שר ההגנה האמריקני: "לא מעוניינים להשמיד את צפון קוריאה אך מסוגלים לכך"
בתגובה חריפה לניסוי הצפון קוריאני בפצצת מימן שיצרה רעידת אדמה חזקה, אמר מזכיר ההגנה ג'יימס מאטיס כי "כל איום על ארצות הברית, הטריטוריות תחת חסותה או בעלות בריתה ייענה בתגובה צבאית נרחבת". טראמפ נשאל אם יתקוף, והשיב: "נראה"
מזכיר המדינה האמריקני ג'יימס מאטיס אמר אמש (יום א') בתגובה לניסוי הצפון קוריאני בפצצת מימן כי "ארה"ב לא מעוניינת להשמיד את צפון קוריאה, אך יש לה אפשרויות רבות לעשות זאת". לדבריו, "כל איום על ארצות הברית, הטריטוריות תחת חסותה או בעלות בריתה ייענה בתגובה צבאית נרחבת שתהיה יעילה ומוחצת". מאטיס אמר כי לארצו "אפשרויות צבאיות רבות" וכי נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ רצה לשמוע על כולן.
מאטיס, שהגיע לבית הלבן, אמר כי לארצות הברית יש יכולת להגן על עצמה ועל בעלות הברית דרום קוריאה ויפן מפני כל מתקפה. הוא ציין כי לארצות הברית אין שאיפה ל"השמדה מוחלטת" של צפון קוריאה, אך הוסיף: "יש לנו הרבה אמצעים לעשות זאת".
טראמפ עצמו נשאל מוקדם יותר על ידי כתב אם הוא מתכוון לתקוף את צפון קוריאה, והגיב בקצרה: "נראה".
לאחר שערכה את הניסוי בפצצה הודיעה צפון קוריאה כי הוא הסתיים "בהצלחה מוחלטת", וכי מדובר ב"פצצה שאפשר להרכיב על טיל בליסטי בין-יבשתי" - איום ברור על ארה"ב ועל שאר אויבותיה של פיונגיאנג.
זהו הניסוי הגרעיני השישי בתולדות צפון קוריאה. את הניסוי הראשון שלה בפצצת מימן ערכה צפון קוריאה בשנה שעברה.
פצצת מימן היא פצצה גרעינית שכוח ההרס שלה גדול פי מאה משל פצצה אטומית כמו זו שנחתה על העיר היפנית הירושימה במהלך מלחמת העולם השנייה. פצצות מימן נוסו כמה פעמים במהלך ההיסטוריה, אולם מעולם לא נעשה בהן שימוש בזמן מלחמות או סכסוכים מזוינים. פצצת מימן מכילה קרינה חזקה מאוד שפוגעת בכל מה שנמצא ברדיוס של כמה קילומטרים.
בהודעה הרשמית בטלוויזיה הצפון קוריאנית אמרה המגישה כי את הניסוי בפצצת המימן הורה לעשות המנהיג קים ג'ונג און וכי זהו "צעד משמעותי" להשלמת תוכנית הגרעין של צפון קוריאה.
בעקבות הניסוי הודיעה דרום קוריאה כי היא מכנסת את המועצה לביטחון לאומי לישיבה מיוחדת, ויפן מסרה כי הניסוי הגרעיני הוא התפתחות "בלתי מתקבלת על הדעת". מארצות הברית, שנשיאה דונלד טראמפ מנהל חזית מול צפון קוריאה, טרם נמסרה תגובה. יפן כבר הודיעה כי בעקבות הניסוי תקדם סנקציות חדשות נגד צפון קוריאה וכי הן יכללו הגבלות על סחר במוצרי נפט.