שתף קטע נבחר
 

בלי ארנק: רעיונות יצירתיים של הורים לסיום החופש

שבוע קולינרי, משחק פינג-פונג על שולחן האוכל, מסיבת גואש ויצירות ממוחזרות. ביקשנו מכמה הורים שמעדיפים להישאר בסביבת המזגן ולא להוציא סכומי עתק - לתת לנו רעיונות לשבועיים עם הילדים. נסו בבית

 

משפטים שילדים אומרים להורים בחופש הגדול

משפטים שילדים אומרים להורים בחופש הגדול

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עוד שבועיים לקו הסיום. נמאס כבר לצאת ולעמוד בתורים ארוכים לאטרקציות, לבזבז יותר מדי כסף ולסבול בחום הלוהט של אוגוסט. מצאנו כמה הורים שחשבו על רעיונות מקוריים לתעסוקה מהנה ורגועה בבית ובסביבתו הקרובה.

 

שבוע קולינריה

ליאה הילר מרמת השרון לא צריכה להתמודד עם השאלה האין-סופית "מה אוכלים היום?". בשבוע הקולינריה הביתי שהיא יזמה - הילדים אחראים על הארוחות. "הילדים הגדולים שלי היום בני 12.5 ו-10. התחלתי עם הרעיון לפני כשנתיים, והוא היה מספיק מוצלח בשביל לחזור עליו", משתפת הילר. "במשך שבוע הילדים אחראים על הארוחות של כל המשפחה: ארוחות בוקר וצהריים לעצמם, וכשהאחים הקטנים מגיעים מהגן או הקייטנה - הם מכינים ארוחת ארבע וארוחת ערב".

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

כיצד נערכים לשבוע כזה?

"הבנים היו צריכים לשבץ כל יום מה אוכלים בכל ארוחה, להכין רשימת קניות, לראות מה יש בבית ועל מה אפשר לוותר - לעשות תחקיר שלם סביב קניות ותקציב. את הרעיונות לתפריט הם לקחו מגוגל, מתוכניות בישול ומספרי מתכונים. לקח להם יומיים-שלושה להתארגן, כולל קניות בסופר.

 

"הילדים הכינו מוקפץ, שניצלים, פנקייקים, חביתות, טוסטים ופסטה עם שמנת ופטריות. יום אחד הלכנו לפיצרייה, קנינו בצק, והם הכינו פיצות מדהימות. אוכל של קיץ, כיף, אוכל של ילדים. היה איסור גורף להדליק גז או תנור כשאין מבוגר אחראי, לכן היו צריכים לתכנן מראש. אם הילדים רצו להכין פנקייק בבוקר, הם היו צריכים לקום מוקדם לפני שאני יוצאת לעבודה. אם ידעו שאני חוזרת רק אחר הצהריים, היו צריכים להכין שניצלים יום קודם".

 

איך את מסכמת את השבוע?

"הם שיתפו פעולה. לפעמים קיטרו אבל הסתדרו ביניהם. למרות הבלגן במטבח, היה שווה".

 

- ציוד לביה"ס: כשהילדים מתחננים למותגים

- הגיע הרגע: כך תחזירו את הילדים לשגרה

- איך לגרום לילדים לפנות אלינו כשהם במצוקה

 

חשים את החושים

"יש המון פעילויות שאפשר לעשות בבית, כדאי לעבוד עם הילדים על מוטוריקה עדינה וחיזוק חגורת הכתפיים", משתפת מיכל דין מפתח תקווה, אימא לתאומים בני 18 ולילד בן 10. "מציירים ציור על דף, לוקחים פלסטלינה וממלאים את החללים. כדאי להציע לילד לעבוד עם שתי הידיים ולא רק עם היד החזקה".

 

מה עוד עשיתם?

"יום אחד הכנתי מסלול גישה לכפות הרגליים: קוביות קטנות, עלים יבשים וגוגואים מודבקים על סמרטוט רצפה. הילדים היו צריכים ללכת על שטיח. בבית אפשר לשים חישוק ולפזר מסביב צדפים וגולות ולהנחות את הילדים לתפוס כל פעם פריט אחר ולהכניסו לתוך החישוק בעזרת כף הרגל בלבד. אפשר לקחת מסקנטייפ צבעוני, להדביק בקו על הרצפה, והילדים ילכו 'שתי וערב', זה עוזר לשיווי משקל.

 

"הפעילות מקרבת בין ההורה לילד, מאפשרת זמן איכות והקשבה, מלמדת את הילד להתמודד בעצמו ללא תלות בסביבה, והוא יכול לעשות זאת בפעילות משותפת עם ילדים אחרים".

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

ספורטיביים בבית

הילדים צריכים להוציא אנרגיה, אבל חם בחוץ ולא נעים לצאת מהבית. אפרת זיו בן-ארויה מרמת השרון, אימא לשני בנים, ממליצה להסב את שולחן האוכל לשולחן פינג-פונג: "קונים ערכה שמגיעה עם זוג מחבטים, שלושה כדורים ורשת. מזיזים את הכיסאות הצידה ומשחקים. כשלא הייתה רשת, הצמדנו את השולחן לקיר פנימי, כדי שלא יפריע לשכנים, סימנו קו על הקיר ושיחקנו מעין סקווש - פגיעה בשולחן, פגיעה בקיר מעל הקו שמסומן וכך הלאה. אנחנו רצים, מחליפים מקומות ומוציאים אנרגיה.

 

"רעיון נוסף הוא לקחת מזרן, להעמיד על הצד, לקחת בלון ולהזיז מצד לצד במכה אחת, מבלי שייפול בצד השני, סוג של כדורשת. השנה, כדי לעלות רמה, הוספנו כמה בלונים בו זמנית. אפילו החתולות גילו עניין. יום אחד לקחנו חישוק בבית, חיברנו לארון הבגדים בחדר ילדים וזה הפך לכדורסל. את הכדור אפשר להכין מגרביים מגולגלים".

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

את לא מפחדת שיישברו רהיטים?

"לא. אנחנו משתמשים בדברים רכים, קלים ופשוטים, לכן זה גם לא מפריע לשכנים וזה לא עושה רעש. בבית יש שתי קונסולות משחק, טלוויזיות וטאבלטים, וכשצריך הפסקה וצריך לזוז קצת ולהניע את הגוף, אנחנו מאלתרים, יוזמים ועושים יחד. זה מפתיע ושונה מהדברים הטריוויאליים, ולכן זה מאוד כיף. תמיד יש מוזיקה ברקע שתורמת לשמחה, וכשבאים חברים, המשחקים הופכים לטורנירים והילדים לומדים על הפסד וניצחון".

 

מפגשים בגינה

בשעות אחר הצהריים, כשמתחיל להיות נעים ואחרי שביליתם את שעות השיא בבית, אפשר להתארגן על מפגשים בגינה הציבורית. במקום עוד סיבוב בנדנדה הזמינו חברים מהשכונה להכין פעילויות מיוחדות.

 

מיכל כהן מרקוביץ מחולון, אימא לילדים בני 6 ושנה, חברה בקבוצת הורים שנקראת "שכונה פעילה ברסקו", וההורים החברים בה מפעילים את הילדים יחד.

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

"יש לנו גינה ציבורית, וכבר שלושה קיצים אנחנו נפגשים פעם בשבוע ועושים פעילות לילדים: מסיבות גואש, תחנות משחקים, יצירה באיצטרובלים, צביעות חלוקי נחל, בצק ועוד. יום אחד כל משפחה הביאה בריכה ביתית והעירייה חיברה אותנו לצינור כיבוי אש. עשינו פעילויות של בועות סבון מחומרים ממוחזרים, הכנו קערה ענקית של בייגלה, והילדים הכינו מחרוזות".

 

איך נולד הרעיון?

"חיפשנו מענה לגיל הרך, משהו שיגבש את כל השכונה, ורצינו להיות יצירתיים. זה תרם ליחסים החברתיים מאוד. בעקבותינו הוקמו הרבה קבוצות בחולון כמונו".

 

יצירות ממוחזרות

רינת אברבוך מפתח תקווה, אימא לבנים בני 6.5, 4.5 ולתינוקת בת חמישה חודשים, מקדישה בחופש לפחות שעה בכל יום לפעילויות יצירתיות ממוחזרות - יצירות שעשויות מגלילי נייר טואלט, קופסאות תמ"ל וקופסאות דגני בוקר. "היום שתינו אקטימל ומיד נכנסתי לגוגל, לראות אילו יצירות אפשר להכין", היא מספרת.

 

 (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

את לא מתכוננת מראש?

"לרוב לא. אני קמה בבוקר, רואה מה יש בבית וחושבת על רעיונות. הילדים מאוד נהנים, הם אוהבים ומבקשים. היום היינו כל היום בחוץ והם לא ויתרו, דרשו קצת זמן איכות יצירה. אם אני לא עושה הפעלה, הם יוצרים לבד בפלסטלינה. לפעמים הם יושבים שעה, לפעמים יותר. יש יצירות שאני בטוחה שייקחו עשר דקות והם נסחפים.

 

"הערך המוסף בפעילות מסוג זה הוא הזמן ביחד והיכולות להפעיל את הדמיון. הילדים לא מעתיקים מתמונות אלא מדמיינים בעצמם איך תיראה הדמות, כך יוצאים דברים מיוחדים ויצירתיים. בנוסף, אנחנו בית שממחזר כל הזמן, זה חלק מהערכים שאנחנו מעבירים לילדים, גם ביצירה".

 

שותלים בבית

נופר שמואלי ממזכרת בתיה, אימא של רוי-ארי, בן 2.5, חיפשה רעיונות יצירתיים וחינוכיים כדי ליהנות בחופש הגדול. "החלטתי להקדיש יום פרחים. להדפיס דפי צביעה, לספר על פרחים, ללמד אותו מתי הזמן הטוב ביותר להשקות, ללכת למשתלה לקנות פרחים, תבלינים, אדניות וחול ולחזור הביתה לשתול. זאת פעילות חווייתית עם אחריות, שכן חשוב לי שיזכור להשקות כל ערב".

 

 (צילום: אלבום פרטי) (צילום: אלבום פרטי)
(צילום: אלבום פרטי)

את חושבת שילד בגיל כזה מבין?

"הוא מאוד חכם. ייתכן ויצטרך תזכורת, אבל הוא מסוגל לחלוטין. אני מאמינה שלמידה על פרחים, מפגש עם החי והצומח, זה לא משהו שהם חשופים אליו ביום-יום. אנחנו בעולם מאוד טכנולוגי, זה נחמד להיחשף למשהו כזה כיף ולהתלכלך בחול בזמן ששותלים. אני מרגישה שזה מפתח את הילד לראות איך הצמח פורח, איך גדלים ירקות קטנים, ואני מתכננת לשמר את זה גם אחרי החופש".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
נפגשים בגינה ומפעילים את הילדים
צילום: shutterstock
מומלצים