רוסיה-גייט: "החוקרים השיגו את טיוטת מכתב הפיטורים של ראש ה-FBI שנפסלה"
על פי הפרסום ב"ניו יורק טיימס", המסמך שנשיא ארה"ב ניסח לא עבר את אישורו של היועץ המשפטי של הבית הלבן בשל "תוכן בעייתי". לאחר ששונה, המכתב הצביע על טיפולו של ג'יימס קומי בחקירת פרשת המיילים של הילרי קלינטון כסיבה לפיטוריו. בתוך כך, אתמול פורסם כי עוזר נוסף של טראמפ עתיד להתפטר, מכיוון שאינו מרוצה ממשכורתו בתפקיד
בסופו של דבר, הבית הלבן פרסם ב-9 במאי מכתב אחר שהודיע על פיטוריו של קומי, והוא נחתם על ידי המשנה לתובע הכללי של ארה"ב, רוד רוזנשטיין. במכתב נטען כי הבסיס להחלטה הוא טיפולו של ראש ה-FBI בחקירת פרשת המיילים של הילרי קלינטון. טיוטת המכתב יכולה לשמש ראיה מרכזית עבור צוותו של מולר, שכעת חוקר אם טראמפ פיטר את קומי כדי לסכל את חקירת ה-FBI בנוגע לקשרים בין צוות מסע הבחירות שלו לבין רוסיה. הטיוטה עשויה לספק מידע נוסף על אורח המחשבה ועל המניעים שהובילו את טראמפ לפטר את קומי.
הבית הלבן אמר כי הנשיא פעל על פי המלצת משרד המשפטים כאשר פיטר את קומי, אם כי טראמפ אמר בראיון טלוויזיוני ימים לאחר מכן שחשב על "העניין עם רוסיה" כאשר נקט בצעד וכי הוא תכנן לעשות זאת "ללא קשר להמלצה". על פי הפרסום, משרד המשפטים הוא שמסר את הטיוטה לצוות של מולר. ממשרד המשפטים נמסר בתגובה כי המשרד משתף פעולה באופן מלא עם החקירה של מולר וימשיך לעשות כן.
שבוע לאחר שקומי פוטר, מינה רוזנשטיין את מולר לתובע מיוחד שיפקח על חקירת הקשרים של צוותו של טראמפ עם רוסיה. חקירה זו, אשר הייתה לפני כן תחת פיקוחו של קומי, בוחנת גם את העסקאות הפיננסיות של כמה משותפיו של טראמפ. טראמפ זעם על קומי במשך שבועות, בשל העובדה שלא אמר בפומבי שהוא אינו נתון תחת חקירה, למרות שלטענתו הוא אמר לו זאת באופן פרטי. מכתב הפיטורים שפורסם בסופו של דבר הכיל את הטענות הללו.
רוזנשטיין אמר בהצהרה לקונגרס כי נודע לו על כוונתו של טראמפ לפטר את קומי יום לפני הפיטורים, וכי הוא הסכים עם ההחלטה. הוא הוסיף כי באחת משיחותיו הראשונות עם התובע הכללי ג'ף סשנס השניים דנו על הצורך במנהיגות חדשה ב-FBI.
בתוך כך, אתמול פורסם ברשת CNN כי עוזרו הוותיק של טראמפ, קית' שילר, המכהן כמנהל המבצעים בחדר הסגלגל (המשרד הרשמי של נשיא ארה"ב), והוא זה שמסר לקומי את מכתב הפיטורים, סיפר לעמיתיו כי הוא מתכוון לעזוב את הבית הלבן. על פי הפרסום, שילר סיפר לעמיתים במהלך השבועיים האחרונים כי בכוונתו לעזוב את הבית הלבן בסוף ספטמבר או בתחילת אוקטובר, וכי הסיבה העיקרית לכך היא כלכלית. שילר משתכר 165 אלף דולר בשנה, פחות מאשר הרוויח לפני כניסתו לתפקיד בבית הלבן.
עזיבתו המתוכננת של שילר מגיעה רק כחודש לאחר שג'ון קלי מונה לראש הסגל בבית הלבן, במטרה להכניס סדר בכאוס ששורר בו. באם שילר יתפטר, הוא יתווסף לרשימה הארוכה של דמויות מפתח שעזבו בפתאומיות את הבית הלבן של טראמפ - בהם ראש הסגל, היועץ לביטחון לאומי, היועץ האסטרטגי הבכיר, שני מנהלי תקשורת ודובר.