שתף קטע נבחר

 

הנהלת נגב קרמיקה: המפעל בירוחם ייסגר, 140 עובדיו יפוטרו

מנכ"ל קבוצת נגב הודיע הבוקר לעובדי המפעל בירוחם על הכוונה לסגור אותו. הוא כתב לעובדים כי המפעל מפסיד שני מיליון שקלים מדי חודש בעיקר בשל הייבוא: "אבדה תקוותנו". משה סולומון העובד במפעל 35 שנה: "ההרגשה קשה, זו בושה". עובדים התעמתו מילולית עם מאבטחים בשער המפעל הסגור

  

עובדים התעמתו עם מאבטחים בכניסה למפעל    (צילום: דן בונבידה)

עובדים התעמתו עם מאבטחים בכניסה למפעל    (צילום: דן בונבידה)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מפעל נגב קרמיקה בירוחם ייסגר ו-138 עובדיו יפוטרו. כך הודיע הבוקר (יום ו') מנכ"ל קבוצת נגב אורי גלבוע לעובדי המפעל. העובדים קיבלו מכתבי שימוע לקראת פיטורים בצירוף מכתב של המנכ"ל שבו נמסר: "אין למפעל זכות קיום. לכן, אבדה תקוותנו והנהלת החברה קיבלה החלטה קשה לסגור את המפעל". לאחר ההודעה התעמתו מילולית עובדים עם מאבטחים בשער המפעל הסגור.

 

המנכ"ל טען כי המפעל מפסיד שני מיליון שקלים מדי חודש בעיקר בשל התחרות העזה של סחורות המיובאות מטורקיה, סין ומספרד. הוא האשים את ועד עובדי המפעל וההסתדרות בכך שטרפדו תוכנית התייעלות ו"לא הבינו את עוצמת הבעיה והדחיפות הנדרשת ביישום פתרון". 


 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

דוד פינאן, אחד המפוטרים  (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
דוד פינאן, אחד המפוטרים (צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

עובדים מחוץ למפעל, הבוקר (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
עובדים מחוץ למפעל, הבוקר(צילום: בראל אפרים)

משה סולומון, עובד במפעל, הציג את מכתבו של המנכ"ל ()
משה סולומון, עובד במפעל, הציג את מכתבו של המנכ"ל

 (צילום: משה סולומון) (צילום: משה סולומון)
(צילום: משה סולומון)

 (צילום: משה סולומון) (צילום: משה סולומון)
(צילום: משה סולומון)

 (צילום: משה סולומון) (צילום: משה סולומון)
(צילום: משה סולומון)

המפעל מעסיק כ-140 עובדים, שצפויים לאבד את מקום עבודתם, מהם 112 עובדים מיוצגים ומאוגדים בהסכם קיבוצי. בכניסה לשערי המפעל הוצבו מאבטחים ומולם התכנסו עשרות עובדים. יושב ראש הוועד יעקב צרפתי אמר כי "אנחנו בסערת רגשות. המכתבים חולקו לכל העובדים. החברה רצתה שנפטר 40 עובדים ונוריד בשכר. לאחר שלא הסכמנו, החליטו לפטר את כל העובדים. בכניסה למפעל יש אבטחה על מנת לאיים עלינו. אני כבר לא יודע מה לומר".

 

משה סולומון (56) עובד במפעל זה 35 שנה: "אנשים נתנו את החיים שלהם, הנשמה שלהם למפעל הזה, וזה מה שקיבלו. מכתבי שימוע. בושה וחרפה. העובדים נמצאים מחוץ למפעל ומאיימים עלינו לא להיכנס פנימה. ההרגשה קשה. זו בושה. אין לי מילים. נתנו את החיים למפעל הזה. זה לא ייתכן". עובד נוסף אמר: "אנחנו כועסים, אוכלים את עצמנו ולא יכולים להבין למה זה קרה".

 

חני בריגה, פעילה חברתית המלווה את העובדים, סיפרה כי "ההנהלה החליטה באופן חד צדדי לסגור את המפעל. העובדים הגיעו לעבודה אחרי החג וההנהלה פשוט שמה מאבטחים כדי למנוע מהם להיכנס. זו עוד סאגה של מפעל בפריפריה. זה לא חדש לנו. זה קצת מצחיק לדבר על שני מיליון שקל בחודש. מדובר בבעלי הון, לא פראיירים". לדבריה, "יש עוד מה לעשות כדי לצמצמם את הפערים. הבעיה של העובדים פה היא שאין להם כוח מיקוח. אין להם עוד אפשרויות. אז לך תריב את ההנהלה".

 

מכתבו של המנכ"ל לעובדים ()
מכתבו של המנכ"ל לעובדים

במכתב של מנכ"ל קבוצת נגב, הוא פירט את הסיבות שהובילו להחלטה על סגירת המפעל. בין היתר טען כי "במחצית השנה החולפת ניסינו בכל דרך להציל את המפעל". הוא טען כי הנהלת המפעל הקטינה עלויות, שיפרה את תהליכי הייצור ואף גייסה תמיכה מגופי ממשלה ופעלה להגדלת הביקושים, הקטנת עלויות אחסון ולהורדת הארנונה מול המועצה. "ביקשנו סיוע ממשרד הכלכלה. ניסינו לקבל אישור שהאריחים מהמפעל כשרים ולכן מתאימים לבניית בתי כנסת".

 

לדברי המנכ"ל, "משרד רואי החשבון זיו האפט BDO בשיתוף עם קו פרוייקט ייעוץ הנדסי בע"מ, עזר לנו בניתוח הכלכלי והעסקי וקבע כי אין תקומה למפעל. על אף חוות הדעת הזו, דרשנו מהם להכין תוכנית התייעלות עמוקה שתאפשר לנו הפסדר חודשי קטן ולא הפסדי ענק. הכל על מנת להמשיך ולהפעיל את המפעל". עוד ציין כי "הצגנו בפני הוועד וההסתדרות את התוכנית, אך לצערנו, הם לא הבינו את עוצמת הבעיה והדחיפות הנדרשת ביישום פיתרון. מעבר לזה, לא הייתה כל כוונה מצדם לנהל משא ומתן מהיר בלו"ז צפוף וברור ולא קיבלנו הצעה אחת רצינית לשינוי ולו הקטן ביותר".

 

מנגב נמסר: "ההחלטה על סגירת המפעל התקבלה בלב כבד, לאחר עבודה יסודית ומאומצת לקידום תוכנית הבראה והתייעלות מקיפה, שלצערנו נדחתה במלואה על ידי נציגי ועד העובדים. מבחינתנו העובדים הם לב לבו של כל עסק, וללא הרתמות מלאה שלהם אין כדאיות בהפעלת המפעל. היקף הפעילות של המפעל מהווה 15% בלבד מפעילות נגב, ולכן לא תהיה פגיעה בפעילות קבוצת נגב או באספקת הזמנות קיימות ועתידיות".

 

מההסתדרות נמסר: "אנו דוחים מכל וכל את התנהלותה הבריונית וטענות ההנהלה. לפני החג התקיימו כמה פגישות של משא ומתן. המו"מ היה אמור להימשך מייד עם תום החג. ההסתדרות תפנה בשעות הקרובות לבית הדין לעבודה בבקשה להוצאת צו מניעה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה סולומון הציג את מכתבו של המנכ"ל על סגירת המפעל
מומלצים