שתף קטע נבחר

וילה מהמאה ה-19 בירושלים קמה לתחייה

שנה חדשה, מלון חדש: מלון "וילה בראון" ייפתח מחר בירושלים. קיבלנו הצצה ראשונה למבנה המסקרן מהמאה ה-19, שהפך ממקום מפגש האליטה בבירה למלון בוטיק. צפו

 

פתיחת מלון "וילה בראון" בירושלים    (צילום: אלי מנדלבאום)

פתיחת מלון "וילה בראון" בירושלים    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

במרכז ירושלים, לא רחוק מכיכר ציון, ייפתח מחר (יום חמישי) מלון וילה בראון. מאחורי מלון הבוטיק בן 24 החדרים עומד סיפור מרתק, ששולב בעיצוב המלון. הבניין נבנה בסוף המאה ה-19 עבור משפחתו של רופא יהודי עשיר ושימש בשעתו כמקום מפגשה של האליטה החברתית הירושלמית.

מבנה עתיק מהמאה ה-19 שהפך למלון בוטיק בי"ם ()
מבנה עתיק מהמאה ה-19 שהפך למלון בוטיק בי"ם

הווילה עברה מאז גלגולים רבים, שומרה, הורחבה בשתי קומות נוספות ולאחרונה הותאמה לשמש כמלון בוטיק, המחזיר אותה לימי הזוהר שלה.

 

לחזור בזמן

עיצוב המלון שואב את השראתו מהחיבור בין מזרח למערב ומחבר בין התקופות הנוסטלגיות שעבר הנכס: התקופה העות'מנית, המנדט הבריטי והאקלקטיות של ימינו. השימוש באבן ירושלמית, קשתות אבן, חלונות גדולים, שטיחים, ריהוט וינטג' וגוונים עזים של סגול ואדום משמרים את הסגנון הירושלמי האותנטי, משרים תחושה של מסע בזמן ומשתלבים בהרמוניה עם העיצוב העכשווי.

עיצוב שמחבר בין תקופות העבר להיום ()
עיצוב שמחבר בין תקופות העבר להיום
  

המלון ממוקם ברחוב הנביאים 54, בלב הקוסמופוליטי של ירושלים. בין בתי הקפה, המוזיאונים והמסעדות של מרכז העיר ובמרחק של מספר דקות הליכה מהעיר העתיקה. המלון ממוקם בשכנות למגרש הרוסים ולאקדמיה לעיצוב ולאומנויות "בצלאל" ונהנה מהנוף של הכנסייה האתיופית האורתודוכסית.

 

"לא חוויה של מלון סטנדרטי"

המלון כולל 24 חדרים, בית קפה, "Cave Bar"- בר הממוקם בבאר המים המקורית של הווילה - וספא. שף המלון הוא ישי שופן, ועל הייעוץ הקולינרי אמון השף מאיר אדוני. ארוחת הבוקר, שעת התה, הבר והספא פתוחים גם לאורחים מן החוץ, וניתן להזמין חבילות בילוי יומי במלון, ללא לינה.

ארוחת הבוקר - פתוחה גם לקהל הרחב ()
ארוחת הבוקר - פתוחה גם לקהל הרחב
 

כמו כן מתקיימים בווילה אירועים פרטיים המשיבים אותה לימי הזוהר שידעה בסוף המאה ה-19, עת שימשה כמעוז החברה הגבוהה של ירושלים ואירחה מסיבות, נשפים ואירועי חברה.

 

ליאון אביגד, מבעלי רשת בראון, מספר כי העיצוב הייחודי של המקום משלב אלמנטים שמאפיינים את מגוון האוכלוסיות בעיר: "הבניין שהוקם על ידי דוקטור יצחק דרבלה במאה ה-19 נתן לנו השראה, והמטרה שלנו הייתה להחיות את הבניין".

הבניין שהוקם במאה ה-19 נתן השראה להחיות אותו מחדש ()
הבניין שהוקם במאה ה-19 נתן השראה להחיות אותו מחדש

"חוויה אותנטית, לא של מלון סטנדרטי" ()
"חוויה אותנטית, לא של מלון סטנדרטי"

"השארנו את הפסנתר והכינור של בעלי הבניין ואספנו את הפרטים משוקי פשפשים ומחנויות יוקרה. יש לנו דלפקי קבלה שרכשנו במאה שערים ששימשו במקור כדלפקי תפילה, מגשים שהבאנו ממזרח העיר ועוד", מספר אביגד ומוסיף כי "המטרה שלנו לתת חוויה אחרת, לא של מלון סטנדרטי".

הבר שנבנה בתוך באר המים, CAVE BAR ()
הבר שנבנה בתוך באר המים, CAVE BAR
 

על מלאכת השימור פיקחו האדריכל נחום מלצר והאדריכלית גלית שיפמן בר נתן. אדריכלית הפרויקט היא אדר מיקי כהן מגן. על תכנון הפנים אמון מוריס אלגזי ועל עיצוב הפנים אחראים אריאלה גלוק וליאון אביגד.

  

מלון וילה בראון בירושלים הוא החמישי של רשת מלונות בראון, מותג בינלאומי שנוסד ב-2003 בתל אביב. לרשת, שבעליה הם ליאון אביגד, ניצן פרי וניר וייצמן, שלושה מלונות נוספים הממוקמים בתל אביב (Brown TLV ,Brown Beach House ,Poli House) ובקרואטיה (Brown Beach House Croatia). מלון נוסף (Dave, Son of a Brown) מיועד לצעירים וייפתח בחודש הבא ברחוב גורדון בתל אביב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
וילה בראון: שימור על קווים ועיצובים מתקופות שונות בעבר בשילוב מודרניות
מומלצים