שתף קטע נבחר

מסר לקים: ארה"ב הטילה פצצת אטום דמה

האמריקנים חשפו: החודש הטיל בנבאדה F-15E פצצת אטום ללא ראש נפץ גרעיני - הניסוי השני בפיתוח הפצצה המשודרגת B61-12

 

 

 

על רקע המתיחות עם צפון קוריאה, שיגור הטיל הבליסטי שחלף מעל יפן והאיום של קים ג'ונג און כי "המטרה הבאה היא גואם" - חושפים בארצות הברית כי החודש נערך ניסוי שני בפצצת אטום משודרגת. הארגון האמריקני לביטחון גרעיני (NNSA) מסר כי ב-8 באוגוסט בוצעה סדרה שנייה של טיסות מבחן לגרסה משופרת של פצצת אטום שנמצאת בארסנל האמריקני כבר עשרות שנים.

 

פיתוח הפצצה המשודרגת B61-12 נמשך כבר שנים. מטוס הקרב האמריקני F-15E, שהמריא מבסיס חיל האוויר נליס, הטיל החודש את פצצת הדמה בשדה הניסויים טונופה שבמדבר נבאדה - כארבעה חודשים אחרי הניסוי הקודם. מטרת הניסוי הייתה לבחון את הפונקציות הלא גרעיניות של הפצצה ואת יכולת המטוס להטיל אותה. הפצצה הוטלה כמובן ללא ראש נפץ גרעיני.

הטלת פצצת הדמה, באפריל האחרון (צילום: Sandia Labs) (צילום: Sandia Labs)
הטלת פצצת הדמה, באפריל האחרון(צילום: Sandia Labs)

 (צילום: Sandia Labs) (צילום: Sandia Labs)
(צילום: Sandia Labs)

גורמים בממשל האמריקני אמרו כי הניסויים האחרונים חיוניים לניסיון לשדרוג הפצצה, שמוגדרת כפצצת האטום המסוכנת ביותר ויכולה ליצור פיצוץ בעוצמה שנעה בין 300 טונות ל-50 אלף טונות TNT. היא גם מדויקת יותר מאי פעם. הפצצות החדשות, שייצורן צפוי להתחיל במרס 2020, יחליפו את ה-B61 הוותיקות, מהעוגנים של הארסנל הגרעיני של חיל האוויר האמריקני וחלק מהשילוב האווירי-קרקעי-ימי, ביחד עם הצוללות הגרעיניות ומפציצי ה-B-52.

 

הניסוי הקודם נערך באפריל, יומיים אחרי ההטלה הראשונה של "אם כל הפצצות" באפגניסטן. נשק זה שונה מאוד מ"אם כל הפצצות" הלא-גרעינית, שהוטלה במטרה לפגוע במתחם של דאעש ליד גבול פקיסטן. בניגוד ל-B61-12, "אם כל הפצצות" לא אמורה לחדור פנימה, אלא ליצור פיצוץ גדול מעל פני הקרקע.

 

בסרטון מהניסוי הקודם של ה-B61-12 נראית הפצצה מוטלת מהאוויר. אז ביצע טייס F-16 שתי הקפות לפני שהצליח להטיל את פצצת הדמה. בתחילה היא לא הוטלה כי במקום הייתה קבוצה גדולה של סוסים. תושבים שמתגוררים באזור יצאו למרפסות בתיהם לצפות בניסוי אף שידעו כי יראו רק אבק עולה לשמיים, במרחק קילומטרים מהם. הצוותים חפרו והוציאו את פצצת הדמה מהאדמה והשיבו אותה לאלבקרקי להמשך ניתוח התוצאות. המדענים ינתחו את המידע שהצטבר בניסויים, לאחר שטלסקופים, מצלמות שהופעלו מרחוק ומכשירים נוספים הקליטו מידע חיוני. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים