שתף קטע נבחר

 

עשרות הפגינו מול בית השופטת: "חיות, תחזירי את השפיות"

תושבי דרום ת"א הפגינו לראשונה מול ביתה של נשיאת העליון הבאה, במחאה על פסיקת בג"ץ בנושא המסתננים, וקראו: "לעולם לא היית נותנת למסתננים להסתובב כאן ברחובות צפון תל אביב. הגענו לבקש צדק לשכונות"

 

תושבי דרום תל אביב מול בית הנשיאה חיות    (צילום: מוטי קמחי)

תושבי דרום תל אביב מול בית הנשיאה חיות    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

עשרות מתושבי דרום תל אביב, הפגינו הערב (שבת) בשכונת צהלה בעיר, מול ביתה של נשיאת בית המשפט העליון המיועדת אסתר חיות, במחאה על החלטות בג"ץ האחרונות שלטענתם נותנות עדיפות לקהילת הזרים מאפריקה על חשבונם. המפגינים הקימו סוכה מול ביתה של חיות ונשאו שלטים שעליהם נכתב בין היתר: "גם ליהודי יש זכויות אדם", "אסתר חיות - תחזירי את השפיות", "צדק לדרום תל אביב" ועוד. זו ההפגנה הראשונה מול בית חיות, לאחר שבשבועות קודמים מחו מפגינים מול ביתה של הנשיאה היוצאת, מרים נאור.

 

מובילת ההפגנה, הפעילה החברתית שפי פז, הסבירה כי "לקראת סוף אוקטובר תעביר מרים נאור את תפקיד לידיה של אסתר חיות, אבל אנחנו לא מחכים. כבר השבוע נבוא לפתח ביתה ונדרוש לשים קץ לדיקטטורה השיפוטית", אמרה.

 

לדבריה, "העליונים תמיד גרים בשכונות היפות והשקטות האלה, שבהן אין סימן לעוני ולמצוקה, שבהן לא מתגודדים ברחובות מסתננים שיכורים, שבהן לא מפנים אנשים מבתיהם, רחוק-רחוק וגבוה-גבוה מהעם. מי באמת שולט במדינה? העם הריבון? הכנסת הנבחרת? הממשלה? או חבורה של אליטה יהירה? האליטה הזו מנסה להשליט עלינו את ערכי העולם 'הנאור', שרק מחכה לרגע שמדינת ישראל תתאדה ותתפוגג".

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

המפגינים מול ביתה של השופטת חיות  (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המפגינים מול ביתה של השופטת חיות (צילום: מוטי קמחי)
 

פז, מובילת מחאת תושבי דרום תל אביב, ספרה כי "שלשום הגיעה חבורה של מסתננים שגנבו מסוכות של תושבי דרום תל אביב מכל מה שהיה בפנים. למה? כי ככה בא להם. אתמול בערב יצאנו לשטח להסתובב בנווה שאנן ובדרך הביתה ראינו ניידות ומשטרות. ירדנו והתחלנו לצלם, תוך שנייה הם שכחו שיש מישהו מדמם ונשים צורחות, וחבורת המסתננים התחילה לקרוא לעברנו, 'זאת לא המדינה שלכם', 'אין לכם מדינה בכלל' ו-'תחזרו למרוקו'. הם איימו עלינו בערבית וגם לשוטר שעמד לידם אמרו, 'תחזור למרוקו'. אי אפשר להמשיך עם זה. עד כאן".

 

אחד ממובילי מאבק שכונות דרום תל אביב, דורון אברהמי, אמר: "בג"ץ לא מבדיל מי הם האזרחים ומי הם המסתננים. הגיע הזמן שבג"ץ יבין את זה שאנחנו לא נוותר, אנחנו כאן כדי לנצח. מי שלא מבין את זה היום, יבין את זה מחר. לא נעזוב את השכונות ולא נוותר. הכיבוש שלהם לא יימשך. התחלנו עם נאור, עכשיו זאת חיות, ונמשיך עם כל נשיא אחר שיגיע. אנחנו ננצח".

 

אלון שוורצר מ"אם תרצו" אמר בהפגנה: "אחרי שבועיים שלא הפגנו נגד בג"ץ, ראינו שנשיאת בית המשפט העליון מרים נאור לא הדליקה לנו את האור. נאור היא היסטוריה ואנחנו כאן כי הנשיאה הבאה הולכת להיות אסתר חיות. אנחנו אומרים לה: את לעולם לא היית נותנת למסתננים להסתובב כאן ברחבות צפון תל אביב ולכן הגענו עד כאן, לבקש צדק לשכונות".

 

בפסיקת בג"ץ מסוף חודש אוגוסט נקבע כי לא ניתן לכלוא מסתננים ליותר מ-60 ימים, גם אם הם מתנגדים ל"גירוש מרצון", אך אין מניעה להרחיק מסתננים מישראל למדינה שלישית. בכך קיבל הרכב של חמישה שופטים בבית המשפט העליון באופן חלקי את הערעור שהגישו אזרחים זרים וארגוני זכויות אדם. בפסיקתם, הגבילו מאוד השופטים את היכולת של המדינה לכפות גירוש על מי שמתנגד לכך באמצעות מאסר ממושך. 

 

בית המשפט קבע כי לא הוכח שהמדינה השלישית שאליה יורחקו המסתננים אינה בטוחה וכי המנגנונים שהנהיגה המדינה לביקורת ולפיקוח על הליך ההרחקה ועל היחס שלו זוכים המורחקים במדינה השלישית מספקים. פסק הדין קובע כי אסור להחזיק מסתננים במעצר יותר משישים ימים. אחרי שישים ימים ניתן להמשיך להחזיק אנשים במשמורת רק כאשר האדם אינו משתף פעולה עם הרחקתו או כאשר יש סכנה לציבור. השופטים קבעו כי סירוב לעבור למדינה שלישית אינו מהווה אי-שיתוף פעולה עם הרחקתו, כך שאם אדם מסרב להיות מורחק למדינה שלישית - לא יהיה ניתן להשאיר אותו במעצר. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
מפגינים בצפון העיר
צילום: מוטי קמחי
מומלצים