בן 5 לא הולך לגן בגלל בירוקרטיה
ויקי יחזקאל המתינה שמונה חודשים כדי להגיע עם בנה לאבחון התפתחותי, במטרה להכניסו לגן המותאם לילדים עם קשיים בדיבור. בגלל שהאישור לא הגיע בזמן נמסר לה שהילד יצטרף לגן רגיל, והיא החליטה להשאירו בבית. משרד החינוך: "בשנה הבאה מצבו ייבחן מחדש"
יונתן יחזקאל, ילד בן חמש מפתח-תקווה, זקוק לגן צוותי המותאם לילדים שיש להם איחור התפתחותי בדיבור, אך הוא לא נכנס לגן ב-1 בספטמבר בגלל בירוקרטיה. "בשביל לגשת לוועדה ולקבל גן צוותי צריך להביא אישור מהתפתחות הילד דרך קופת חולים", מספרת אמו, ויקי יחזקאל באולפן ynet. "כדי לקבל תור לאבחון צריך להמתין שמונה חודשים כי יש עומס".
בשנה שעברה יונתן היה בגן רגיל, ולדברי אמו זו לא מסגרת שמתאימה לו. "בגיל שנתיים שמנו לב שהוא לא מדבר מספיק. בונה משפטים לא בהתאם לגילו ולקחנו אותו לקלינאית תקשורת פרטית, שמאז הוא מטופל אצלה.
"זו הייתה שנה ראשונה שלו בגן עירייה ופשוט הגשנו את הטפסים מאוחר למשרד החינוך, והם לא מוכנים לעלות אותו לוועדה מיוחדת. כלומר הוא צריך להיכנס לגן רגיל, יחד עם עוד 35 ילדים ולחוות יום-יום את הקושי. כרגע הוא בבית עד שנמצא פתרון מתאים".
ורד וינדמן מנכ"לית המועצה לשלום הילד, מסבירה: "מצד אחד אומרים חברי הכנסת, וזה גם מגובה במדע, שהגיל הרך הוא הגיל הכי חשוב להתפתחות. מצד שני, גם במשרד החינוך וגם משרד הבריאות שמים רגליים כי אין מספיק מכונים להתפתחות הילד, יש תורים ארוכים, ואין את הזכות הבסיסית של כל ילד להתפתח ולמצות את הפוטנציאל שלו לזה כי אנחנו כמדינת ישראל שמים רגליים בדרך".
ממשרד החינוך נמסר: "התלמיד משובץ בגן אשר יתן מענה מיטבי לצרכיו. בשנה הבאה מצבו ייבחן מחדש".
מקופת חולים מכבי נמסר: "מדיניות ועדות ההשמה של משרד החינוך היא שרק רופא התפתחותי יכול לקבוע מה הצורך של הילד. זו טעות והתרענו על כך מספר רב של פעמים. מדיניות זו גורמת לתורים ארוכים ופוגעת ביכולת מערכת הבריאות להעניק טיפול זמין יותר לילדים. מכבי קוראת לבצע שינוי יסודי בתחום התפתחות הילד ובקשר בין מערכת החינוך למערכת הבריאות. צוות מכבי ימשיך להעניק טיפול מסור לילד ולסייע ככל שנוכל".