דרס בן 6 וברח - ונשלח רק ל-26 חודשי מאסר
דוד עמר, שתועד דורס ילד קטן בירושלים לפני שנה, ישתחרר בתוך מעט יותר משנתיים - אף שנהג ללא רישיון והורשע זו הפעם הרביעית. עו"ד יהודה שושן: תודה לשופטת שהתחשבה בנסיבותיו האישיות
דרס ילד קטן, ברח מזירת התאונה - ובתוך מעט יותר משנתיים ישתחרר מהכלא. בית המשפט המחוזי בירושלים גזר היום (ג') 26 חודשי מאסר על דוד עמר, שאשתקד תועד דורס ילד בן 6 בכביש בר אילן בירושלים. עמר נמלט מהמקום לאחר הדריסה, הילד נפצע באורח בינוני.
עמר הודה והורשע במסגרת הסדר טיעון, אך הצדדים לא הסכימו על עונש והפרקליטות ביקשה להטיל עליו 42 חודשי מאסר. למרות שעמר נהג ברכב אף שהוא לא הוציא רישיון מעולם וזו הרשעתו הרביעית, השופטת רבקה פרידמן פלדמן התחשבה בנסיבות חייו הקשות והקלה בעונשו.
בנוסף לעונש המאסר הופעל עונש מאסר על תנאי מתיק קודם של שבעה חודשים, מהם ארבעה חודשי מאסר יצטברו לעונשו של עמר. בית המשפט אסר על עמר להוציא רישיון נהיגה במשך חמש שנים משחרורו והורה לו לפצות את הקטין בעשרת אלפים שקלים. עו"ד יהודה שושן, שייצג את עמר, הודה לבית המשפט על התחשבותו בנסיבות האישיות של עמר והביע תקווה כי עמר יצא לדרך חדשה.
הנאשם הגיש לבית המשפט מכתב, משום לדבריו הוא מתקשה להביע את עצמו בעל פה. לדבריו, הוא גדל בבית עם 17 אחים, היה בתלמודי תורה שבהם היה חינוך נוקשה, ולאחר מכן עבר לפנימיות שם נחשף לדברים שלא הכיר. הוא ציין כי חלה הידרדרות מיום שבו אביו הלך לעולמו, אולם הוא בחר להתגייס לצה"ל כדי להתגבר על כל הקשיים.
עמר הביע צער על המקרה, בין היתר כי הוא מכיר אישית את משפחתו של הילד שנפגע. לדבריו, יש לתת לו הזדמנות נוספת "לעמוד על רגליו" אחרי שששה במעצר תקופה ארוכה שבה נחשף לאוכלוסייה קשה וערך חשבון נפש מעמיק עם עצמו.
התובעת עו"ד דקלה לוי מפרקליטות מחוז ירושלים, אמרה: "הנאשם מעולם לא הוציא רישיון נהיגה, לא נתן זכות קדימה, עקף רכב ופגע בילד בן שש שחצה כביש במעבר חצייה מבלי שהאט. כתוצאה מהפגיעה הילד הוטח בכביש, והובהל לבית החולים כשהוא מורדם ומונשם. בנוסף לכל אלה, ביצע הנאשם עבירת הפקרה, כאשר במקום להושיט עזרה לילד הוא עזב את המקום והותיר אותו שוכב מדמם על הכביש עם פגיעות ושברים בראשו ובגופו".
עוד הוסיפה עו"ד לוי כי "שורת העבירות שביצע הנאשם הובילו לתוצאה קשה אשר הילד ומשפחתו יישאו עוד שנים רבות. אנו רואים חשיבות בכך שיצא מסר חד וברור מבית המשפט לפיו נהגים המעורבים בתאונות דרכים העוזבים את המקום ומפקירים את נפגעי התאונה במקום התאונה יישאו בעונשי מאסר ראויים ומשמעותיים ולא יורשו לנהוג ברכב שנים ארוכות".
עו"ד יהודה שושן שייצג את הנאשם מסר לאחר גזר הדין: "מדובר בכתב אישום חמור שהוגש לבית המשפט המחוזי תיק הפקרה של קטין שנפגע אמנם יחד עם זאת לא נשארו כל חבלות אצל הקטין. הנאשם היה זה שהסגיר את עצמו למשטרה והביע חרטה עמוקה. הנסיבות האישיות הקשות של הנאשם והביאו את בית המשפט להחלטה שאין להחמיר בעונשו. אנחנו שמחים על גזר הדין ומקווים שהנאשם יצא לדרך חדשה".
המקרה אירע ביום שישי באוגוסט 2016, וונגד עמר הוגש כתב אישום. לגרסתו, הוא מיהר כי חשש מסגירת המחסומים לקראת שבת. שעות לאחר מכן הסגיר את עצמו למשטרה. בחקירתו התברר כי זו הפעם הרביעית שהוא נתפס נוהג ללא רישיון בתוקף. הוא הוסיף וטען כי נכנס לפאניקה ובשל כך נמנע מלדווח על התאונה.
המשטרה איתרה את המכונית שפגעה בילד כשהיא מוסתרת מאחורי אמבולנס ברחוב פתחייה בעיר. בסרטון שצולם מגג של אמבולנס ברחוב נראו לכאורה עמר ואחיו נכנסים לרחוב במהירות ואז עוזבים אותו ברגל. "זה מקום החניה היחיד שמצאנו", ניסה להסביר.
עמר נתפס בפעם הראשונה נוהג ללא רישיון בגיל 14, אז הוחלט להקל עימו מפאת גילו ולא הוגש נגדו כתב אישום. הפעם השנייה הייתה לפני כארבע שנים בתל אביב, אז החליט שופט בית המשפט לתעבורה בעיר דאז, יהושע צימרמן, להקל עימו ונתן לו עונש עבודות שירות על תנאי בלבד.
הפעם השלישית הייתה ביולי 2014 בירושלים, כמה חודשים לאחר שניתן גזר הדין הקודם. אולם התיק בעניינו הגיע לדיון בבית משפט רק שנתיים לאחר מכן. למרות עברו הוא נשלח לעבודות שירות בלבד, שאותן היה אמור לרצות בספטמבר 2015, עונש שלא הרתיע אותו מלהמשיך לנהוג. בנוסף לזה הוא הועמד לדין על תקיפת שוטר ועל תקיפת שתי נשים בשל סכסוך על מקום חניה בירושלים.