שחקן הפוקר הישראלי שכבש את אירופה - עם כובע ארנב
אייל שמחון זכה בתחרות המיין איבנט הראשונה ברוטרדם של סבב הפוקר הבינלאומי, וגרף כמעט 100 אלף אירו. האיש שכבר עשה לעצמו שם בזכות התחפושות הצבעוניות איתן הוא משחק מסביר: "זה גורם לאנשים להיפתח אליי אוטומטית, דבר שמאפשר לקרוא אותם יותר בקלות"
ההצלחה הישראלית בעולם הפוקר נמשכת. לאחרונה סיפרנו לכם על שי צור וגם על בן מאיה, שזכו בצמידים בתחרות יוקרתיות של סבב הפוקר, אבל הם לא לבד. ישראלים רבים משתתפים ביותר ויותר תחרויות ברחבי העולם, והפעם הגיע תורה של דמות מיוחדת להביא כבוד. תכירו את אייל שמחון (33).
השבוע התקיים לראשונה פסטיבל בינלאומי של סבב הפוקר העולמי ברוטרדאם, הולנד. שמחון הגיע לשלושה שולחנות גמר במהלכו, התעלה על עצמו במיין אבנט, הטורניר המרכזי של הפסטיבל ונשאר אחרון בשולחן האחרון כדי לגרוף 94,349 אירו! בניגוד לטורנירי הסבב בארה"ב, שמחון גם לקח בסיום טבעת יוקרתית במקום צמיד.
שמחון היה בטירוף בשולחן הגמר. הוא לבדו הדיח שישה משמונת מתחריו, ואי אפשר היה להוריד ממנו את העיניים. ולא רק בגלל יכולת המשחק. שמחון הפך ללהיט של התחרות בזכות כובע הארנב הוורוד שלבש, שהצליח להבליט אותו מעל כולם.
טוב, אייל, אתה חייב להסביר לנו את הקטע הזה.
"כובע הארנב הוא חלק מאוסף לא קטן של תחפושות שאני עושה בהן שימוש בטורנירים בחו"ל - תחפושת קקי, חזיר, דרקון, דביבון וכו'. מצד אחד, זה מביא הרבה כיף לשולחן ומצחיק את שאר השחקנים (כולל אותי כמובן), מה שגורם לאנשים להיפתח אליי אוטומטית, דבר שמאפשר לקרוא אותם יותר בקלות. מצד שני אני חושב שזה נותן יתרון אסטרטגי. בגלל התחפושת אנשים נוטים לזלזל ביכולות הפוקר שלי ויש לי תדמית של שטותניק, מה שלא תמיד מתברר כנכון".
הטורניר קיבל הרבה יוקרה בזכות המילים "מיין אבנט". התחרות הייתה אימתנית?
"זה היה הפילד הקשה ביותר ששיחקתי בו. שולחן הגמר כלל את אחד משחקני הטורנירים המבטיחים בעולם, שרק שבוע לפני כן זכה ב-430 אלף אירו בברצלונה, מקצוען לייב עם סך זכיות של יותר מ-2.5 מיליון בקריירה, ועוד 3 שחקני אונליין שמתפרנסים מפוקר. אז לפחות לפי שולחן הגמר - זו התחרות הקשה ביותר ששיחקתי בה".
ובאיזה ראש הגעת אליה?
"כל טורניר הוא מרגש ותחרותי, אם משחק עם חברים או משחק עם אחיינים שלי - אני לא מוותר אפילו להם - ובמיוחד טורנירים גדולים. אני תמיד משתדל להיות באיזי ולשדר קלילות בדומה לאג'נדה שלי - לעולם לא אשחק בשולחן שסכום הכניסה אליו יסכן את היציבות הכלכלית שלי. ידעתי שזה שלי כשנותרו חמישה שחקנים אחרונים".
שמחון מספר: "אני תמיד ממשיך ללמוד, בין אם זה בקורסים באקדמיה לפוקר או בין אם זה עם מאמן אישי. אני לא רוצה להפוך את זה למקצוע, כי בסופו של דבר יש לי את העבודה הכי שווה בעולם: מנהל התוכן של 888פוקר. אבל כן יש לי מטרה משעשעת: לשבור את השיא העולמי של מספר המדינות הרב ביותר בהן שחקן עשה קשאאוט בטורניר. השיא היום עומד על כ-25 מדינות, הספירה שלי עומדת על 9".
ומתי תרים טורניר כזה בישראל?
"מאוד הייתי רוצה. ב-2007 ארגנתי את טורניר הפוקר הראשון במכללת ספיר,
שאגודת הסטודנטים עמדה מאחוריו. דמי הכניסה לטורניר היו עשרה שקלים, והגיעו 70 סטודנטים. לצערי, מצב הפוקר בארץ הוא כבר לא בתחום האפור. למרות שמאוד הייתי רוצה לארגן, המדינה אינה מאפשרת שהפוקר יהיה חוקי בארץ. אין לה אינטרס שפוקר יהיה חוקי מכיון שזה יפגע בשני המפעלים הכי גדולים שלה: מפעל הפיס והמועצה להסדר ההימורים בספורט".
ותהייה אחרונה - למה שיחקת שם דווקא עם הדרכון השווייצרי?
"אני מטייל הרבה בעולם, ומתוך נוחות משתמש בדרכון האירופי, מה גם שההורים שלי הרבה יותר רגועים כשאני לא מציג את זה שאני ישראלי. גם ככה עדיין קשה להם עם הפוקר לפעמים, אז אם ככה אני יכול להסיר דאגה, אז למה לא?"