ישראל פינת לונדון: שאול בן אדרת עם מתכונים אנגליים
סקונס בשתי גרסאות, פאי רועים וגם חומוס ביתי עם תבשיל שעועית שחורה וזעתר: השף שאול בן אדרת מביא את המטבח הישראלי לממלכה הבריטית
סקונס עם טחינה וסילאן (גרסה מתוקה)
המרכיבים:
2 כוסות קמח תופח
1 חבילת חמאה (100 גר')
1/4 כפית מלח
1 ביצה
1/2 כוס חלב
8 כפות סילאן
4 כפות צנוברים קלויים
1 כף אבקת אפייה
1/4 כוס שמנת מתוקה
להגשה -
4 כפות טחינה גולמית
4 כפות סילאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
- מערבבים היטב את הקמח עם החמאה, המלח, הביצה, החלב, 8 כפות סילאן, צנוברים קלויים, אבקת אפייה ושמנת מתוקה ולשים עד לקבלת תערובת צמיגית שמזכירה פלסטלינה. על משטח מקומח משטחים את הבצק לעובי של 2 ס"מ, וקורצים עיגולים עם כוס או רינג.
- מסדרים את העיגולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בצד להתפחה במשך כ-30 דקות. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות עד שהכדורים תופחים ומקבלים גוון חום-זהוב.
- מוציאים את המאפים מהתנור ומניחים לצינון. כשמהאפים מגיעים לטמפרטורת החדר, פורסים אותם במרכז.
- הגשה - מערבבים את הטחינה עם 4 כפות סילאן, מורחים במרכז הסקונס ומקשטים באבקת סוכר.
סקונס עם חומוס טחון (גרסה מלוחה)
המרכיבים:1 כוס קמח תופח
1 חבילת חמאה (100 גר')
1/2 כוס חלב
1 כף אבקת אפייה
1 כוס חומוס מושרה במים כ-6 שעות, מיובש וטחון במעבד מזון
1 כפית מלח
1/2 כוס שמנת מתוקה
4 כפיות פלפל
1/2 כפית קצח
1 כפית כורכום
1 כפית שומשום
חופן כוסברה טרייה קצוצה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת תערובת צמיגית כמו פלסטלינה. על משטח מקומח משטחים את הבצק לעובי של 2 ס"מ, וקורצים עיגולים עם כוס או רינג.
- מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומניחים בצד להתפחה במשך כ-30 דקות. מכניסים את המאפים לתנור בחום של כ-200 מעלות, ואופים במשך כ-15 דקות עד להתפחה ולקבלת גוון חום-זהוב.
- מוצאים את המאפים מהתנור, מניחים לצינון ומגישים לצד מטבל שמן זית בלסמי.
שפרדס פאי (פאי רועים)
המרכיבים (ל-4 מנות):
500 גר' בשר בקר טחון
100 גר' שומן כבש טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 בצל סגול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
50 גר' עגבניות מיובשות, מושרות במים חמים וקצוצות
1 כפית כמון טחון
1/2 כפית קינמון טחון
4 כפיות טחינה גולמית
4 תפוחי אדמה, מבושלים ומעוכים לפירה גס
1 כוס ציר ירקות או מים
2 עגבניות, פרוסות לטבעות
עלי טימין, לקישוט
אופן ההכנה:
- במחבת חמה מטגנים שומן כבש, בצל ושום במשך כ-5 דקות. מוסיפים למחבת בשר טחון, מלח, פלפל, כמון, קינמון ועגבניות מיובשות ומבשלים במשך כ-15 דקות עד שהבשר מקבל גוון שחום. מוסיפים לתערובת 1/2 כוס ציר ירקות ומערבבים.
- מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם טחינה גולמית וחצי כוס ציר ירקות עד לקבלת תערובת אחידה.
- מסדרים את הבשר בתבנית אפייה, משטחים מעל את הפירה כך שיכסה את כל הבשר ומקשטים עם פרוסות עגבניות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-20 דקות עד שהפירה מקבל ציפוי זהוב מלמעלה. מקשטים בעלי טימין ומגישים חם.
חומוס ביתי עם תבשיל שעועית שחורה וזעתר
המרכיבים (ל-4 מנות):
300 גר' שעועית שחורה, מושרת במים במשך 24 שעות (אם אין שעועית שחורה, אפשר להשתמש במקום בשעועית אדומה או לבנה או בתערובת של שתיהן)
1 בצל אדום קצוץ
6 שיני שום שלמות קלופות
4 כוסות מים או ציר ירקות
1 פלפלון צ'ילי אדום
10 עלי דפנה
4 כפות שמן זית
4 כפות רסק עגבניות
חופן עלי זעתר טריים או אורגנו
1/2 כפית גרגירי כוסברה
1/2 כפית גרגירי כמון
לחומוס -
300 גר' גרגירי חומוס מבושלים
1 כוס טחינה גולמית
1/2 כפית מלח
1 כוס מי נוזלי בישול החומוס
1 מיץ לימון סחוט
להגשה -
5-6 עלי זעתר טריים
מעט שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את תבשיל השעועית - בסיר עם שמן זית מאדים בצל ושום עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את שאר המרכיבים, ומבשלים על אש קטנה במשך כשעתיים עד שהשעועית רכה. אפשר לטחון במעבד מזון חצי מכמות השעועית עד לקבלת מרקם סמיך.
- מכינים את ממרח החומוס - טוחנים את התערובת במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק.
- הגשה - בצלחת הגשה מורחים בתנועת סיבוב 4 כפות חומוס, ומשאירים גומה במרכז. במרכז החומוס יוצקים 4 כפות שעועית מבושלת, ומקשטים עם עלי זעתר טריים ושמן זית.
השף שאול בן אדרת ייקח חלק בפסטיבל TLV in LDN בלונדון, שמטרתו לחזק את הממשק התרבותי-אומנותי בין בריטניה לישראל. הפסטיבל, ביוזמת היזם מארק וורת' והמשרד לנושאים אסטרטגיים, יתקיים על במות מרכזיות בלונדון במשך ארבעה ימים וישתתפו בו שורה של אמנים ישראלים, ביניהם: מרינה מקסימיליאן, נסרין קדרי, אסתר רדא, להקת A-WA, Infected Mushroom, מיומנה, דנה אינטרנשיונל ואחרים.