שתף קטע נבחר
 

עכשיו זה מדעי: יש דבר כזה אינסטינקט אימהי

עכשיו זה רשמי: מחקר חדש מצא שאמהות בכל רחבי העולם מגיבות בצורה דומה לבכי של התינוק שלהן. גם סקירת MRI מצאה שהפעילות המוחית שלהן בתגובה לבכי התינוק זהה. המסקנה של החוקרים: "זו לא התנהגות נרכשת אלא אינסטינקט"

מחקר חדש מאמת את מה שמיליוני נשים יודעות כבר מזמן: יש דבר כזה אינסטינקט אימהי. המחקר, שפורסם באקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב, מצא שהמוח של אמהות ברחבי העולם מגיב באותה הצורה כאשר הן שומעות את הבכי של התינוק שלהן – מה שמוכיח שאכן מדובר בתכונה מולדת שאינה תלויה בתרבות או בסביבה.

 

המחקר נערך ב־11 מדינות בעולם ובמסגרתו צפו החוקרים ב־684 אמהות ותינוקות בני חמישה חודשים וחצי. החוקרים גילו שהתגובות הנפוצות ביותר בחמש השניות הראשונות של בכי התינוק היו זהות ועקביות אצל כל האמהות: כולן נהגו לגשת אל הילד, להרים אותו ולדבר אליו (לעומת זאת לא כל האמהות נהגו אחר כך לנשק את התינוק הבוכה או להאכיל אותו).

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

הבכי של התינוק מעורר את הרגש

העובדה שהתגובות של כל אמהות היו זהות הובילה את החוקרים לשער שלא מדובר בהתנהגות נרכשת או נלמדת אלא בכזו המוטמעת במוחן של האמהות כאינסטינקט. כדי להוכיח זאת ערכו החוקרים בדיקות MRI ל־43 מהאמהות האמריקאיות שהשתתפו במחקר. מדובר בבדיקה שמראה אילו חלקים של המוח מופעלים בתגובה לגירוי חיצוני.

 

 

החוקרים השוו את הפעילות המוחית של האמהות בתגובה לבכי של התינוק שלהן ובתגובה לרעשים וקולות אחרים, ומצאו שהתגובה המוחית לבכי של תינוקן הייתה זהה בכולן. החוקרים לא הסתפקו בכך וביצעו את אותו ניסוי גם בקרב 50 אמהות בסין ובאיטליה – והתוצאות היו דומות. בהמשך הם ביצעו את אותה בדיקה גם על נשים שאינן אמהות, ואצלן לא הצביעה סריקת המוח על תגובה זהה לבכי של תינוק.

 

 

לכתבות נוספות - היכנסו לפייסבוק הורים של ynet

 

לדברי החוקרים תוצאות המחקר מצביעות על כך שבכי של תינוק הוא אות רגשי שמעורר תגובה ספציפית אצל אמהות, מה שמגביר את הסיכוי שהן יטפלו בתינוקות שלהן. החוקרים מעריכים שבעתיד המחקר הזה יוכל לסייע להסביר התנהגות של הורים מתעללים.

 

"אמהות רבות, וגם אבות, חוששים שהם לא יידעו מה לעשות כשתינוק שלהם יבכה", אומר החוקר הראשי, ד"ר מארק בורנשטיין. "זאת בדרך כלל השאלה הנפוצה ביותר שהורים שואלים את רופא הילדים שלהם".

 

ד"ר הלנה רתרפורד, חוקרת מוח מאוניברסיטת ייל, בירכה על ממצאי המחקר. "מדובר במחקר משמעותי שמצליח להראות עקביות בהתנהגות ובתגובות לבכי התינוק, למרות השוני באופי ובתרבות של האמהות השונות", אמרה.


 

איך כדאי להגיב לבכי של תינוק?

איך כדאי להגיב לבכי של תינוק?

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הקשר בין אימא לתינוק
צילום: shutterstock
מומלצים