שתף קטע נבחר

 

בוטלו הפיטורים ל-140 עובדי נגב קרמיקה

ביה"ד האזורי לעבודה בב"ש ביטל את מכתבי השימוע והפיטורים שנשלחו לעובדי המפעל בירוחם והורה לצדדים להיכנס למשא ומתן. ההסתדרות ביקשה מבית הדין לעבודה להשאיר את המפעל פתוח, אך הוא יישאר סגור

 

 

הדיון בביה"ד לעבודה בעניין הפיטורים בנגב קרמיקה    (צילום: רועי עידן)

הדיון בביה"ד לעבודה בעניין הפיטורים בנגב קרמיקה    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע ביטל את מכתבי השימוע והפיטורים שנשלחו ל-140 עובדי מפעל נגב קרמיקה בירוחם. השופט שמואל טננבוים הורה לצדדים להיכנס למו"מ אינטנסיבי וקבע דיון נוסף ל-30 באוקטובר. למרות בקשת ההסתדרות להשאיר את המפעל פתוח בכל הזמן הזה, הורה השופט כי המפעל יישאר סגור. עם זאת, הוא הבהיר כי אם לאחר שמיעת הראיות יגיע בית הדין למסקנה שיש לפתוח את המפעל, הוא לא יהסס ויורה על כך לאחר הדיון הבא. 

 

עובדי נגב קרמיקה. ההסתדרות הגישה צו מניעה לסגירת המפעל (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
עובדי נגב קרמיקה. ההסתדרות הגישה צו מניעה לסגירת המפעל(צילום: הרצל יוסף)

הדיון בבית הדין לעבודה התקיים בעקבות הבקשה הדחופה שהגישה ההסתדרות לצו מניעה נגד הנהלת המפעל, לאחר שביום שישי הודיעה ההנהלה על סגירת המפעל ושלחה לעובדים מכתבי שימוע לקראת פיטורים. הבקשה הוגשה באמצעות עורכי הדין אלעד מורג ויערה צישינסקי.

 

עובדי המפעל לאחר שקיבלו הודעה על סגירתו    (צילום: בראל אפרים)

עובדי המפעל לאחר שקיבלו הודעה על סגירתו    (צילום: בראל אפרים)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

יו"ר הסתדרות נגב מרכזי ארמנד לנקרי תקף במהלך הדיון את ההנהלה: "זו סטירת לחי. אנחנו מאוכזבים מהתנהלות ההנהלה. אחרי שתי פגישות שקיימנו עימם הם העמידו דרישה להורדת שכר של 30 אחוז ופיטורי 37 עובדים. לא עושים דבר כזה אחרי שתי פגישות ומציבים בריונים מול שערי המפעל. מצב החברה לא היה זר להם. אנחנו היינו מוכנים לנהל עימם מו"מ".

 

עובדים במפעל. "מאוכזבים מההתנהלות של ההנהלה" (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
עובדים במפעל. "מאוכזבים מההתנהלות של ההנהלה"(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
(צילום: בראל אפרים)

"מה שקרה ביום שישי הוא חמור. אלה ימים חשוכים בכל הנוגע ליחסי עבודה", הוסיף יו"ר הסתדרות ענף בנייה יצחק מויאל. "הקבוצה שרכשה את נגב ידעה את מצב החברה. הסברנו שניאלץ לעשות ארגון מחדש, אבל עובד שנמצא 30 שנה במפעל ומגלה בריונים ממתינים לו בשער זה חזרה לימים חשוכים. לא העובדים אשמים במצב המפעל. הם התייחסו לעובדים כמו אל כלבים. אני לא מצליח להבין את ההתנהלות שלהם. מה שנעשה היה ברוטלי ומכוער".

 

נגב קרמיקה הגישה תגובה לבית המשפט ובה נטען כי ועד העובדים התנהל בבריונות כלפי ההנהלה וטרפד בעצמו את המשא ומתן. בבית הדין אמר אודי אמיר, סגן יו"ר דירקטוריון החברה, כי "סגרנו את המפעל בשביל לסגור אותו ולא בשביל להפעיל לחץ על העובדים. אני חושב שההסתדרות זה דבר מעולה, אבל לא כשמנצלים לרעה את הכוח. אנחנו משקיעים הון כסף ומנסים להציל את המפעל, הבאנו מומחה, יועצת תפעולית טכנולוגית מדהימה, הקטנו עלויות ושיפצנו את המפעל. מהיום הראשון שיתפנו את העובדים במה שקורה, הם מודעים למצב. ביקשנו חוות דעת כלכלית שניתנה לנו מהר ולפיה אין זכות קיום למפעל. התוכנית שהצגנו היא תוכנית הפסדית שבאה מציונות, תוכנית שבוודאות מפסידים בה כסף, זאת ציונות, זה הפסד ודאי".

 

מהנהלת המפעל נמסר בעקבות ההחלטה היום בבית הדין לעבודה: "אנו מברכים על החלטת השופט שהכיר בקשיים בהם נתון המפעל והחליט להשאירו סגור".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
מפעל נגב קרמיקה
צילום: בראל אפרים
מומלצים