חג קטלני: 10 הרוגים בסוכות בכבישים
מתחילת החודש נהרגו בכבישים 17 בני אדם, 10 מהם בימי חופשת סוכות. עם זאת, מניין ההרוגים מתחילת השנה עומד על 298, ירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד. "הנסיעה בפריפריה, שם יש יותר כבישים צרים, והגידול בדו-גלגליים הם הסיבות העיקריות", מסביר מומחה בטיחות
חג מדמם בכבישים: לא פחות מ-10 בני אדם נהרגו בחופשת הסוכות. לפי נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, מתחילת החודש נהרגו 17 בני אדם בכבישי ישראל ו-298 מתחילת השנה. עם זאת יש לציין כי מדובר בירידה לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אז עמד מניין ההרוגים בכבישים על 306.
חג סוכות היה מדמם השנה. בערב החג נהרגו איתן פלמר וברכיהו סוסלוביץ', בני 18 מבית שמש, בכביש 383 באזור קריית מלאכי. שלושה בני אדם נוספים, בני 20-17, נפצעו באורח קשה בתאונה ופונו לבתי החולים קפלן ואיכילוב. חלק מצעירי הציונות הדתית-לאומית נוהגים לנסוע בשמחת תורה כדי לשמח קהילות מבוגרות בחג. כ-50 חניכי סניף בית שמש יצאו לקריית מלאכי ביום ד' בצהריים, ופלמר וסוסלוביץ' נסעו יחד עם שלושה חברים נוספים ברכב פרטי.
בצהרי היום שתי נשים כבנות 50 שנסעו ברכב פרטי נפצעו קשה מפגיעת משאית בנגב. באשקלון נפצעו גבר ואישה קשה בהתנגשות בין רכב פרטי ואופנוע. מאוחר יותר באותו יום נהרג רוכב אופנוע בן 23 מפגיעת רכב ביפו. הוא פונה במצב אנוש לבית החולים וולפסון בחולון, אולם שם נאלצו הרופאים לקבוע את מותו.
למחרת, על כביש 204, נהרגו שלושה בני אדם בהתנגשות בני שני כלי רכב: טאהר אל-אסלע (בן 20) ובן דודו חוסיין אל-אסלע (בן 19), תושבי הכפר סויוין שבאזור דימונה, ואביבית זריהן בת ה-59 מירוחם. בעלה של אביבי, שישב לצידה, נפגע באורח בינוני עד קשה. הוא פונה לבית החולים סורוקה בהכרה מלאה ובסובלו פגיעה רב מערכתית. לזוג ארבעה ילדים.
משה בקר, מומחה בטיחות בדרכים, מסביר מדוע חלה עלייה בתאונות בתקופת החגים: "אחד הכוחות המשמעותיים בעניין תאונות דרכים הוא העובדה שצפיפות התנועה בישראל היא גבוהה מזו בעולם המערבי, וזה גורם לכך שיותר ויותר אנשים קונים רכב שני שהוא דו-גלגלי. יש גידול מאוד רציני בכלי רכב דו-גלגליים, ולכן יש גם יותר תאונות עם רוכבי אופנוע באופן טבעי".
לדברי בקר, "במרכז הארץ מרבית הכבישים הם דו-מסלוליים ומופרדים ולכן הסיכוי להתנגשות ותאונה קטלנית הוא נמוך יותר. מה שבולט ומשותף לתאונות בתקופה האחרונה, ובעיקר בתקופת החגים, היא העובדה שבחג, כשאזרחי ישראל נסעו לפריפריה, הם נסעו בכבישים חד-סטריים עם נתיב אחד לכל כיוון. כתוצאה מכך שחלק לא מכירים את הכביש, ולעיתים עקב ההתנהגות של הנהגים בפזורה הבדואית, יש ריבוי בתאונות קטלניות בנגב או בגליל. זה נושא שעולה שוב ושוב בתקופת החגים".
המומחה מציין כי "עכשיו הסתיימו העבודות על הרחבת כביש 31 מתל שוקת לערד, אבל יש עוד כבישים בפריפריה שבהם עקב הצפיפות של כלי רכב במדינת ישראל - הטעות הכי קטנה של נהג גורמת לתאונה קטלנית. תופעה נוספת שמשפיעה בשנים האחרונות זה שימוש בטלפון הנייד שגורם להסחת דעת בנהיגה, במיוחד כשאין הפרדה בין מסלולים ויש ריבוי של צמתים ודרכים לא תקינות".