שתף קטע נבחר

 

המשטרה לבג"ץ: לקיים את ההפגנות נגד היועמ"ש במקום מתאים יותר

המדינה מבקשת מבג"ץ לדחות את העתירה של המפגינים בקרבת בית היועץ המשפטי לממשלה "מטעמים של שמירה על הסדר הציבורי ועל ביטחון הציבור". במשטרה ציינו כי בקשות לקיים את המחאה במקום מתאים ייבחנו בחיוב

 

ההפגנה בפתח תקווה בשבת האחרונה    (צילום: אלי סגל, מוטי קמחי )

ההפגנה בפתח תקווה בשבת האחרונה    (צילום: אלי סגל, מוטי קמחי )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

המשטרה מבקשת מבג"ץ לדחות את עתירת המפגינים המבקשים לאפשר להם להמשיך להפגין במתחם קניון גנים בפתח תקווה, סמוך לבית היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט. בתשובת הפרקליטות נימקו זאת ב"טעמים של שמירה על הסדר הציבורי ועל ביטחון הציבור". במשטרה ציינו כי בקשות לקיים את המחאה במקום מתאים יותר ייבחנו בחיוב.

 

בתשובת המשטרה ציינו כי בראשית דרכן, ההפגנות כללו כ-50 בני אדם וכי המספר גדל משמעותית עד לכדי 2,500 בני אדם, עם הפגנה נגדית של כמה מאות. "לאור השינוי המהותי שחל בהיקף ההפגנות ובאופיין, בעת הזו לא ניתן להמשיך עוד בקיום ההפגנות במיקומן הנוכחי". עוד אמרו כי "עניינה של המשטרה כלל אינו בעמדת המפגינים או בזהותם, אלא בשאלת השפעת ההפגנה על הסדר הציבורי".

 

לקריאת הבקשה המלאה - לחץ כאן.

 

ההפגנה בפתח תקווה בשבת האחרונה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
ההפגנה בפתח תקווה בשבת האחרונה(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

בקשת המשטרה מגיעה בתגובה לעתירה שהוגשה ביום שישי על ידי מני נפתלי, התנועה לאיכות השלטון ונוספים. העותרים ביקשו מבית המשפט לתת צו על-תנאי המורה למשטרה לחזור בה מהחלטתה לאסור על קיומן של הפגנה או כינוס במתחם קניון גנים בפתח תקווה. בנוסף ביקשו העותרים מבית המשפט לתת צו על-תנאי המורה למשטרה לחזור בה מהחלטתה לדרוש רישיון עבור קיום הפגנות במתחם. זאת לנוכח פקודת המשטרה שמגדירה אסיפה הדורשת הוצאת רישיון רק כאסיפה שבה מתקהל קהל לשמוע הרצאה בנושא מדיני, ובעוד ההפגנות הנערכות במוצאי שבת בעיר עניינן, על פי העותרים, בנושא ערכי נורמטיבי - המלחמה בשחיתות.

 

בנוסף מבקשת התנועה מבית המשפט מתן צו ביניים המורה למשטרה להימנע מקבלת כל החלטה הנוגעת לביטול ההפגנות או איסור כינוס במתחם קניון גנים, או להתנות את קיומן בהוצאת רישיון, עד אשר תתקבל הכרעה בעתירה.

 

נטען אז כי "עתירה זו מעמידה תמונה עגומה של פגיעה חמורה וקשה בזכות יסודית המגדירה למעשה דמוקרטיה מהי. משטרת ישראל כשלה בהחלטתה, בין בגיבוש התשתית, בין בהגדרת הזכויות ובין באיזון בניהם. כך או אחרת נתקבלה החלטה שאיננה מידתית, איננה סבירה ואיננה חוקתית".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

מני נפתלי (מימין) ואלדד יניב שוחררו לאחר שנעצרו לקראת ההפגנה בשבת האחרונה (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מני נפתלי (מימין) ואלדד יניב שוחררו לאחר שנעצרו לקראת ההפגנה בשבת האחרונה(צילום: מוטי קמחי)

המשטרה כאמור ביקשה היום מבית הדין לדחות את העתירה של מני נפתלי והתנועה לאיכות השלטון. "העותרים עשו דין לעצמם באופן העולה עד כדי חוסר ניקיון כפיים, חרף החלטת המשטרה ובית משפט הם פעלו לקיום הפגנה ללא רישיון בקניון גנים". במשטרה אומרים כי היא אכן תידרוש רשיון, וכי יש לדחות את הטענה שאין צורך ברישיון, משום שמתכני ההפגנות עולה בבירור כי הן בעלות עניין פוליטי.  

 

בסיכום הבקשה כתבה המשטרה: "עמדת המשיבים מאזנת כיאות בין זכותם של המפגינים לממש את מחאתם במיקום הנוכחים לבין זכותם של תושבי המקום לפרטיות ולמניעת מטרדים - והיא מראה כי זכותם של האחרונה גוברת, בין היתר בשים לב להתמשכות הפגיעה בהם ולהתרחבותה".

 

בהמשך נכתב: "המשיבים סבורים כי העמדה שלעיל היא עמדה סבירה ביותר, אשר נטועה היטב בתוך מתחם שיקול הדעת הרחב המסור למשיבים בעניינים כגון דא. בהתאם לכך, המשיבים סבורים כי לא מתקיימת עילה להתערבות שיפוטית בענין דנן. משאלה הם פני הדברים, יטענו כי דין העתירה והבקשה למתן צו בינתיים להידחות, תוך חיוב העותרים בתוצאות".

 

הדיון בבג"ץ על העתירה של נפתלי יתקיים בפני שלושה שופטים ביום חמישי הקרוב ב-9:00 בבוקר. את העותרים מייצגים בין היתר עורכי הדין דניאל חקלאי, אליעד שרגא וגבי לסקי.

 

עו"ד חקלאי מסר בתגובה לבקשת המשטרה: "לצערנו משטרת ישראל בוחרת לנקוט בגישה של צימצום חופש הביטוי וחופש ההפגנה. מאחר וזו עמדתה הנוקשה של משטרת ישראל, לא יהיה מנוס מקביעת דיון בבג"ץ בימים הקרובים. הדיון יתקיים בפני שלושה שופטים, בית המשפט העליון ישמע את טיעוני כל הצדדים ואנו מקווים שפסק הדין יינתן בקרוב, ובעיקר מקווים שהוא יטמון בחובו בשורה בתחום חופש הביטוי וההפגנה ויבהיר למשטרת ישראל את גבולות האפשרות מטעמה לצמצם את חופש הביטוי, ויבהיר עד כמה חופש הביטוי וההפגנה הם זכויות יסוד חוקתיות שאסור לפגוע בהן".

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
ההפגנה מול משטרת פתח תקווה במוצ"ש
צילום: מוטי קמחי
מומלצים