אל תקנו, תעשו: 3 מתכוני קרוטונים
לא שכחנו את הדבר הכי חשוב במרק: הקרוטונים - כך תכינו בעצמכם קרוטונים בטעמים שונים שתוכלו להשתולל איתם בבית בכל פעם שיתעורר בכם חשק לצלחת מרק חם וביתי
קרוטונים בציפוי שום ובזיליקום
*מומלץ למרק כרובית
המצרכים:
1 פיתה מרובעת (אפשר גם פיתות רגילות)
7 כפות שמן זית
10 עלי בזיליקום טריים
1 שן שום, כתושה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את הפיתות לרצועות דקות (ברוחב של ס"מ לערך).
- מערבבים בקערה 7 כפות שמן זית, 10 עלי בזיליקום טריים, שן שום כתושה, מלח ופלפל לפי הטעם.
- מושחים את פרוסות הפיתה בשמן שבקערה.
- מסדרים את הפיתות בתבנית ומכניסים לתנור לכ-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מצננים קלות ומגישים.
כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:
קציצות גונדי ומרק של חיים כהן
שלושה מרקים שתוכלו להכין בבית
ששה מרקים מהעולם
צפו בשף אבי ביטון מכין מרק עגבניות עם קרוטוני פיתה:
קרוטוני טימין
*מומלץ למרק סלק
המצרכים:
1/2 חלה
7-12 כפות שמן זית
חופן טימין טריים
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- פורסים את החלה לפרוסות וקורעים אותן לחתיכות קטנות.
- מערבבים בקערה 7 כפות שמן זית ו- 2 כפות עלי טימין טריים, מלח פלפל לפי הטעם.
- מוסיפים לקערה את קרעי החלה, מערבבים ונותנים להם לקבל את הטעמים של שמן הזית והטימין.
- מוציאים ומפזרים את החתיכות על תבנית ומכניסים לתנור לכ-10 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מצננים קלות ומגישים.
קרוטוני כוסמין ופפריקה חריפה
*מומלץ למרק בטטה
המצרכים:
3 פרוסות לחם כוסמין
7 כפות שמן זית
1/2 פפריקה חריפה
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מלח פלפל
אופן ההכנה:
- חותכים את פרוסות הלחם לקוביות של סנטימטר מרובע (ללא הקרום של הלחם).
- מערבבים בקערה 7 כפות שמן זית, חצי כפית פפריקה חריפה, חצי כפית פפריקה מתוקה, מלח פלפל לפי הטעם.
- מכניסים לקערה את קוביות הלחם ומערבבים כך שהן יקבלו הטעמים של המשחה.
- מסדרים את קוביות הלחם על תבנית ומכניסים לתנור לכ-10 דק׳ בטמפרטורה של 180 מעלות.
- מצננים קלות ומגישים.
המתכונים באדיבות "מאפיית ברמן"
כשהמרק הוא רק תירוץ. קרוטונים ביתיים
צילום: מדיאס
מומלצים