ב-1 בספטמבר: אסטרואיד גדול יחלוף ליד כדור הארץ
"פלורנס", האסטרואיד הגדול ביותר שמדענים אי פעם הבחינו בו, יחלוף במרחק של כ-7 מיליון ק"מ מאיתנו ביום שישי הבא. אורכו של האסטרואיד - 4.5 ק"מ
יכול להיות שהרבה מאוד תלמידים מתפללים לזה, אבל ביום הראשון של שנת הלימודים הקרובה, 1 בספטמבר, האסטרואיד הגדול ביותר שמדענים אי פעם הבחינו בו לא יפגע בכדור הארץ - אלא רק יעבור "ליד".
האסטרואיד "פלורנס" יחלוף במרחק של כ-7 מיליון קילומטרים ולפי סוכנות החלל האמריקנית (נאס"א), אין כלל סכנה שיתקרב יותר או יהווה סיכון של ממש לכדור הארץ. לשם השוואה, האסטרואיד, שאורכו בערך 4.5 קילומטרים, יחלוף במרחק שהוא פי 18 מהמרחק בינינו לבין הירח.
בנאס"א הסבירו כי פלורנס הוא האסטרואיד הגדול ביותר שאותר עד כה על ידי סוכנות החלל, ועל כן מדובר בהזדמנות פז לעקוב אחריו וללמוד עליו יותר לעומק מאשר היה ניתן בעבר. "בעוד אסטרואידים רבים חולפים במרחק קטן יותר לכדור הארץ מאשר המרחק של פלורנס ב-1 בספטמבר, הם קטנים יותר", הסביר פול צ'ודס, מנהל תחום הגופים הקרובים לכדור הארץ בנאס"א. "פלורנס הוא האסטרואיד הגדול ביותר שמגיע למרחק כזה מכדור הארץ מאז החלה נאס"א לעקוב אחר הנושא".
בנאס"א מתכוונים להשתמש במכ"מים קרקעיים בקליפורניה ובפוארטו ריקו כדי לתעד את האסטרואיד בזמן שהוא חולף על פני כדור הארץ. על ידי כך יוכלו המדענים לזהות פרטים קטנים על פני השטח של האסטרואיד עם רזולוציה של בערך 9 מטרים. רזולוציה כזו מאפשרת זיהוי של המורפולוגיה הכללית של האסטרואיד, גודל, מאפיינים של פני השטח, סיבוב, צורה, ועוד.
פלורנס התגלה לראשונה על ידי חוקר אוסטרלי ב-1981, שנה לאחר שהאסטרואיד הגיח בקרבה לכדור הארץ. הגיחה בשבוע הבא של האסטרואיד, שקרוי על שמה של פלורנס נייטינגייל – אחות וססטיסטיקאית שנחשבת מייסדת מקצוע הסיעוד – תהיה הקרובה ביותר שלו עד לשנת 2500.
לפי אתר פורבס, גם אסטרונומים חובבים יצליחו לזהות את פלורנס דרך טלסקופים קטנים יחסית במשך כמה לילות.