השופטת נאור: "היה מתווה כותל, עבדו עליו. ואז באה הממשלה ואמרה - 'לא קיים'"
נשיאת בית המשפט העליון התייחסה במהלך דיון בבג"ץ להחלטת הממשלה להקפיא את מתווה הכותל: "אי אפשר שלא לשאול 'מה קרה פה?', זה מעורר שאלות". יו"ר נשות הכותל, ענת הופמן: "חייבת להיות בישראל יותר מדרך אחת להיות יהודי ויהודייה"
"אי אפשר שלא לשאול 'מה קרה פה?' היה מתווה, עבדו עליו. ידעו וטרחו, ואז באה הממשלה ואמרה 'לא קיים'. זה קצת מעורר שאלות". נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, התייחסה הבוקר (יום ה') במהלך עתירה שהוגשה לבג"ץ, להחלטת הממשלה להקפאת מתווה הכותל.
הדיון בבית המשפט התקיים בראשות הנשיאה נאור, אליה הצטרפו השופטים יורם דנציגר וחנן מלצר. העותרות - התנועה הרפורמית, התנועה המסורתית ונשות הכותל - דרשו ליישם את המתווה או לחלופין לאפשר להן מקום תפילה בכותל. המדינה השיבה שהמתווה אמנם לא מיושם כרגע, אבל ייעשו מאמצים אחרים כדי למצוא דרכים אחרות ליישם אופציות קצת שונות.
הנשיאה נאור אמרה לנציג הפרקליטות בדיון: "האם זה ראוי לשקול בשנית, לאור כל מה שנשמע, את מה שכונה הקפאה? אותה הקפאה נעשתה תוך כדי הליך משפטי. האם הממשלה מוכנה לשקול ולחזור למתווה?". נציג הפרקליטות אמר כי "הממשלה החליטה להשהות. אנחנו נעביר לגורם הרלוונטי". השופט מלצר: "תשיבו גם האם יש בסמכותנו לכפות את המתווה".
יו"ר 'נשות הכותל' ענת הופמן, הגיעה הבוקר לדיון בבג"ץ ואמרה לאולפן ynet: "הנשיאה נאור קוראת למתווה הכותל מתווה חכם, מכבד, מעמיק, נכון וראוי. הוא יוצא טוב. מי יוצא לא טוב? ערכים כמו פלורליזם, שוויון וסובלנות. הדבר הזה נמרח כבר 28 שנים והשאלה היא האם אוכל לבוא עם הטלית שלי ולהתפלל עם נשות הכותל כפי שאני עושה כבר 28 שנים - בלי לחטוף מכות ובלי לקבל יריקות, שיהיה לי מקום משלי. חייבת להיות בישראל יותר מדרך אחת להיות יהודי ויהודייה".
הופמן התייחסה גם להשפעת ההחלטה על יהדות העולם: "הם רואים בסיפור של הכותל את היחס אליהם. איך יכול להיות, הם אומרים, שאנחנו מגינים על ישראל נגד ה-BDS ונגד אויבי ישראל בחו"ל - וכשאנחנו מגיעים לארץ אז יורקים עלינו, מרביצים לנו ולא מאפשרים לנו להתעטף בטלית, לתקוע בשופר, לקרוא בתורה".