מתכון לקראמבל תפוחים ודבש
מתכון לעוגה שתשדרג את שולחן החג שלכם
קראמבל תפוחים בדבש
המרכיבים (ל-8 מנות):
למלית תפוחים -
8 תפוחי עץ גרני סמית
1/2 כוס דבש טהור
1/4 כוס יין אדום מתוק
1/4 כוס מיץ לימון טבעי
1/2 כוס אוכמניות קפואות או 1/4 כוס צימוקים
לבצק -
80 מ"ל שמן זית
1/2 כוס קמח
1/4 כוס שיבולת שועל
100 גר' (1 כוס) אגוזים או שקדים טחונים
1 כפית קינמון
1/4 כוס דבש טהור
אופן ההכנה:
- מכינים את מלית התפוחים - קולפים את תפוחי העץ, מגלענים וחותכים לקוביות קטנות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המלית.
- מכינים את הבצק - מערבבים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק במרקם פירורי.
- מרכיבים את המנה - מפזרים את המילוי בין 8 כלים אישיים חסיני חום. מפזרים את פירורי הבצק על הפירות עד לכיסוי מלא.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהבצק זהוב והמילוי מבעבע.
- לחילופין, אפשר לאפות בתבנית אחת משפחתית בקוטר 24 ס"מ ואז מאריכים את זמן האפייה ל-45 דקות.
- מגישים חם עם סורבה לימון או סורבה אחר לבחירתכם.
המתכון באדיבות "יד מרדכי"
שיש-קבב עוף בדבש ולימון עם מנגו
צילום: shutterstock
מומלצים