שתף קטע נבחר
 

הבציר הגרוע באיטליה ב-60 השנים האחרונות, ובצרפת - מזה 70 שנה

מספר אזורי יין נחשבים באיטליה ובצרפת רושמים השנה ירידות דרסטיות ביבולים, בשל תנאי תנאי מזג אוויר שפקדו את האזורים - כפור, סופות ברד וגלי חום

כפור אביב הרסני, סופות ברד פתאומיות וגלי חום המכונים "לוציפר", הם רק חלק מהסיבות להרס ענבי היין במספר אזורי יין נחשבים באיטליה ובצרפת.

 

במחוזות איטליה - טוסקנה, סיציליה, פוליה, אומבריה ואברוצו – חלה ירידה חדה במונחי יבול של לפחות 30% לעומת אשתקד, כשהדברים נראים קצת יותר אופטימיים בצפון איטליה - פיימונטה, ונטו ומחוז פריולי - היה בציר הקטן רק ב-15% ביחס לשנת 2016.

טוסקנה, איטליה: לא אופטימים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
טוסקנה, איטליה: לא אופטימים(צילום: shutterstock)

ארגון היין האיטלקי, אסאונולוג'י (Assoenologi), מעריך כי איטליה חווה את אחד בצירי היין הקטנים והגרועים ביותר שלה מזה 60 שנה. בבציר הנוכחי נרשמה צניחה של 25% ביחס לשנה שעברה, כלומר 41.1 מיליון הקטוליטר, שזה שווה ערך לכ-5.5 מיליארד בקבוקים.

 

היריבה העיקרית שלה בראש רשימת יצרני היין הגדולים בעולם, צרפת, עומדת בפני בציר היין הקטן ביותר שלה מאז 1945, על פי ארג'י-מר צרפת, סוכנות החקלאית הצרפתית שעובדת עם התעשייה והממשלה.

 

הגדה הימנית בבורדו בצרפת, וחלקים מעמק הלואר ואלזס, צפויים לסבול קשות השנה בבציר הענבים. עיקר החשש מופנה ספציפית ליצרני יין בקנה מידה קטן, ובעיקר לאלה שכבר איבדו ענבים רבים עקב כפור וברד בבציר של שנה שעברה.

כרמים בבורדו, צרפת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כרמים בבורדו, צרפת(צילום: shutterstock)
  

יחד עם זאת, יש אור בקצה המנהרה עבור יקבים עם מספיק ענבים: מזג אוויר טוב במהלך עונת הפריחה, כמו גם הקיץ הארוך והחם במרבית אירופה, מביא איתו גם איכות.

 

דרום עמק הרון בצרפת, שבו בציר הענבים ליינות לבנים החל ב-21 באוגוסט, מפיק איכות בכמות "צנועה יחסית", כך טוען ארגון הכרמים של עמק הרון, אינטר-רון, שבעבר ניבא כי איכות הפרי תהיה נוראית השנה. הבציר בצפון עמק הרון אמור להתחיל ב-4 בספטמבר, שבועיים לפני המועד המקובל. בציר מוקדם יכול להיות מועיל, כיוון שהוא נותן למגדלים יותר זמן "משחק" עם הענבים.

 

מה שבטוח הוא, שיינני איטליה וצרפת לא יסיטו את המבט מהשמים בשבועות הקרובים, בעודם עוקבים אחר בשלות הענבים שלהם, בתקווה שלא יתקוף אותם שרב, ברד או כפור פתאומי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הבציר הגרוע באיטליה ובצרפת
צילום: shutterstock
מומלצים