שתף קטע נבחר

 

צבא מיאנמר מבצע טיהור של מוסלמים: "עבודה שלא סיימו במלחמת העולם ה-2"

87 אלף פליטים בני רוהינגה מוסלמים ברחו לבנגלדש ועוד 20 אלף נמצאים בשטח הפקר בין המדינות מאז פרוץ האלימות הקשה במדינת ראקין לפני יותר משבוע. צבא מיאנמר מואשם בביצוע מעשי זוועה נגד המיעוטי המוסלמי ובהצתת כפריו, ואילו הוא טוען: המורדים המוסלמים הם אלה ששרפו בתיהם

 

בני רוהינגה בורחים ממיאנמר בהמוניהם    (רויטרס)

בני רוהינגה בורחים ממיאנמר בהמוניהם    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

ארגון האו"ם מסר היום (יום ב') ש-87 אלף פליטים, רובם בני רוהינגה מוסלמים, ברחו ממיאנמר לבנגלדש השכנה מאז פרוץ האלימות הקשה בארצם ב-25 באוגוסט.

 

עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

גופות ילדים במים ואלפי פליטים. המשבר המדמם של אסיה

 

בקהילה הבינלאומית מאשימים את מיאנמר, מדינה עם רוב בודהיסטי, ברדיפת בני הרוהינגה ואף ברצח עם. בימים האחרונים הולך וגובר הלחץ על בנגלדש שעוד קודם לכן היו מחנות הפליטים בה מאוכלסים יתר על המידה בפליטים ממינאמר.

 

הצבא מצית כפרים שלמים. תיעוד של בתים שהוצתו במיאנמר ()
הצבא מצית כפרים שלמים. תיעוד של בתים שהוצתו במיאנמר
הנהירה העצומה של בני המיעוט המוסלמי לעבר בנגלדש השכנה באה אחרי שמורדים מוסלמים מבני הרוהינגה תקפו לפני יותר משבוע את כוחות הביטחון של מיאנמר במחוז ראקין שבצפון המדינה. מאז מתנהלת באזור לחימה עזה בין הצדדים. לפי האו"ם, בנוסף לעשרות אלפי הפליטים שעברו לבנגלדש, יש 20 אלף בני רוהינגה נוספים ששוהים שוהים בשטח הפקר בין שתי המדינות האסייתיות וממתינים להיכנס לבנגלדש.

 

המורדים תקפו והצבא נקם במבצע ברוטלי

האלימות האחרונה במחוז ראקין מהווה הסלמה דרמטית בסכסוך שפרץ במיאנמר בחודש אוקטובר 2016, כששורה של תקיפות קטנות של מורדים בני רוהינגה נגד עמדות של כוחות הביטחון הובילה לתגובה צבאית גדולה שלטענת ארגוני זכויות אדם וגורמים בקהילה הבינלאומית הייתה מופרזת ולא פרופורציונלית.

 

השלטונות במיאנמר לא מעניקים אזרחות לבני רוהינגה ומחשיבים אותם למהגרים לא חוקיים, אף שאלה טוענים לקשר חזק למקום זה כמה מאות שנים.

 

העיתון הבריטי "גרדיאן" חשף שמיאנמר מונעת מכל סוכנויות הסיוע של האו"ם להעביר אספקה חיונית של מזון, מים ותרופות לאלפי אזרחים נואשים שנקלעו לאזור שבו מבצע צבא מיאנמר קמפיין צבאי ברוטלי, שכולל בין היתר שריפת כפרים.

 

ממשלת מיאנמר מונעת העברת סיוע הומניטרי

אחד ממשרדי האו"ם במיאנמר מסר לעיתון הבריטי שאספקות הסיוע הושעו "משום שהמצב הביטחוני והגבלות התנועה של הממשלה לא מאפשרים לנו לחלק סיוע". עוד נמסר ש"האו"ם נמצא בקשר קרוב עם הרשויות כדי להבטיח שמבצעים הומניטריים יתחדשו במהירות האפשרית".

 

צבא מיאנמר מואשם בביצוע מעשי זוועה נגד בני רוהינגה המוסלמים ועשרות אלפים מהם ברחו כאמור לבנגלדש השכנה, חלקם סובלים מפציעות ירי לאחר שכוחות צבא מיאנמר פתחו לעברם באש. פליטים בני רוהינגה שהצליחו להגיע בשבוע האחרון לבנגלדש סיפרו על מקרי טבח מזעזעים בכפרים שלטענתם נכבשו על ידי חיילים והועלו באש. עשן שחור גדול נראה מיתמר מיישובים קטנים שבהם התגוררו בני רוהינגה בסמוך לגבול עם בנגלדש. ממשלת מיאנמר מאשימה את המורדים בהצתת הכפרים הבתים שלהם ומאשימה אותם בהרג בודהיסטים והינדים.

 

המחזה שרואים מבנגלדש: יישוב שעולה באש במיאנמר שבו התגוררו בני רוהינגה (צילום: AP) (צילום: AP)
המחזה שרואים מבנגלדש: יישוב שעולה באש במיאנמר שבו התגוררו בני רוהינגה(צילום: AP)
תמונות לוויין חדשות מראות כמה מאות מבנים שעולים האש במדינת ראקין. כך מסר אתמול ארגון זכויות האדם Human Rights Watch. התיעוד מהכפר צ'יין קאר לי שבו מתגוררים בני רוהינגה מוסלמים מראה 700 מבנים שרופים וכמעט כפר שלם הרוס. ארגון זכויות האדם קרא לממשלת מיאנמר להעניק בדחיפות גישה לפקחים עצמאים כדי שיקבעו את מקורות השריפות ויבדקו את הטענות להפרות חמורות של זכויות אדם נגד בני רוהינגה.

 

"צבא מיאנמר מבצע טבח המוני בבני רוהינגה"

"צילום הלוויין החדש מראה את ההרס המוחלט של כפר מוסלמי ומעורר דאגות חמורות מרמת ההרס במדינת ראקין הצפונית שעלולה להיות חמורה יותר ממה שחשבו בתחילה", אמר פיל ריצ'רדסון, סגן מנהל אזור אסיה בארגון Human Rights Watch. "מדובר באתר אחד מתוך 17 אתרים שאיתרנו שיש בהם שריפות".

 

רמטכ"ל צבא מיאנמר מסר שבעימותים שפרצו בין כוחות הביטחון לבין מורדים בני רוהינגה נהרגו קרוב ל-400 בני אדם, בהם 370 בני המיעוט המוסלמי. בצבא מיאנמר טוענים שהמבצע הצבאי הגדול נועד לחסל את המורדים המוסלמים, אולם ארגוני זכויות אדם טוענים למקרי טבח המוניים של בני רוהינגה באחריות צבא מיאנמר. לטענתם, את הטבח מבצעים שוטרים, חיילים וכנופיות של בודהיסטים ממחוז ראקין.

 

פליטים בני רוהינגה בבנגלדש (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פליטים בני רוהינגה בבנגלדש(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

מנהיגת מיאנמר בפועל, אונג סן סו צ'י, מואשמת בחוסר מעש. הפגנת מוסלמים בג'קרטה, אינדונזיה, למען בני הרוהינגה  (צילום: AP) (צילום: AP)
מנהיגת מיאנמר בפועל, אונג סן סו צ'י, מואשמת בחוסר מעש. הפגנת מוסלמים בג'קרטה, אינדונזיה, למען בני הרוהינגה (צילום: AP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

העיתון "וול סטריט ג'ורנל" דיווח שרמטכ"ל צבא מיאנמר, מינג אונג אליינג, הבהיר בסוף השבוע שכוחות הביטחון לא מתכוונים להפסיק את המבצע שלהם במדינת ראקין ואמר שמדובר ב"עבודה שלא סיימו אותה עוד במלחמת העולם השנייה". לדבריו, הצבא מבצע את חובתו הפטריוטית לשמור על גבולות מיאנמר ולמנוע ממורדים בני רוהינגה לבסס את שליטתם במחוז ראקין. מפקד צבא מיאנמר סיפר שב-1942 חברו בני רוהינגה מוסלמים לכוחות הבריטיים הנסוגים והתעמתו עם בודהיסטים מקומיים תושבי ראקין. עשרות אלפי בני אדם נהרגו בניסיון של בני רוהינגה להקים לעצמם מדינה באזור. "לעולם לא ניתן לדבר כזה לקרות שוב", אמר רמטכ"ל צבא מיאנמר. לאחר קבלת העצמאות מבריטניה, בני רוהינגה שחיו במיאנמר לא קיבלו אזרחות ורשויות המדינה התייחסו אליהם כבנגלים - מהגרים לא חוקיים מבנגלדש.

 

הטיפול ב-1.1 מיליון בני רוהינגה במיאנמר, מדינה שרוב התושבים בה בודהיסטים, הוא האתגר הגדול ביותר שאיתו מתמודדת מנהיגת המדינה אונג סן סוצ'י, כלת פרס נובל לשלום ולשעבר מנהיגת האופוזיציה. במערב מתחו ביקורת על סו צ'י ומאשימים אותה שאינה יוצאת להגנת המיעוט המוסלמי הנרדף במיאנמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פליטים בני רוהינגה בבנגלדש
צילום: AFP
מומלצים