שתף קטע נבחר

 

הוריקן "הארווי" מתקרב לטקסס: תיעוד מתחנת החלל ומההכנות בשטח

סופת ההוריקן מתקרבת לחופי ארה"ב ועלולה להתעצם לדרגה 3. בין הערים שייפגעו גם גלווסטון, שנחרבה על-ידי הוריקן ב-1900. בשבעה מחוזות פינו תושבים מהבתים וגם אסדות הקידוח ננטשו. מושל טקסס הביע דאגה: "הרבה לוקחים את הסופה כמובנת מאליה"

 

תיעוד מתחנת החלל: הוריקן הארווי בדרך

תיעוד מתחנת החלל: הוריקן הארווי בדרך

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ההוריקן מתחנת החלל הבינלאומית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההוריקן מתחנת החלל הבינלאומית(צילום: רויטרס)

ההוריקן "הארווי" צפוי להכות הלילה (יום ו') או בבוקר בחופי טקסס. הוא יביא עמו גלים הרסניים ועלול לגרום לשיטפונות. כך נמסר ממרכז ההוריקנים הלאומי בארה"ב. על פי המרכז, "הארווי" נמצא נע במהירות של 169 קמ"ש. בסרטון הפותח את הכתבה: תיעוד מתחנת החלל הבינלאומית.

 

על פי החזאים, בעת שההוריקן יפגע בחופי טקסס הוא כבר יהיה בדרגה 3 עם רוחות במהירות של כ-200 קמ"ש. ההוריקן הקודם שהגיע לחופי ארה"ב ועלה לדרגה הזאת היה "ווילמה" שפגע בפלורידה בשנת 2005. דובר מרכז ההוריקנים הלאומי אמר כי "אנחנו צופים שההוריקן ימשיך ויתעצם עד שיגיע לחוף".

 

המרכז הלאומי צופה שההוריקן ישהה כמה ימים באזור טקסס. הרשויות ביוסטון, העיר הרביעית הכי מאוכלסת בארה"ב, הזהירה את התושבים מפני הצפות צפויות שיגיעו לעומק של כ-50 סנטימטרים ויימשכו כמה ימים.

ההוריקן הארווי התחזק הבוקר (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
ההוריקן הארווי התחזק הבוקר(צילום: רויטרס)

גשם כבר יורד באזור החוף (צילום: AP) (צילום: AP)
גשם כבר יורד באזור החוף(צילום: AP)

לוחות הפרסום הוסרו כדי להגן על השלטים מהרוחות העזות (צילום: AP) (צילום: AP)
לוחות הפרסום הוסרו כדי להגן על השלטים מהרוחות העזות(צילום: AP)

שלטי אזהרה ביוסטון (צילום: AP) (צילום: AP)
שלטי אזהרה ביוסטון(צילום: AP)

שבעה מחוזות בטקסס שנמצאים ברצועת החוף הכריזו על פינוי חובה של עשרות אלפי תושבים. בארבע מהמחוזות הודיעו על פינוי של כלל התושבים והזהירו את אלו שנשארו מאחור כי איש לא יוכל להבטיח את הצלתם. "הרבה אנשים לוקחים את הסופה הזאת כמובנת מאליה וחושבים שהיא לא יכולה להוות סכנה עבורם", אמר מושל טקסס גרג אבוט בראיון טלוויזיוני. "בבקשה שימו לב לאזהרות והתפנו בהקדם".

"לך מכאן הארווי". שלט על חנות בקורפוס קריסטי (צילום: AP) (צילום: AP)
"לך מכאן הארווי". שלט על חנות בקורפוס קריסטי(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

מתפנים מקורפוס קריסטי. "חייבת להיות חזקה בשביל הבנות שלי" (צילום: AP) (צילום: AP)
מתפנים מקורפוס קריסטי. "חייבת להיות חזקה בשביל הבנות שלי"(צילום: AP)

עשרות אלפי תושבים פונו בעזרת אוטובוסים הרחק מאזור הסכנה, לאחר שמושל טקסס הודיע על פינוי מחוזות במדינה. "אני רועדת מבפנים, אבל בשבילן אני חייבת להיות חזקה", אמרה ל-CNN תושבת קורפוס קריסטי שחיכתה עם שתי בנותיה כדי לצאת מהעיירה באוטובוסים.

 

עבור חברי צוותי ההצלה והחירום בעיר אין יותר מדי ברירות אלא להישאר ולחכות לסערה. בריטני פאוולר, כבאית בקורפוס קריסטי, כתבה באינסטגרם: "אני מקווה שזה לא יגרום שום נזק, אבל אם כן – אנחנו מוכנים".

דלת ביתה של פאוולר ()
דלת ביתה של פאוולר
 

היא קנתה ואגרה כמויות גדולות של מים ומזון וגם גנרטור קטן. משפחתה סייעה לה לאטום את הבית ואת החולונות ואף תלתה שלט על הדלת "לך הביתה הארווי, אתה שיכור!". שלא כמו פאוולר, קורי דיווידס הייתה חופשית לעזוב את העיר, אך היא בחרה להישאר גם אחרי שהרוחות הראשונות של ההוריקן הגיעו לעיר. דיווידס ומשפחתה עלו לקומה העליונה של ביתם בעיר פורט אוקונור וחסמו את החלונות עם לוחות עץ.

 

"אני מפחדת אז אני עושה הכל כדי להגן על המקום הקטן הזה כאן", אמרה לתחנת טלוויזיה מקומית. "אני מקווה ומתפללת לטוב ביותר".

מתכוננים לסופה (צילום: AP) (צילום: AP)
מתכוננים לסופה(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

רבקה אספרזה, תושבת קורפוס קריסטי, סיפרה: "אני מאוד רוצה לעזוב, אבל אני מסרבת להשאיר את אמא שלי מאחור". היא סיפרה שאמה נשארה בבית גם בהוריקן שהיה ב-1970. "יש לנו הרבה בקבוקי מים, רדיו לווייני, קרח ועוד", היא סיפרה לתחנת הטלוויזיה המקומית.

 

גם אמנדה וולדי נשארה בעיר. היא סיפרה שמשפחתה הקפיאה הרבה מים בבקבוקים כדי לשמור על טמפרטורת המזון. היא הוסיפה כי היא מתכננת שכל המשפחה תתקלח לפני שההוריקן יגיע ואז היא תמלא את האמבטיה במים, למקרה שתהיה תקלה בצנרת ולא יהיו מים נקיים. "אנחנו בעיקר מוודאים שלילדים שלנו, בני שנה ושנתיים, יהיה את כל מה שהם צריכים", היא אמרה.

אוגרים מכל הבא ליד (צילום: AP) (צילום: AP)
אוגרים מכל הבא ליד(צילום: AP)

מדפים במרכולים התרוקנו  (צילום: AP) (צילום: AP)
מדפים במרכולים התרוקנו (צילום: AP)

מאתמול נרשמו פקקי ענק ביציאה מהעיר והרשויות עדיין מתלבטות מתי יהיה הרגע הנכון להכריז על הכבישים כחד-סיטריים לכיוון מרכז המדינה. הטענה המרכזית היא שאם יוחלט מוקדם מדי על סגירת הכבישים לכיוון החוף לא ניתן יהיה להעביר ציוד ודלק עבור התושבים והכוחות שנשארו שם.

 

בעקבות הסערה בוטל היום הראשון של הלימודים ביישובי החוף הדרומי של טקסס. מדובר בכ-5.8 מיליון בני אדם שמתגוררים ברצועת החוף שבין קורפוס קריסטי לגלווסטון. מנהל העיר של גלווסטון, שהוחרבה בשנת 1900 בעקבות הוריקן, אמר כי הוא צופה שיהיו הצפות וגאות גבוהות מהרגיל. "זה כמו להיות על אי, כולנו סוג של רגילים לזה".

 

בעקבות הסופה סגרו חברות האנרגיה את בתי הזיקוק שבחוף, החזירו עובדים מאסדות הקידוח הימיות במפרץ מקסיקו והפסיקו את הקידוח הנפט היבשתי בדרום טקסס.

 

מומחים צופים שבעקבות כך תחול עלייה במחירי הדלק בארה"ב. כבר עכשיו גובר הביקוש לדלק באזור, בין אם למשפחות שנמלטות מהסופה ובין אם לצורכי חימום והסקה. הביקוש המוגבר הביא לזינוק במחירי הדלק, שנמכר במחיר הגבוה ביותר מאז תחילת השנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
כך זה נראה מתחנת החלל
צילום: רויטרס
מומלצים