פרשת הצוללות: דוד שמרון ומקורב נוסף לרה"מ נלקחו לחקירה ב-6:30 בבוקר
פרסום ראשון: אחרי שני גלי מעצרים, פרשה 3000 ממשיכה להסתעף. לאחר שבחודשים האחרונים נחקר כמה פעמים עו"ד דוד שמרון, לראשונה עוכב לחקירה בפרשה גם מקורב מאוד נוסף לראש הממשלה בנימין נתניהו. המשטרה: מדובר בעו"ד בכיר
פרשת הצוללות ממשיכה להסתעף: לאחר שני גלי מעצרים קודמים, עוכבו הבוקר (יום א') לחקירה שני מקורבים מאוד לראש הממשלה בנימין נתניהו - ובהם עו"ד דוד שמרון. כך נודע ל-ynet. המקורב השני שנחקר, שבמשטרה מסרו כי גם הוא עורך דין, שייך גם כן לסביבתו הקרובה של נתניהו. החוקרים התייצבו ב-6:30 בבוקר אצל שמרון והמקורב הנוסף לרה"מ ולקחו אותם לחקירה.
בחודשים הקודמים נחקר במסגרת הפרשה במשרדי להב 433 כמה פעמים שמרון, פרקליטו, בן דודו ואיש סודו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. מקורב לראש הממשלה הגיב לכך ששמרון והמקורב הנוסף עוכבו לחקירה ואמר: "מומלץ לברנז'ה המתעניינת לקחת שלושה לימונים טריים, לסחוט אותם לכוס ולשתות ב'מכה אחת'. זה ימחק להם את החיוך".
לפני כמה חודשים נעצרו בין היתר גם איש העסקים מיקי גנור והמשנה לראש המל"ל לשעבר אבריאל בר יוסף. השניים נעצרו אחרי פריצת דרך בחקירת הפרשה, שבמסגרתה, על פי הנטען, הועברו כספים מחברת הספנות לגנור ולשמרון. גנור היה נציגהּ של יצרנית כלי השיט טיסנקרופ בישראל. לאחר התפוצצות הפרשה חשף העיתון הגרמני "הנדלסבלאט" כי גנור צפוי לגרוף לכיסו סכום שנע בין 10 ל-30 מיליון אירו בעסקת הצוללות, שנאמדת לפי העיתון ב-1.5 מיליארד אירו.
בחודש שעבר פורסם כי מתחקיר שנערך בחודשים האחרונים בישראל ובגרמניה, בשיתוף פעולה בין "ידיעות אחרונות" וה"די צייט", עולות טענות חדשות גם בנוגע לשחיתות בפרשה: חלקן מתוך מסמך עב כרס, פרי חקירה פנימית שערכו בקונצרן טיסנקרופ הגרמני, אשר הועבר לאחרונה לגורמים בישראל.
התחקיר חושף, בין היתר, כי המעורבות של שמרון בפרשת כלי השיט כפי שעולה לכאורה מהבדיקה שנערכה בגרמניה, גדולה יותר ממה שהיה ידוע עד כה. שמרון טען בתגובות שמסר לתקשורת כי כלל לא היה מעורב בעניינים המסחריים של התאגיד טיסנקרופ, אלא רק ייצג באופן אישי את עד המדינה בפרשה גנור - נציגה לשעבר של טיסנקרופ בישראל - מול הקונצרן עצמו.
אבל מרשימות הנוגעות במשא ומתן שניהלו טיסנקרופ ונציגיה עולה לכאורה כי שמרון השתתף - לצד גנור וגורמים ישראליים נוספים - בדיונים שעסקו ישירות בהיבטים כאלה ואחרים של העסקאות.
עוד עלה ממסמכי משרד החוץ בברלין כי ב-22 בדצמבר 2015 הזמין גנור את שגריר גרמניה בישראל, קלמנס פון-גטצה, לארוחת צהריים במסעדה בתל אביב. השותף השלישי שנכח בשיחה: עו"ד שמרון. משרד החוץ הגרמני אישר את דבר קיום הפגישה, אבל סירב למסור מידע על אודותיה. עורכי הדין המייצגים את שמרון מסרו אז בתגובה: "עו"ד שמרון מעולם לא היה שותף של גנור ופעל כל העת כעורך דינו בלבד. שמרון פעל כדין, ולא נפל רבב במעשיו".
שר הביטחון לשעבר, משה יעלון, סיפק אף הוא הצצה אל מאחורי הקלעים של עסקת כלי השיט: בשיחות שקיים לפני כמה חודשים עם מקורביו טען יעלון כי הופעלו עליו לחצים כבדים כדי לבטל את המכרז לבניית ארבע ספינות להגנת אסדות הגז, שבו התמודדו מספנות קוריאניות, זאת כדי שטיסנקרופ תזכה בפרויקט. "הייתה התערבות של לשכת ראש הממשלה בניסיון לטרפד את המכרז", טען יעלון. "נתניהו בעצמו בא אליי ואמר: 'למה יש מכרז? תבטלו אותו'".