שתף קטע נבחר

 

מתכון פשוט - ויפהפה: כך תכינו את הסופגנייה המושלמת

כך תכינו סופגניות ביתיות: נמאס לכם לשלם על סופגניות שמישהו אחר הכין? קבלו מתכון לסופגנייה הקלאסית עם ריבת התות. ויש גם טיפים איך לבחור את הריבה ומתי תדעו שהשמן חם מספיק

בימוי ועריכה: אסף קוזין צילום: ירון ברנר הפקה: מיכאלה חזני

בימוי ועריכה: אסף קוזין צילום: ירון ברנר הפקה: מיכאלה חזני

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
עוד כתבות שיכולות לעניין אותך: 
 

סופגניות ביתיות

המצרכים (ל-25 סופגניות):

לבצק -

30 מ"ל מים בטמפ' החדר

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב 3%

30 גר' שמרים טריים

500 גר' (3.5 כוסות) קמח

2 חלמונים

1 ביצה

קורט קליפת לימון מגורדת

מיץ מחצי תפוז

1 כף ברנדי/ רום

65 גר' (5 כפות) סוכר לבן

קורט מלח

1/2 מקל וניל

90 גר' חמאה לא מלוחה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות

לטיגון -

2 ליטר שמן חמניות/קנולה

400 גר' ריבת תות

100 גר' אבקת סוכר

(צילום: ירון ברנר) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - שוקלים את כל חומרי הגלם מראש. לקערת לישה יוצקים את המים והחלב, וממיסים את השמרים הטריים. מוסיפים את הקמח, החלמונים, הביצה, גרידת הלימון, מיץ התפוז, ברנדי, סוכר, מלח ומקל הווניל .
  2. בעזרת הידיים לשים כדקה את כל החומרים עד לאיחוד, מומלץ להיעזר בקלף כדי לגרד את החומרים מדפנות הקערה. אם נעזרים במיקסר עם וו לישה - לשים את כל החומרים כ-2 דקות במהירות נמוכה עד לאיחוד החומרים, מגבירים את מהירות המיקסר לבינונית ולשים בין 4-3 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, ולשים ידנית כ-5-3 דקות לקבלת בצק חלק. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה, וממשיכים ללוש יחד עד להטמעה מלאה ולקבלת בצק חלק.
  4. מחזירים את הבצק לקערה, מכסים עם מגבת ומניחים לתפוח כשעה, עד שהבצק כמעט והכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומשטחים בעזרת הידיים.
  5. בעזרת סכין לחם ,מחלקים את הבצק ל-25 חלקים שווים. יוצרים מכל אחד מהם כדור. משמנים קלות עם שמן חמניות/קנולה נייר אפייה, ומניחים עליו את עיגולי הבצק. מכסים ומניחים לתפוח בין 50-40 דקות בטמפרטורת החדר.
  6. מטגנים את הסופגניות - בוחרים סיר בינוני, כך שהשמן יהיה בגובה של 10 ס"מ. בסוף הלישה מחממים את השמן לטמפרטורה של 180 מעלות. מטגנים את הסופגניות משני הצדדים במשך 2 דקות לכל צד. מוציאים בזהירות מהשמן, ומניחים על נייר סופג.
  7. ממלאים ומקשטים את הסופגניות - בעזרת שק זילוף ממלאים כל סופגנייה ב-15 גר' ריבה ומפזרים מעל אבקת סוכר.

 

טיפים:

  • איך יודעים שהשמן חם מספיק או לא חם מדי? כדי לבדוק שטמפרטורת השמן מדויקת מתחילים בטיגון סופגנייה אחת. משך הטיגון הרצוי הוא כ-2 דקות לכל צד, עד לקבלת גוון זהוב מ-2 הצדדים. במידה ולאחר 2 דקות הסופגנייה עדיין בהירה מדי, יש לחמם את השמן יותר. במידה והסופגנייה נשרפה, יש לקרר את השמן בעזרת הוספת שמן קר.

 

  • איך בוחרים ריבת תות? בוחרים את הריבה עם אחוזי הפרי הגבוהים ביותר. את הקונפיטורות בהן האחוז גבוה, קשה לזלף בשל חתיכות הפרי וכדאי לרסק אותן לפני הזילוף.

 

  • בדיקת הבצק בסיום הלישה. לוקחים פיסת בצק מקומח, ומתחילים למתוח מהקצוות עד שקצות האצבעות משתקפות מבעד לבצק. זה סימן שהבצק מוכן ורשת הגלוטן חזקה. כשהבצק אינו מוכן, הוא נקרע וצריך להמשיך ללוש אותו עד לקבלת בצק חלק.

(צילום: ירון ברנר) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: ירון ברנר)
  

המתכון מתוך הספר Breaking Breads של האופה אורי שפט

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
סופגניות ביתיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים