מנכ"ל טק מהינדרה: "הודו יכולה לייצר מיליארד לקוחות לחברות מישראל"
לאחר ביקורו של ראש ממשלת הודו בישראל, נחת אצלנו גם סי.פי גורנאני - מנכ"ל הקונצרן ההודי הענק לשירותי מחשב ותקשורת, "טק מהינדרה". בראיון לאולפן ynet הוא סיפר מה ניתן להרוויח משיתוף הפעולה ההודי - ישראלי בהייטק. צפו
ביקורו של ראש ממשלת הודו, מודי נרנדרה, הביא לישראל והיישר לאולפן ynet את אחד מבכירי אנשי העסקים ההודים, מנכ"ל קונצרן הענק לשרותי מחשב ותקשורת ''טק מהינדרה'', סי.פי גורנאני. מדובר בחברה המעסיקה בעולם כ-120,000 עובדים בלמעלה מ-100 מדינות, ואשר רכשה בישראל את חברת לידקום וכן חלק מפעילות חברת קומברס.
בנוסף, החברה מעוניינת להקים מערכות מחשוב לבנקים ומוסדות פיננסיים בישראל, ולצורך כך נפגש גורנאני במהלך ביקורו עם בכירים מצמרת מערכת הבנקאות בישראל. צפו בראיון שהתקיים באולפן ynet:
אתה איש העסקים ההודי הראשון שמגיע לישראל אחרי הביקור של ראש הממשלה. מדוע הגעת?
גורנאני: "אני חושב ששתי המדינות רואות בשיתוף פעולה הזה כ"עין תחת עין" - הודו בעד ישראל, וישראל בעד הודו, ישראל אירחה את ראש הממשלה שלנו והמשלחת שלנו בצורה נפלאה, ואני חושב שיש הרבה עבודת המשך לעשות במישור העסקי".
איזו תועלת ניתן להפיק משיתוף הפעולה בין הודו לישראל?
"קודם כל שיתוף פעולה אקדמי עם האוניברסיטאות כאן. יש לכם כאן כוח עבודה מאוד צעיר, עצמאי ומוכשר ביותר. אם נשתף פעולה עם האוניברסיטאות, אז נוכל לקדם השכלה, מחקר, וכמובן נוכל להשתמש בכישרון הישראלי הייחודי".
"אנחנו יכולים לספק שוק של 1.2 מיליארד איש ל-8 מיליון איש שלכם, אז סטארט אפ שישתף פעולה איתנו, כאשר אנחנו משמשים כמשלבי מערכות,
לדעתי יש כאן רווח לשני הצדדים".
"אנחנו נוכל לעזור לענף הטכנולוגיה שלכם, לבנקים שלכם, למנפיקות כרטיס האשראי שלכם, יש עוד הרבה עבודה שאפשר לעשות ביחד".
ישראל, ככל הנראה, רוצה למצוא שירותים "זולים" בחוץ, בהודו או במזרח אירופה, האם זול יותר לשכור עובדים בהודו?
"לדעתי אנחנו טובים יותר, ובכל מקרה אנחנו אזרחים גלובליים, לדוגמה, כל העובדים שלי בישראל, הם במהותם אזרחים ישראלים, אבל אם הם זקוקים לעזרה כלשהי, טק מהינדרה מעסיקה 110 אלף איש ברחבי העולם, אם הם זקוקים לעזרה נוספת, העבודה שלי היא לספק להם עזרה נוספת. זה לא רק מחיר זול, זה עניין של איכות, מהירות, והוצאה לפועל של פרויקט כאשר שתי החברות מרוויחות".
חברת טק מהינדרה ספגה ביקורת לפני מספר חודשים לאחר שהתפרסמו דיווחים ברשת כי החברה הקפיאה העלאות שכר לעובדים ותיקים, ובמקביל דווח על פערי שכר גבוהים מאוד בתוך החברה, כאשר לפי הדיווח ב"בלומברג" המנכ"ל גורנאני הרוויח ב-2016-2017 פי 3,500 יותר משכר העובד הממוצע בחברה.