תכנון התקיפות האוויריות למשימה פשוטה יותר. הקדמה הטכנולוגית תביא עמה, כצפוי, קיצוץ בכוח אדם בבסיס.
כנראה שההתקדמות הגדולה ביותר כרגע היא תוכנה שהוצגה בתחילת השנה שעברה, שכבר חוללה שינוי באחת המשימות המסובכות ביותר מבחינה לוגיסטית במלחמה: תדלוק מטוסי קרב באוויר. עד כה השתמשו קברניטי הצבא בטבלאות אקסל ובלוח מחיק כדי לתכנן את הצמדת מטוסי תדלוק למטוסי הקרב האמריקניים.
אנשי הצוות בקטאר שעמלו על תכנון התדלוק פעלו – בסך הכול - בין 35 ל-40 שעות ביום. התוכנה החדשה תקצר את זמן התכנון בחצי. התוכנה הזו פותחה תוך חודשים ספורים, מהלך יוצא דופן עבור הפנטגון. הריגיאן מוסיף שלצוות שלנו ניתנה האפשרות לשבת ליד מפתחי הקודים של התוכנה ולהסביר להם מה הם צריכים שהתוכנה תעשה.
הריגיאן והצוות שלו בקטאר נקטו גם צעדים חשובים כדי לשפר את הדרך שבה הצבא מנתח את המידע המודיעיני, מה שמגוון את התצפיות על המגמות בשדה הקרב. מה שמעניין במיוחד את הריגיאן הם המטוסים האמריקניים בסוריה, שטסים לצד מטוסים רוסיים וסוריים.
"אמרתי שאני צריך הבנה טובה יותר של דפוס הפעולה היומיומי של הכוחות הסוריים והרוסיים", אמר הריגיאן על הדרישות שאמר לאנשי המחשבים. "אז הבחורים האלה חזרו לארה"ב, שם היו להם את התוכנה והתשתיות".