תושבים תובעים: עיריית הרצליה הפכה חוף לנפרד - ואוסרת על הציבור לעבור
העירייה הציבה לפתע גדרות, הכריזה על רצועת חוף כחוף נפרד לנשים ולגברים, חסמה את המעבר לציבור הרחב ואף מאיימת בקנסות. התובעים: "מי שלא שייך למין הנכון ביום הרחצה לא יכול לעבור"
תושבים הגישו תביעה ייצוגית נגד עיריית הרצליה, לאחר שזו הציבה לפתע גדרות יוטה ברצועת החוף שבין המרינה לחוף הצוק, הכריזה עליה כחוף עם רחצה נפרדת לנשים ולגברים וחסמה את המעבר לציבור הרחב. העירייה מונעת כעת מנשים וגברים לעבור בשעות מסוימות ברצועת החוף שנחסמה, ששימשה בעבר לריצות ופעילויות ספורט, ואיימה בקנסות על כל מי שביקש לעבור.
עו"ד יחזקאל סיבק, ממגישי התביעה ביחד עם עו"ד גלי עציון, אמר: "מי שלא שייך למין הנכון ביום הרחצה לא יכול לעבור בכלל. בצד החוף נפרד צריך לאפשר את המעבר לציבור".
בראיון לאולפן ynet אמר עו"ד סיבק כי "אין לנו שום בעיה עם העובדה שקיים שם חוף נפרד. הבעיה היחידה שלנו, והיא בעיה קשה מאוד עבור חלק גדול מהציבור, היא שבחוף הנפרד יש חסימה מהצוק ועד קו המים. גם בצד הצפוני וגם בצד הדרומי יש גדרות יוטה ירוקות, ואחריהן אפילו תוספת של גדר יוטה כחולה שמונעת כל מעבר. אנחנו טוענים שאפשר לקיים חוף שהוא חוף נפרד, אבל בצדו צריך לאפשר זכות מעבר לציבור, ויש לזה פתרונות".
הוא הוסיף: "למרבה הצער עיריית הרצליה לא רואה את הפתרונות האלה, וזו הסיבה שנאלצנו להגיש גם תביעה יצוגית בשם אנשים שרצו לעבור בחוף, עברו בחוף, נהגו לעבור בחוף ונהגו להתעמל לאורך רצועת החוף. זו בעצם רצועת החוף היחידה שנותרה באזור כרצועה פתוחה וארוכה".
עו"ד סיבק ציין את חוף קריית צאנז בנתניה כדוגמה לחוף שהוא חוף נפרד זה שנים ארוכות, שבו מתאפשר מעבר לציבור הכללי. "שני הדברים דרים ביחד בכפיפה אחת בצורה מצוינת - הציבור שרוצה הפרדה נמצא בתוך השטח הסגור, והציבור שצריך לעבור עובר בצדו המזרחי בין החוף לבין המצוק. הכל בסדר וכולם מסתדרים אחד עם השני, וכולם מצליחים ליהנות מהחוף והחוף ורצועת החוף לא נחסמת".
לדבריו, לפני שהגישו את התביעה הייצוגית, פנו בעניין לעיריית הרצליה. "התשובה של העירייה הייתה מאוד נחרצת. היא לא ציינה שום פתרונות אפשריים והיא לא הביעה אפילו אמפתיה לבעיה של החלק הגדול של הציבור שלא יכול לעבור בשטח הזה. אני רוצה לציין גם שעיריית הרצליה קיבלה מכתב של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דינה זילבר, שאומר במפורש שבתוך שטח של חוף נפרד צריך לאפשר בצדו גם מעבר לציבור הרחב, וגם למכתב הזה העירייה לא מתייחסת".
מעיריית הרצליה נמסר בתגובה כי הם יגיבו אחרי שיתקבלו יותר פרטים והם ילמדו את הנושא הזה.
בתגובה לכך, אמר עו"ד סיבק כי "זה קצת מצער שהם אומרים שהם ילמדו את הפרטים, משום שהתלונות של הציבור על המצב פה הן לא מהיום ולא מאתמול ומוכרות היטב לעירייה. הנושא אפילו עלה במועצת העיר, אם אני זוכר נכון, ולא זכה לשום דיון שהוא. אם הם עכשיו מתחילים ללמוד את הדברים, אולי טוב מאוחר מאשר אף פעם, אבל כדאי שזה ייעשה בצורה מהירה ולפני סיום עונת הרחצה הנוכחית".