מחוף אל חוף: האמריקנים נערכים לליקוי החמה
ענף התיירות בשיאו, שירותי הביטחון נערכים לכל תרחיש, וסוחרים מקומיים אפילו מצאו דרך להרוויח ממרצ'נדייז - התחנה הראשונה שבה ייראה ליקוי החמה המלא והנדיר היא עיירת הנמל הקטנה דפו ביי שבאורגון, והוא צפוי להמשיך משם ללא פחות מ-14 מדינות. פלא שהאמריקנים הפכו אותו לפסטיבל?
בכל שנה וחצי בממוצע מתרחש ליקוי חמה שניתן לראות מאיזושהי נקודה על פני כדור הארץ, ובכל זאת משהו בליקוי שעומד להתרחש מחר (ב') - הוא אחר בכל קנה מידה אפשרי: גם מפני שמדובר בליקוי חמה מלא, גם מפני שהוא צפוי לחצות את יבשת אמריקה לרוחבה דרך 14 מדינות בארצות הברית (מה שקורה אחת ל-99 שנים) וגם כי האמריקנים הצליחו לנכס את התופעה האסטרונומית הזו ולהפוך אותה לפסטיבל של ממש.
דפו ביי באורגון, עיירה קטנה וטיפוסית בארצות הברית המאכלסת כ-1,500 תושבים בסך הכול, היא הנקודה הראשונה שבה ייראה הליקוי. דפו ביי ממותגת כ"מעגן הקטן ביותר בעולם", אולם בארבע השנים האחרונות (!) היא עסוקה במשהו אחר לגמרי - בליקוי החמה שצפוי להיראות מחר בשמי העיר. ההכנות כוללות גם היערכות בטיחותית מוגברת, שבמסגרתה אגב יחולקו בחינם משקפיים ייעודיים לצפייה בליקוי, שיגנו על העיניים מפני פגיעה, היערכות גבוהה של שירותים מוניציפליים שונים ופתיחת מתחמי קמפינג וחניונים לתיירים.
ראשת העיר ברברה לף מספרת כי כל בתי המלון ובתי ההארחה בעיירה המנומנמת בדרך כלל - הוזמנו מראש כבר לפני חודשים ארוכים. לטענתה, מעריכים כי מספר התיירים שצפויים לנהור אל דפו ביי נע בין אלפי אנשים למאות אלפי אנשים - פער שמחייב את העיר לעמוד בסטנדרטים גבוהים של הכנות.
ליקוי החמה קיבל בארצות הברית מיתוג מוקפד: "אפוקליפס" - מעין כפל משמעות שבו המילה "אפוקליפסה" מגלמת בתוכה את "אקליפס" - ליקוי חמה. זה כמובן לא אומר שיש סיבה אמיתית לדאגה, זהו לא הערב האחרון של האנושות עלי אדמות ואין סכנה ממשית באירוע, שצפוי להיות מרהיב, מסקרן ויפהפה - אבל לא בדיוק אפוקליפטי. אבל משהו במיתוג הזה, הזורע פאניקה ציבורית מעומעמת ומעניק תחושה של חד-פעמיות, עשוי להגביר את ההכנסות. השאלה הבאה - "מי בכלל מייצר רווחים מתופעה אסטרונומית?" - היא תמימה למדי.
סוחרים מקומיים - בדפו ביי ובכל אחת מ-14 ממדינות ארצות הברית שבהן הליקוי צפוי להיראות - כבר מצאו דרכים יצירתיות יותר או פחות לתרגם את האירוע החד-פעמי לפסטיבל שיווקי. המרצ'נדייז כוללים חולצות, פוסטרים ואפילו פחיות משקה - כולם ממותגים בכותרת "אפוקליפס" ומציינים את התאריך 21 באוגוסט 2017. אפשר להניח שכמו הרבה סוגים אחרים של מזכרות, גם אלה ייחטפו מהמדפים די מהר.
הליקוי כמובן לא ייראה בשמי הארץ. מי שמקווים לפסטיבל מרהיב שכזה גם כאן ייאלצו להמתין בסבלנות לליקוי חמה חלקי בלבד, שצפוי להתרחש ב-21 ביוני 2020.