העימות והסנקציה: חוקי קואליציה לא יעלו להצבעה בוועדת השרים
בליכוד לחצו להעביר את החוק הקורא לאסור חקירת רה"מ מכהן של ח"כ אמסלם. שרת המשפטים שקד ביקשה לדחות את ההצבעה, ובתגובה איים יו"ר הקואליציה ביטן לבטל דיונים. לבסוף הוחלט לא להעלות הצעות חוק פרטיות, כולל החוק של אמסלם וחוק ביטול ההתנתקות בצפון השומרון
סערה סביב החוק שמבקש לאסור חקירת ראש ממשלה מכהן : יו"ר הקואליציה, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), איים לבטל את כל דיוני ועדת השרים לענייני חקיקה המתוכננים להיום (א') ולא להביא לכנסת חוקים להצבעה לאורך כל השבוע - דווקא בשבוע שבו נפתח מושב הכנסת - בעקבות חילוקי דעות עם שרת המשפטים איילת שקד.
שקד ביקשה לדחות את ההצבעה על איסור חקירת ראש ממשלה מכהן, של ח"כ דודי אמסלם (הליכוד). אתמול הודיע אמסלם כי לחוק התווסף סעיף לקציבת כהונת ראש ממשלה, כפי שדרשו חלק מהשותפים הקואליציוניים, דבר שמשפר את סיכויי החוק להתקדם לשאר שלבי החקיקה.
שקד טענה כי צריך להמתין שבוע נוסף. "לא הגענו לנוסח מוסכם ואנחנו רוצים לעשות דיון בסיעה. הדעות אצלנו חלוקות", אמרה שקד במהלך העימות עם ביטן, שמצידו האשים אותה שהיא תוקעת מקל בגלגלים בכוונה. בליכוד לוחצים להעביר את החוק המדובר עוד היום. יש לציין כי עבור הבית היהודי אמור לעלות חוק חשוב לדיון בוועדת השרים, שיבטל את ההתנתקות מיישובי צפון השומרון, אזור שהוא שטח צבאי סגור מאז יישום תוכנית ההתנתקות.
גם ב"כולנו" הדעות חלוקות ומבקשים שבוע נוסף להתייעצויות. ח"כ רחל עזריה צייצה כבר את עמדתה בנושא: "הצעת החוק היא פגיעה בשלטון החוק ומעמידה את ראש הממשלה מעל החוק. החוק מעביר מסר לציבור של לגיטימציה לשחיתות. אתקשה לתמוך בחוק זה". לאחר העימות החליטו שקד, ביטן והשר יריב לוין כי אף הצעת חוק של הקואליציה לא תעלה להצבעה.
שר התקשורת איוב קרא (הליכוד) התייחס לחוק לפני ישיבת הממשלה: "החוק מאפשר לו להיבחר והוא ייבחר כמה שהוא רוצה. דעתי האישית היא מה שייקבע בקואליציה. בעיקרון לא צריך להגביל את ראש הממשלה".
על פי הנוסח החדש שיובא לדיון, תתווסף להצעה, המכונה גם "החוק הצרפתי", קציבת כהונה של ראש ממשלה וזו תוגבל לשתי קדנציות רציפות ומלאות, או לתקופה רצופה של שמונה שנים, לפי התקופה הארוכה ביניהן. "ראש ממשלת ישראל הוא אחד התפקידים המורכבים ביותר", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק בנוסח החדש. "עליו לקבל החלטות הרות גורל בסוגיות המשפיעות על הציבור כולו, ובכלל זה מהלכים מדיניים, ביטחוניים, כלכליים וחברתיים. משכך, עליו להיות מכוון כולו לעיסוק בעניינים אלה".
עוד נכתב בדברי ההסבר: "בשנים האחרונות היו כמה מקרים בהם ראשי ממשלה היו טרודים בחקירות שנפתחו נגדם בשל עבירות שונות, לעתים אף בעניינים שהתרחשו עוד בטרם החלו לכהן. כדי להימנע מכך מוצע לקבוע כי ככלל, לא ייחקר ראש הממשלה באזהרה במהלך תקופת כהונתו. לעיקרון זה יהיו שני סייגים. ראשית, ניתן יהיה לחקור אותו בעבירות ביטחון, אלימות, מין או סמים, שהן עבירות חמורות במיוחד. שנית, ניתן יהיה לחקור אותו גם בעבירות אחרות, אם ההימנעות מחקירה במהלך תקופת הכהונה עלולה לגרום נזק ביטחוני או נזק כלכלי משמעותי, ועל כן יש דחיפות בקיומה גם במהלך הכהונה".
בתוספת החדשה לנוסח נכתב עוד: "בצד זאת, מאחר שאין זה ראוי כי ראש הממשלה לא ייתן את הדין גם על עבירות אחרות, מוצע לקבוע כי תקופת כהונתו של ראש הממשלה לא תבוא במניין תקופת ההתיישנות של העבירה, וכך ניתן יהיה לחקור אותו בעניינן לאחר תום תקופת כהונתו".