שתף קטע נבחר

 

הקרב על בית הספר החילוני הראשון של פתח תקווה

בית ספר פיק"א בפתח תקווה הוקם לפני כ-130 שנה ונחשב לבית הספר החילוני הראשון במושבה. הורים טוענים שעמותה חרדית קיבלה רשות להשתמש במבנים של המוסד החינוכי. "הבניינים מועברים במחטף". העירייה: "ההחלטה בוטלה, אין כל עילה להשבתה"

  

הורים לתלמידים בבית ספר פיק"א    (צילום: אבי חי)

הורים לתלמידים בבית ספר פיק"א    (צילום: אבי חי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הורים לתלמידים בבית ספר פיק"א בפתח תקווה מאיימים להשבית את פתיחת שנת הלימודים במוסד החינוכי ההיסטורי, שנחשב לבית הספר החילוני הראשון במושבה. "לקחו חלק מבניין בית הספר והעבירו אותו לעמותה חרדית, בעוד ילדי כיתה א' לומדים בקרוואנים", אומרים ההורים. העירייה טוענת כי מדובר בצורך זמני בלבד.

 

בבית הספר היסודי פיק"א לומדים כ-600 תלמידים והוא נמצא במרכז העיר. מדובר באחד מבתי הספר הוותיקים בישראל והוא פועל כבר 130 שנים. לפני כמה שנים הופקע חלק מבניין בית הספר לטובת משרדים של העירייה ותלמידי כיתה א' נאלצו ללמוד בקרוואנים. כעת פונו משרדי העירייה וההורים קיוו שהשטח שהתפנה יוחזר לבית הספר, אך הם גילו כי המשרדים שפונו הועברו לעמותה חרדית פרטית. 

 

קרוואנים שישמשו את תלמידי כיתות א', גם השנה ()
קרוואנים שישמשו את תלמידי כיתות א', גם השנה

גדר הפרדה בין השטח החילוני לחרדי ()
גדר הפרדה בין השטח החילוני לחרדי

מריאנה אוליצקי, אם לתלמיד שעולה לכיתה ו' ושני בוגרי פיק"א, אומרת: "השנה נודע לנו שמרכז מת"י והשירות הפסיכולוגי עומדים להתפנות מהבניינים כאן, שהופקעו בזמנו מבית הספר. במקום להחזיר לנו את הבניינים האלה הם למעשה מועברים במחטף לטובת עמותה פרטית של החינוך החרדי וילמדו בו ילדים מגבעת שמואל ובני ברק. תלמידי כיתות א' ילמדו בקרוואנים ולא יקבלו את הכיתות המסודרות שלהם".

 

אוליצקי הוסיפה כי "לפני כחודש נודע לנו שהולכים להציב ארבעה קרוואנים של החינוך החרדי של אותה עמותה בתוך שטח בית הספר. אנחנו התארגנו כוועד הורים, מנענו את ההצבה של הקרוואנים וכעבור שבועיים גילינו שכל השיפוצים שהובטחו לבית הספר הולכים להידחות לפחות בעוד שנתיים. אנחנו מרגישים שיש פה מעשה של נקמנות מטעם העירייה בגלל שמנענו הצבת קרוואנים של החינוך החרדי. מדובר בבית ספר חילוני היסטורי, הוא סמל של החינוך החילוני בארץ".

 

לשמואל וייס יש ילדה שעולה לכיתה ד'.  לדבריו, "למעשה, את בית הספר הזה חתכו לנו לשניים. אחרי שסוף כל סוף משרדי העירייה יוצאים מפה, הגיע הזמן להחזיר לנו את השטח. בבית הספר אין שירותים לפי התקן. התלמידים נאלצים לפעמים לעשות את הצרכים שלהם בשירותי המורים כי אין ברירה. יש שלוש כיתות א' שלומדות למעשה בקרוואנים, שזה לא התנאים הכי טובים. במקום להיכנס עכשיו לתוך המבנה נתנו את זה לעמותה חרדית שאין שום קשר בינה לבין עיריית פתח תקווה".

 

"פיק"א זה שם דבר בעיר"

יו"ר ועד ההורים צביה גלר, אימא לילדה שעולה לכיתה ג', קושרת גם היא בין התנגדות ההורים לכניסת התלמידים החרדים לבין העיכוב בשיפוצים: "הובטח לנו כבר הרבה שנים שיטפלו בנושא הקירוי, הבטיחו שיעשו את זה בקיץ הזה. כבר מדדו פה בשטח ודיברו על חצי מיליון שקל שהוקצבו לזה. אחרי שפעלנו להוצאת הקראוונים של החרדים אמרו 'אוקיי, חכו עכשיו עד 2019'. הילדים שלנו מסתובבים בשמש, זה מסרטן, יש לנו דו"חות של אונקולוג שמראה מה זה אומר להסתובב בשמש חשופים ללא קירוי".

גלר התייחסה גם לחשיבות ההיסטורית של בית הספר: "הוא בן 130 שנה, עושים פה כנסים והפנינגים לכל התלמידים, גילה אלמגור והרבה ותיקים למדו בפיק"א, זה ממש שם דבר בעיר, אתה מדבר עם אנשים והם אומרים: אני למדתי בפיק"א, זה משהו שמאוד נעים לדבר עליו, נחמד להיזכר בו, נעים להרים את הדגל, אבל בתכלס ממש לא מתייחסים לבית הספר, לא רואים אותו, חושבים שאפשר להבטיח ולא לקיים אבל קצנו במסכת ההתנהלות הזאת".

 

בית הספר החילוני הוותיק הופך להיות אט אט חרדי?

"יש פה בית ספר שהוא ממש סמל של החילוניות, בית ספר שבו בנים ובנות למדו לראשונה ביחד, יש המון עניין של היסטוריית החילוניות שהתחילה פה, ועכשיו שמים לנו עוד ועוד חרדים, גוזלים שטחים, מצמצמים אותו, מייבשים אותו מתקציבים ונותנים את הכל לעמותות דתיות פרטיות שלא זכאיות להשתמש במבנים ציבוריים".

 

מעיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: "פיק"א הוא בית הספר החילוני הראשון במדינה, עם היסטוריה רבת שנים. בית הספר מוביל בתחום התיקשוב ובתחום האקלים החברתי ומשיג פרסים ארציים לגאוות העיר. לבית ספר פיק"א, כמו בתי ספר ותיקים אחרים בעיר, מתגבשת תוכנית עבודה סדורה שנקבעת על ידי צוות מקצועי. יובהר כי בשל חוסר מקום בבית ספר סמוך, נוצר צורך להכניס לפיק"א שלוש כיתות באופן זמני לכמה חודשים עד להשלמת הבנייה. במסגרת זו סוכם עם מנהלת בית הספר על פיתוח סביבתי שישמש את הכיתות שיישארו לרווחת התלמידים וישמשו כיתות ספח. לנוכח התנגדות הנהגת ההורים בוטלה התוכנית ובשל כך לא היה צורך בפיתוח הסביבתי". 

 

עוד נמסר מהעירייה כי "כמה בקשות אחרות שהועלו על ידי הנהגת ההורים הועברו לבדיקת אנשי המקצוע ואנו נפעל על פי המלצתם, אך בכל מקרה לא תחת איומי השבתה ללא עילה אמיתית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים