שתף קטע נבחר
 

מתכון לקראמבל תפוחים ודבש

מתכון לעוגה שתשדרג את שולחן החג שלכם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קראמבל תפוחים בדבש

המרכיבים (ל-8 מנות):

למלית תפוחים - 

8 תפוחי עץ גרני סמית

1/2 כוס דבש טהור

1/4 כוס יין אדום מתוק

1/4 כוס מיץ לימון טבעי

1/2 כוס אוכמניות קפואות או 1/4 כוס צימוקים

לבצק -

80 מ"ל שמן זית

1/2 כוס קמח

1/4 כוס שיבולת שועל

100 גר' (1 כוס) אגוזים או שקדים טחונים

1 כפית קינמון

1/4 כוס דבש טהור

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את מלית התפוחים - קולפים את תפוחי העץ, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
  2. מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
  3. מרכיבים את המנה - מפזרים את המילוי בין 8 כלים אישיים חסיני חום. מפזרים את פירורי הבצק על הפירות עד לכיסוי מלא.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב והמילוי מבעבע.
  5. לחילופין, אפשר לאפות בתבנית אחת משפחתית בקוטר 24 ס"מ ואז מאריכים את זמן האפייה ל-45 דקות.
  6. מגישים חם עם סורבה לימון או סורבה אחר לבחירתכם.

 

המתכון באדיבות "יד מרדכי"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו
צילום: shutterstock
מומלצים