למה קופת חולים מסרבת לרשום את יעל הטרנסג'נדרית כאישה?
כבר שלוש וחצי שנים שיעל רשלין עוברת טיפולים הורמונליים כדי להפוך לאישה. מבחינת קופת החולים שבה היא חברה היא נחשבת לגבר, וכך גם היחס כלפי הבדיקות שהיא צריכה לעבור. גם במשרד הפנים מערימים קשיים על השינוי שלה מגבר לאישה
יעל רשלין היא טרנסג'נדרית. אתמול (ב') היא העלתה פוסט לפייסבוק שבו היא מספרת על הדרך אותה היא נאלצת לעבור במהלך טיפולים ודיקות בקופת החולים שמסרבת לרשום אותה כאישה.
"אני לוקחת טיפול הורמונלי כדי להפוך לאישה במהלך השלוש וחצי שנים האחרונות והטיפולים עצמם משנים את המאזן ההורמונלי ומאזן השומנים שלי בגוף. אבל מבחינת קופת החולים אני גבר והמדדים שלי לא טובים".
למה קופת החולים לא משנים את המין?
"הם אמרו שאם במשרד הפנים לא משנים, אז בקופה ניתן לשנות רק לחודש וחצי ואז זה מסתנכרן אוטומטית עם השרתים של מש' הפנים".
עודד פריד, ראש פורום המדיניות הציבורית באגודה למען הלהט"ב, מוסיף: "באופן כללי כל סוגיית רישום סעיף המין עבור טרנסג'נדרים נמצאת בבעיה ומי שקובע את זה זה משרד הפנים, שבאופן הזוי הנוהל של מש' הפנים מפנה למש' הבריאות.
"הייתה על זה עתירה לביהמ"ש העליון, היתה תשובה של המדינה שהולכים לשנות את הנוהל. שינו אותו אבל יצרו נוהל מורכב עוד יותר. השורה התחתונה שמדובר לא רק בחלמאות, לא רק סכנה בריאותית. יש סכנה אמיתית כשאת מסתובבת בעולם ותעודת הזהות לא מזהה את מי שאת באמת".
יעל, למה את לא פונה למשרד הפנים?
"כי זה לוקח שנה וחצי, מדובר על ועדה מאוד ארוכה, על ימים שבהם אני עובדת, אני גרושה ויש לי ילדים, אני מפרנסת ואין לי אפשרות להגיע שלוש פעמים, לשבת עם פסיכולוג וגניקולוג, שנה וחצי של טיפולים שאני צריכה להגיד שאני רוצה להיות אישה".