שתף קטע נבחר

 

מזכ"לית הסתדרות המורים: "בלי פתיחת הסכמי שכר - לא יהיו מנהלים"

בעקבות חשיפת ynet על מחסור במנהלי בתי ספר, המזכ"לית יפה בן דוד אמרה באולפן כי תדרוש לפתוח בקרוב את הסכמי השכר של המנהלים וסגניהם ותנקוט בכל האמצעים, עד כדי השבתה: "אני רוצה טיפול שורש, ואם לא יהיה - לא יהיו מנהלים"

 

יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

יו"ר הסתדרות המורים יפה בן דוד באולפן ynet    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אתמול נחשף ב-ynet כי קיים מחסור במנהלות ובמנהלים בחינוך היסודי והעל-יסודי. גורמים במערכת החינוך סיפרו שבשנה האחרונה נרשמה ירידה במספר המתמודדים במכרזים לניהול מוסדות חינוך, ויש בתי ספר שבהם עדיין לא אויש תפקיד המנהל - ימים לפני פתיחת שנת הלימודים. בראיון באולפן ynet התייחסה לכך מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד. היא אמרה כי תדרוש לפתוח את הסכמי השכר של המנהלים וסגניהם, ואם הדבר לא יקרה - לא תהסס להשבית את המערכת.

 

"זה צריך להיות אינטרס של משרד החינוך והאוצר", אומרת בן דוד. "הם מבינים שיש בעיה, אם ההסכם לא ייפתח בקרוב - המדינה תאכל אותה. יש לי אפשרויות להתמקח בנושא הזה ואפילו להשבית את המערכת אם צריך. אני רוצה טיפול שורש ולא טיפול קוסמטי, ואם לא יהיה טיפול שורש - לא יהיו מנהלים".

יפה בן דוד באולפן ynet (צילום: אלי סגל) (צילום: אלי סגל)
יפה בן דוד באולפן ynet(צילום: אלי סגל)

"אין בית ספר שלא יהיה בו מנהל", אמרה בן דוד. "יש כמה סיבות שקיים מחסור: נושא האחריות - האחריות שמושתת על כתפיהם של מנהלים רק הולכת ומתרחבת, אם זה מבחינת הרשויות המקומיות, שכל מיני תכניות של ראש עיר כזה או אחר, אם זה העומסים שמשרד החינוך משית על מנהלים, וגם שכרם. כיום יש מצב שמורה הופך להיות מנהל - והשכר שלו נמוך יותר מהמורה. באיזו מערכת חינוך זה קיים? צריך להיות תימרוץ".

 

אתמול כאמור נחשף כי אם בעבר היו ניגשים למכרז לניהול בית ספר עשרה מועמדים, היום ניגשים בודדים, ויש מקרים בהם אין מועמדים כלל. מנתונים שהגיעו לידי ynet עולה כי בשנת הלימודים תשע"ו עמד מספר המנהלים שמונו במכרז על 358. בשנת הלימודים תשע"ז ירד מספר זה ועמד על 341. מנגד, מספר המנהלים שמונו בפועל, כלומר איישו את התפקיד באופן זמני כי לא נמצא מנהל מתאים, נמצא בעלייה: בשנת הלימודים תשע"ו עמד מספר זה על 164 ואילו בשנת הלימודים תשע"ז כבר עלה ל-192.

 

בדו"ח שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בנובמבר האחרון צוין כי השכר החודשי הממוצע בקרב מנהלי בתי ספר בחינוך היסודי עמד על 21,700 שקל בשנת 2014. שכרם של מנהלי בתי הספר העל-יסודיים עמד באותה שנה על 24 אלף שקל בממוצע.

  

שר החינוך נפתלי בנט התייחס לבעיה ואמר: "מנהלי בתי הספר מהווים את עמוד השדרה של מערכת החינוך ביכולתם לעצב, לשנות לקדם, להשפיע – ומכאן חשיבותם הרבה. אנחנו מודעים למחסור במנהלים מקצועיים, ולכן נושא זה מצוי בראש סדרי העדיפויות של המשרד. בכוונתי להסיר את החסמים הקיימים כיום, ליצור יותר גמישות ולהביא אל תוך המערכת כוחות חזקים ואיכותיים. התחלנו כבר לשבת על מתווה בנושא. בתום גיבושו נפרסם אותו באופן מסודר לציבור".

 

בן דוד התייחסה לטענות על שחיקת המורים במערכת: "היום יש לנו קרוב ל-1,400 מכסות שנותנים אותן בפרישה עם מענקים. הגיעו אליי דרישות של למעלה מ-2,000 מורים שרוצים לפרוש מהמערכת. חלק מהמורים שחוקים, עייפים, והם אומרים את זה: 'אנחנו לא נתרום למערכת החינוך, עייפנו, תוציאו אותנו'. והמערכת, במקום לשחרר אותם אומרת אין מספיק מכסות. אתה תוקע במערכת מורים שחוקים, אז איך אתה רוצה להבריא את המערכת?".

  

בן דוד התייחסה גם לתופעה של עליית מעורבות הורי התלמידים במערכת החינוך. "אני בעד מעורבות של הורים, זה חשוב מאוד. גם הילדים שלי היו במערכת והייתי מעורבת מאוד, אבל לא התערבתי. היום יש התערבות גסה ובוטה של הורים שהורסים את מערכת החינוך. הם רוצים לקבוע מי תהיה המנהלת, מי תהיה המורה וגם מה היא תלמד בכיתה. לא הגזמתם? היום כל קבוצת הורים פותחת וואטסאפ, שם הם מלכלכים על המורים, על המנהלים, מוציאים את דיבתם רעה. יש גבול. אתה לא מבינים שאלה ההון האנושי של מערכת החינוך? וכולנו יודעים שיש לא מעט עובדי הוראה שעזבו את המערכת בגלל הדבר הזה. ההורים צריכים להבין שההתערבות גורמת נזק לילדים שלהם ולמערכת החינוך כולה".  

 

אטילה שומפלבי השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי סגל
מזכ"לית הסתדרות המורים יפה בן דוד
צילום: אלי סגל
מומלצים