שתף קטע נבחר

 

מבצע משטרתי: נעצרו 25 חשודים בפדופיליה ברשת

השוטרים פשטו הלילה על בתיהם של 22 חשודים ברחבי הארץ והחרימו מחשבים וסלולריים. בין העצורים: מאבטח בבית ספר ומורה לספורט. בבוקר נעצרו שלושה חשודים נוספים. חוקרי הסייבר פרסמו המלצות להורים - כך תגנו על ילדיכם באינטרנט

 

 

הפשיטה המשטרתית, הלילה

הפשיטה המשטרתית, הלילה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מבצע נרחב נגד חשודים בפדופיליה באינטרנט: במשטרה מסרו כי הלילה (יום ג') נעצרו 22 גברים החשודים בפדופיליה באמצעות הרשת, במסגרת פרשייה סבוכה שנוהלה בחודשים האחרונים על ידי המשטרה. במהלך החקירה אספו השוטרים ראיות נגד 31 חשודים והלילה הוחלט לעבור לשלב הגלוי ולפשוט על בתיהם של 22 מהם. בשעות הבוקר עצרה המשטרה שלושה חשודים נוספים בחשד שהחזיקו והפיצו תמונות וסרטונים בעלי תכנים פדופיליים.

 

השוטרים עצרו את החשודים והחרימו את מחשביהם האישיים, מכשירי הסלולרי וראיות נוספות. במהלך היום הם יובאו לבית משפט השלום בבאר שבע להארכת מעצרם, ומעצרים נוספים צפויים בהמשך. צו איסור פרסום הוטל על כל פרט מפרטי הקורבנות, והוא כולל את איסור פרסום תמונותיהם, כתובתם וכל פרט העלול לחשוף את זהותם.

עצירת אחד החשודים, הלילה ()
עצירת אחד החשודים, הלילה
 


למרבית החשודים שנעצרו לא נפתחו לפני כן תיקים פליליים והם אינם נושאים פרופיל מאפיין אחיד: הם עוסקים בקשת רחבה של עיסוקים ומקצועות ומתגוררים במקומות שונים בכל רחבי הארץ מחיפה ועד אילת. בין העצורים ישנם אקמדאים, מאבטח בבית ספר, עובדי היי טק, עובדי מפעל, מוסכניקים ומורה לספורט. גם טווח הגילאים של החשודים רחב - מגיל 24 עד גיל 60.

 

הקטינים שאליהם פנו לכאורה החשודים באינטרנט הם כולם מתחת לגיל 14. על פי החשד, החשודים ביקשו מהם לבצע פעולות מיניות וחלקם גם פעלו להיפגש איתם, בין היתר על ידי הבטחת קבלת מתנות אם המפגש אכן ייצא לפועל.


   

במשטרה ציינו: "אנו רואים בחומרה רבה כל פגיעה שהיא בקטינים וחסרי ישע ובכלל זה גם פשיעה במרחב הוירטואלי. המשטרה משקיעה משאבים רבים ואת מיטב האמצעים הטכנולוגים ולמרות הקושי הטמון באיתור והבאה לדין של העבריינים המסתתרים במרחב הוירטואלי תוך שהם מנצלים שימוש באפליקציות באינטרנט, פועלת בנחישות ויצירתיות והכל במטרה להביא למעצרם של הפדופילים העבריינים האורבים לילדינו ברשתות ומסכנים את שלומם הפיזי והנפשי".

 

בנוסף, במשטרה אמרו כי חשיבות רבה מאוד שההורים יגלו מעורבות ועירנות בהתנהלות הילדים ובני הנוער במרחב הוירטואלי וידריכו לגבי הסכנות ברשת. בין היתר יש לשים דגש על נושא שיתוף התמונות עם אחרים, לא לענות לזרים כאשר ההמלצה היא להנחות את הילדים ולחנכם לא לשלוח תמונות לאף אדם שהם אינם מכירים באינטרנט. חוקרי הסייבר של המשטרה ריכזו מספר המלצות להורים בנושא גלישה בטוחה. אלו הטיפים שלהם, שנמסרו בהודעת המשטרה:

 

1. חפשו בעזרת מושג המפתח parental control כלים שונים למניעת חשיפה של ילדים לחומרים מיניים ולבקרה עליהם.

2. קבעו פילטרים לצמצום הסיכון לקבלת תוצאות המכילות חומרים למבוגרים, כולל פורנוגרפיה, בעזרת מנועי חיפוש כמו google, yahoo ו-bing.

3. קבעו את רמת הפרטיות של המשתמש בהגדרת החשבון באתרי מדיה חברתית פופולריים כמו יוטיוב ופייסבוק.

4. עקבו אחר הפעילות של הילדים באינטרנט בעזרת אפליקציות ייעודיות לטלפונים חכמים ולטאבלטים.

5. השתמשו באפליקציות ובשירותים לסינון תכנים שמציעים ספקי אינטרנט באתרים שלהם.

6. מנעו pop ups (חלונות צצים) בהגדרות הדפדפן לצמצום האפשרויות שהקטינים יגיעו לתוכן בלתי רצוי בטעות.

7. דאגו שהמחשב יהיה במקום מרכזי בבית.

8. הקפידו שהטלפון או הטאבלט יישארו בלילה מחוץ לחדר הילדים.

9. הגיעו עם הילדים להסכמה לגבי האתרים והאפליקציות המתאימים להם ועל היקף זמן הגלישה.

10. הסבירו לילדים את ממד אובדן השליטה ברשת: ברגע שלחצו על כפתור "שלח", אין דרך חזור, לא ניתן למחוק את התוכן מהרשת והתפוצה של התמונה והסרטון כבר לא בשליטתם.

11. הנחו את הילדים להימנע מהזנת פרטים אישיים ומזהים בפרופיל וממסירתם בשיחות.

12. הורו לילדים לא להיפגש עם מישהו שהכירו ברשת, ודאי שלא בלי אישור הורים.

13. למדו את הילדים כי זהויות ברשת יכולות להיות שקריות והורו להם לא לפתוח הודעות, מיילים, קישורים וכו' מאנשים שאינם מכירים.

14. הימנעו מאיומים, כמו ניתוק האינטרנט, בשיחות עם הילדים כדי שלא יחששו לשתף אתכם במקרה שנפגעו או שהם זקוקים לעזרתכם.

15. הכי חשוב: עודדו את הילדים לשתף אתכם או כל מבוגר אחר שהם סומכים עליו במקרה שהם או מישהו מחבריהם נפגעו ממישהו ברשת או חשו אי-נוחות.

16. אם יש חשש או ספק להיבט פלילי - ניתן לפנות לכל תחנת משטרה ולהגיש תלונה.

17. במקרי חירום (סיכון חיים או פגיעה פיזית חמורה) יש לפנות במיידי למוקד 100 של המשטרה.


פורסם לראשונה 29/08/2017 07:08

 

אלי סניור השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים