שתף קטע נבחר
 

החינוך הטכנולוגי - המפתח לעולם התעסוקה העתידי

המשך צמיחת התעשייה הישראלית הנה אפשרית רק אם נמנף את יתרונותיה התחרותיים - הון אנושי טכנולוגי ואיכותי, המלווה ברוח יזמות, מצוינות וחדשנות

כולנו רוצים שהמדינה הקטנה שלנו במזרח התיכון תהיה מעצמת תעשייה וטכנולוגיה מתקדמת, ואנחנו מתענגים על מחמאות שאנחנו מקבלים כמו "מעצמת היי טק" וה"מוח הישראלי", אך בשטח מדינת ישראל רק הולכת ומתדרדרת לאחור בשל המחסור בחינוך טכנולוגי איכותי ל"דור העתיד" שלנו.

 

כיום, לצערנו, ישראל נשרכת מאחור עם פחות מ-40% תלמידי הלומדים במסלולים טכנולוגיים, בעוד שבמדינות האיחוד האירופי, כמעט חצי מתלמידי התיכון לומדים במסלולים טכנולוגיים. גם מסלולי הלימוד הקיימים אינם תמיד מועברים באותה הרמה כמו באירופה, בשל מחסור במורים וציוד מקצועי מתקדם הדרוש להכשרה.

 

התוצאה: התעשייה וההיי-טק הישראלי במגמת הצטמצמות והצמיחה הכלכלית של ישראל במגמת ירידה, בעוד שבמדינות ה-OECD היקף התעשייה רק הולך וגדל, מה שמחזק את היציבות הכלכלית ומאפשר עלייה ברמת החיים של תושבי מדינות אלו.

 

לכן, אם ברצוננו לקחת את גורלנו בידינו - אנחנו חייבים להתחיל ולהשקיע יותר, הרבה יותר, בקידום וטיפוח של החינוך הטכנולוגי בישראל. חינוך זה הוא המפתח לעולם התעסוקה העתידי, אשר מושתת על טכנולוגיה מתקדמת וחדשנית.

 

לא בכדי פועלת התאחדות התעשיינים, למעלה מעשור לקדם ולטייב את החינוך. היא עושה זאת מתוך ראיית חשיבות החינוך הטכנולוגי לכושר התחרות והעלאת הפריון של התעשייה הישראלית ודאגה עמוקה להמשך התפתחותה של התעשייה הישראלית.

 

המשך צמיחת התעשייה הישראלית הנה אפשרית רק אם נמנף את יתרונותיה התחרותיים - הון אנושי טכנולוגי ואיכותי, המלווה ברוח יזמות, מצוינות וחדשנות, אשר יאפשר לישראל להמשיך ולעמוד בחזית הטכנולוגיה העולמית.

 

החינוך הטכנולוגי על כל רבדיו, הנו הבסיס לטיפוח ההון האנושי העתידי ולהמשך צמיחתה של התעשייה הישראלית. הוא אשר מקנה לבוגרים "מפתחות וכלים לחיים", אשר מאפשרים להם להתמודד בצורה מיטבית עם אתגרי העתיד ולהשתלב באופן תורם, איכותי ויצרני, בצבא, באקדמיה ובמשק הישראלי, תוך מיצוי היכולות והכישורים של התלמידים. החינוך הטכנולוגי מאפשר לבוגרים ולבוגרות אפשרויות תעסוקה נרחבות בשכר גבוה, ואפשרויות למוביליות ולהתפתחות מקצועית לאורך הקריירה.

 

150 אלף תלמידים

במסגרת החינוך הטכנולוגי לומדים כיום כ-150 אלף תלמידים במקצועות כגון: הנדסת תוכנה, ביוטכנולוגיה, אלקטרוניקה, חשמל ומכונות, מקצועות הפותחים לבוגרים אפשרויות תעסוקה נרחבות במשק בכלל ובתעשייה הישראלית בפרט.

 

בוגרי המגמות הטכנולוגיות בכיתות י"ב ובוגרי המכללות הטכנולוגיות לטכנאים-הנדסאים הם אלו אשר אפשרו ומאפשרים את הפיתוח, הייצור, התחזוקה והייצוא של התעשיות הביטחוניות והאזרחיות לכל אורך שנות קיומה של המדינה.

 

החינוך הטכנולוגי-מקצועי שינה את פניו לאורך השנים והיום הנו חינוך המאפשר הקניית תעודות והסמכות מקצועיות בצד תעודת בגרות והתנסות מעשית וחווייתית במפעלים ובסדנאות טכנולוגיות מתקדמות כחלק מתוכנית הלימודים, וזאת מתוך מטרה להתאים ולחבר בין מערכת החינוך לעולם העבודה של מחר.

 

המערכת מאפשרת לכלל התלמידים, מצטיינים וגם שאינם מצטיינים, או שלא הצליחו בעבר במערכת החינוך העיונית, למצוא מסלול חלופי אשר מקנה להם מקצוע יחד עם החינוך הרגיל, אשר פותח בפניהם אופק תעסוקתי עתידי.

 

ולכן, אין ספק שישנה חשיבות לאומית ראשונה במעלה להמשיך ולפעול להגדלת היקפי הלומדים בחינוך הטכנולוגי; הן לטובת עתידם של בוגרי מערכת החינוך והן לטובת המשק והתעשייה הישראלית.

 

הכותב הוא נשיא התאחדות התעשיינים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ניצן דרור
שרגא ברוש
צילום: ניצן דרור
מומלצים