שתף קטע נבחר

החופשה שכתבי התיירות הזרים ירצו לשכוח

מסע של 31 שעות מבלגיה לאילת, נהג מונית רמאי, אי תשלום על חלק מהארוחות ותקרית עם עיתונאית מוסלמית במסגד אל אקצה – כתבי תיירות בלגים וצרפתים שהוזמנו לארץ על ידי משרד התיירות חזרו מתוסכלים וממורמרים. הסיפור הסתיים בארוחת פיצוי בבית השגרירה הישראלית בבלגיה. משרד התיירות: "לעיתים מגיעים ארצה גם אנשים בעלי דרישות בלתי סבירות"

 

הביקור בארץ שהעיתונאים הזרים ירצו לשכוח    (צילום: אלי סגל)

הביקור בארץ שהעיתונאים הזרים ירצו לשכוח    (צילום: אלי סגל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

משלחת של עיתונאים מבלגיה ומצרפת שהוזמנו החודש לביקור תיירותי בישראל כאורחי משרד התיירות חזרו לארצם מתוסכלים וממורמרים והתלוננו על כך שבישראל טרטרו אותם, לא שילמו על הארוחות שלהם, נהג מונית רימה אותם - ואפילו מדריכת התיירים שלהם לא דיברה צרפתית כמו שהבטיחו להם, אלא אנגלית.

 

משלחת העיתונאים התארחה בארץ בתאריכים 22-17 באוקטובר. לפי שגרירת ישראל בבלגיה סימונה פרנקל, שקיבלה את התלונות מהמשלחת, אף אחד לא המתין לעיתונאים בנתב"ג, והם נאלצו לקחת מונית לשדה דב שעלתה להם ביוקר - לאחר שנהג המונית גבה מחיר מופקע.

 

בנוסף, במשלחת הייתה עיתונאית ממוצא מוסלמי שהתלוננה שלא אפשרו לה להתפלל באל-אקצה והיא ברחה מהמשלחת כדי להתפלל. עוד היא טענה כי ההערות של המדריכה חרגו מהתקינות הפוליטית. העיתונאים גם טענו כי אף שהוזמנו על ידי לשכת התיירות, הם נאלצו לשלם על מרבית הארוחות בביקור מכיסם.

הפנקס פתוח והיד רושמת. אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק) (צילום: שאטרסטוק)
הפנקס פתוח והיד רושמת. אילוסטרציה(צילום: שאטרסטוק)
  

מדובר בארבעה כתבים – שניים מצרפת ושניים מבלגיה. עוד לפני הגעתם לישראל נאלצו הארבעה לטוס דרך פריז למרות שמידי יום ישנן לפחות שתי טיסות לארץ שיוצאות משדה התעופה בבריסל. כתוצאה מכך, העיתונאים הבלגים נאלצו לשהות בבית מלון הסמוך לשדה התעופה בפריז על חשבונם ונסיעתם ארכה 31 שעות מרגע שעזבו את ביתם עד שהגיעו לאילת (יעד הביקור), כולל החלפת מטוס בנתב"ג.

 

העיתונאים התלוננו גם שתוכנית הביקור לא הייתה מאורגנת ומלאה. הבקרים היו חופשיים לגמרי וארבעה סיורים מאורגנים נקבעו לאחר הצהריים, וגם אז לוח הזמנים לא כובד. העיתונאים טענו גם כי למרות שהוזמנו על ידי לשכת התיירות הם נאלצו לשלם על מרבית ארוחותיהם במהלך הסיורים מכיסם.

 

השגרירה פרנקל תהתה במייל ששלחה למשרד התיירות הישראלי אם כדאי לארח משלחות בתנאים כאלו? "האם הנזק שיגרם לא עולה על התועלת?", שאלה השגרירה, "האם לא היה מקום לתאום ציפיות מראש? אני מבינה שהעיתונאים לא היו ערים שההזמנה להשתתף במשלחת מתקיימת בתנאים שונים ממשלחות אחרות שבהן הם נוטלים חלק בדרך כלל. אני ממתינה בדאגה לראות את הכתבות שתתפרסמנה. אין לנו צורך בעיתונות שלילית, יש לנו די והותר".

 

ל-ynet נודע כי כיוון שהעיתונאים טענו שנמנע מהם לטעום מאכלים ישראלים בזמן שהותם בארץ, השגרירה פרנקל נאלצה להזמין אותם לארוחת צהריים בביתה, שם הגישה להם מטעמים ישראליים על מנת שישלימו את החוויה שלקתה בחסר כאן בישראל.

 

משרד התיירות: "עיוות עובדות וסילוף המציאות"

גורמים במשרד התיירות טענו כי העיתונאית המוסלמית לא אומרת אמת, בלשון המעטה, וכי נציגי משרד התיירות היו אלה שארגנו לה אישור להתפלל במסגד למרות שהדבר לא תואם מראש. לטענתם, המשרד מימן לעיתונאים אירוח חצי פנסיון כמקובל והם אכן היו צריכים לממן לעצמם ארוחות צהריים, אך פרט לכך מימנו להם ארוחות בוקר וערב מצוינות. עוד טענו במשרד התיירות כי היו שינויים בלו"ז באילת בגלל מזג האוויר החם שלא היו תלויים במשרד.

 

ממשרד התיירות נמסר בתגובה: "משרד התיירות מארח בהצלחה רבה למעלה מ-3,000 עיתונאים ובלוגרים בשנה, אשר מפרסמים כתבות וצילומים מחמיאים על ישראל ברחבי העולם. רק במהלך השנה האחרונה פורסמו אלפים רבים של כתבות ואזכורים חיוביים ברשתות החברתיות. מטבע הדברים מתוך מספר כה גדול של אירוחים, מגיעים לעיתים ארצה גם אנשים בעלי דרישות בלתי סבירות אשר כל עניין פעוט מנופח על ידם ללא כל פרופורציה תוך עיוות העובדות וסילוף המציאות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאטרסטוק
אילוסטרציה
צילום: שאטרסטוק
מומלצים