שתף קטע נבחר

 

הודו: בית המשפט התיר לאישה להתגרש בגלל אסלה

שופט קבע כי סירובו של בעל להתקין אסלה בבית זה חמש שנים זו התעללות, ובאופן חריג ביותר התיר לפרק את הנישואים. הטלת צרכים בחוץ היא תופעה רווחת בהודו שנובעת הן מעוני והן מאמונה שאסלות ביתיות אינן נקיות. ראש הממשלה הבטיח: עד 2019 - אסלה בכל בית

בית משפט בהודו התיר לאישה להתגרש מבעלה מכיוון שבביתם לא הייתה אסלה, ומסיבה זו נאלצה האישה להתפנות בחוץ - לעיני כל ובאופן שאינו סטרילי. בית משפט לענייני משפחה במדינת ראג'סטאן שבצפון-מערב הודו פסק בסוף השבוע האחרון לטובתה של האישה, שטענה כי כישלונו של בעלה לספק חדר שירותים בתוך הבית במהלך חמש שנות נישואיהם הוא עדות לאכזריות שבה הוא נוהג בה.

 

השופט רג'נדרה קומאר שאמה אמר כי נשים החיות בכפרים סובלות לעתים תכופות מכאבים פיזיים של ממש מכיוון שהן נאלצות להמתין עד לרדת החושך כדי להתפנות. השופט אמר כי עשיית צרכים בחוץ – בעיה בריאותית של ממש בהודו – היא תופעה מחפירה, וכן כי למנוע מנשים אזור בטוח לעשיית צרכים זה בגדר התעללות, כך מסר עורך דינה של האישה לסוכנות הידיעות הצרפתית.

ארכיון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ארכיון(צילום: AFP)
 

בהודו ניתנים היתרים לגירושים רק אם הוכח בבית המשפט כי ישנה התאכזרות, אלימות או דרישות כלכליות מופרכות.

 

וזוהי לא הפעם הראשונה שבה נישואים מתפרקים בגלל אסלה. בשנה שעברה סירבה אישה ממדינת אוטר פרדש שבצפון הודו להינשא לאחר שארוסה סירב להתקין אסלה בביתם. ביוני האחרון סירבה אישה נוספת לשוב לביתם של מחותניה עד שיתקינו אסלה במקום.

 

כמעט חצי מאוכלוסיית הודו – כ-600 מיליון בני אדם – עושה צרכיה באוויר הפתוח, כך לפי ארגון UNICEF. בכ-70 אחוזים מבתי האב בהודו כלל אין אסלה, אף שכ-90 אחוזים מהאוכלוסייה נהנים מגישה לטלפונים ניידים.

 

ראש הממשלה נרנדרה מודי הבטיח לבנות אסלה בכל בית בהודו עד לשנת 2019 בניסיון להיפטר מתופעת עשיית הצרכים בחוץ. הממשלה אומרת כי מאז החלה התוכנית ב-2014, הותקנו כבר יותר מ-20 מיליון אסלות. אך מומחים אומרים כי עשיית צרכים בחוץ לא נובעת רק מעוני, אלא גם מאמונה רווחת במדינה שאסלת בבתים אינן נקיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים